Obiecuję Friko, że będę się starał. U mnie zwiadowcy już się pojawili
Tylko Feniksa na tytanach muszę sobie dać ukręcić
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 08 maj 2014 - 00:56
Obiecuję Friko, że będę się starał. U mnie zwiadowcy już się pojawili
Tylko Feniksa na tytanach muszę sobie dać ukręcić
Napisano 08 maj 2014 - 05:47
Panowie .. Można pchać tą życiową dla niektórych pasję w górę , można się w niej stoczyć jak po równi pochyłej - do formatu przysłowiowego kelciarza . Prosty wybór , i niemniej prosta w konsekwencji reputacja ..
Napisano 08 maj 2014 - 08:07
Friko , portal jerkbait.pl jest miejscem na tyle niekonwencjonalnym ale i forum bogatym w ludzi rozumnych , kulturalnych oraz inteligentnych , że obecność albo nieobecność jednego czy dwóch pyskaczy niczego chyba nie zmienia w jego wizerunku , tresci albo kierunku .. Nie zauważyłem konkursu .
czocho , celowe łowienie keltów salmo trutta jest stuprocentowym obciachem , obyczajowym obrzydlistwem i czynem całkowicie niegodnym zdeklarowanego admiratora ryb pośród bardziej zaawansowanych umownie zwanych rybami szlachetnymi . Żeby sprawy nie komplikować przesadnie długimi wywodami , mam wyznawców tej okropnej mody za dzicz , hołotę , wedkarskich kmiotów i prymitywów , których roje wygenerowały zgodnym wysiłkiem ; grabowszczyzna we wspólpracy z kultowym ponoć redaktorem , który daje tej marności swoją twarz. Mówię jak jest ..
..jestem hołotą, kmiotem i prymitywem Sławku...melduję się w leśnym odcinku Wlewa nad Regą co by celowo zaciąć kelta, tylko i wyłacznie kelta - srebra strącam z kija, nie zacinam, odganiam bo strasznie obrzydzaja mnie i moga powykrzywiac podczas holu tytanowane sicki ...
Napisano 08 maj 2014 - 08:20
Ładna ryba, ładna fota.
Napisano 08 maj 2014 - 14:53
Napisano 08 maj 2014 - 16:20
Napisano 08 maj 2014 - 17:00
Patryk, ryba fajowa, zdjęcie też. Pisałem już Ci, że w Twoich fotkach widać szacunek dla łowionych ryb.
Odnośnie sporu. Wypada chyba tylko parafrazować klasyków:
Będzie taki dzień, bardzo ciepły choć styczniowy;
dzień, zwykły dzień, w którym zgasną wszelkie spory.
Będzie taki dzień, w którym troć wita wszystkich,
dzień, który już każdy z nas zna od kołyski.
Napisano 08 maj 2014 - 17:26
I Ty Brutusie keltciarstwo sławisz .. Takie właśnie ładne foty , ładne ryby , zajebiste klimaty przez dwie bite dekady krzyczały z łam miesięcznikowatych , podstawiając gazetowym pustym łbom model zastępczy , obniżając im usłuznie poprzeczkę , kryjąc noworoczne horrendum , falsyfikujac także normę etyczna .. Prawdziwa epidemia
Ooo , jeszcze wierszokelt się dołożył do tęczowego obrazeczka polskiej szkoły łowienia salmonidów
Napisano 08 maj 2014 - 17:46
czocho , celowe łowienie keltów salmo trutta jest stuprocentowym obciachem , obyczajowym obrzydlistwem i czynem całkowicie niegodnym zdeklarowanego admiratora ryb pośród bardziej zaawansowanych umownie zwanych rybami szlachetnymi . Żeby sprawy nie komplikować przesadnie długimi wywodami , mam wyznawców tej okropnej mody za dzicz , hołotę , wedkarskich kmiotów i prymitywów , których roje wygenerowały zgodnym wysiłkiem ; grabowszczyzna we wspólpracy z kultowym ponoć redaktorem , który daje tej marności swoją twarz. Mówię jak jest ..
Na szczęście to tylko Twoja subiektywna opinia Sławku jak w każdym temacie, w którym zabierasz głos ...Twoje normy i wyznaczniki i mówiąć kolokwialnie kilku twoich przydupasów (bez wskazywania palcami ).. nie odnajdują sie w realnym świecie a tym bardziej w Polskiej rzeczywistości.....takie odnoszę wrażenie Parę spraw w tym temacie wyjasniliśmy sobie, ale.......
....do 01.01 jeszcze daleko także nie popuszczaj pary Sławku, żeby nie spalic się na przedbiegach i zachowaj Swoje asy w rękawie do stycznia ...jeszcze będzie czas żeby się poprzekomarzać siema-pozdro
Napisano 08 maj 2014 - 17:50
..kurde Sławek, pisz po Polsku bo muszę łuskać meritum między białymi wierszami ...
Napisano 08 maj 2014 - 17:54
....bo do polemiki ze Sławkiem musisz Patryk się przygotować....ja zakupiłem ...słownik
Napisano 08 maj 2014 - 18:01
....bo do polemiki ze Sławkiem musisz Patryk się przygotować....ja zakupiłem ...słownik
Kamil,
mnie się wydaje, że wyrzuciłeś pieniądze w błoto.
Kolega Sławek pisze w języku niezrozumiałym... i to ma sens bo chyba czyta także w tym swoim niezrozumiałym dla innych języku.
Tyle od wierszokelta... czerwonogitarowego dla innych potrafiących czytać.
Napisano 08 maj 2014 - 18:11
Patryku, brzydalu, zamieszczając to zdjęcie bezwstydnie podcinasz nogi wszystkim przebierającym nimi, gotowymi za złowienie (i sfotografowanie!) kelta wymownie nos zmarszczyć. Albo i dwa palce do gardła włożyć. Jak śmiesz tak prosto w twarz udowadniać, że to, co z definicji MUSI być obrzydliwe, potrafi być piękne?! Oj, nieładnie, nieładnie. Przy najbliższym spotkaniu będę musiał za karę sklaneczką z czymś zacnym się z Tobą stuknąć.
(...)
....do 01.01 jeszcze daleko także nie popuszczaj pary Sławku, żeby nie spalic się na przedbiegach i zachowaj Swoje asy w rękawie do stycznia ...jeszcze będzie czas żeby się poprzekomarzać siema-pozdro
Nie bądź taki.
Kamilu, pozwól łaskawie Sławkowi parę popuszczać. Nawet mając inne poglądy, warto czasem chwilę refleksji sobie zafundować.
A do 01,01 jeszcze sporo czasu. Bez popuszczania pary będzie popuszczanie w spodnie
Napisano 08 maj 2014 - 18:14
Patryku, brzydalu, zamieszczając to zdjęcie bezwstydnie podcinasz nogi wszystkim przebierającym nimi, gotowymi za złowienie (i sfotografowanie!) kelta wymownie nos zmarszczyć. Albo i dwa palce do gardła włożyć. Jak śmiesz tak prosto w twarz udowadniać, że to, co z definicji MUSI być obrzydliwe, potrafi być piękne?! Oj, nieładnie, nieładnie. Przy najbliższym spotkaniu będę musiał za karę sklaneczką z czymś zacnym się z Tobą stuknąć.
..oj jak najbardziej ...za kołnierz nie wyleję, obiecuję..a i na druga nogę poleję
Napisano 08 maj 2014 - 18:15
Napisano 08 maj 2014 - 18:20
Sławku, straszny jest ten Twój ból dupy na punkcie Marka Szymańskiego.
Napisano 08 maj 2014 - 18:28
Patryk, ryba fajowa, zdjęcie też. Pisałem już Ci, że w Twoich fotkach widać szacunek dla łowionych ryb.
...no co Ty Adam...nie dawniej niż wczoraj jeden z młodszych, ambitnych userów naubliżał mi i nawyzywał od kłusol za łowienie i wypuszczanie ryb godnie z regulaminem wody..także chyba coś nie tak
Napisano 08 maj 2014 - 19:22
@ czocho. Czemu tylko przydupasow? A cwele? Tak pięknie by pasowało do walonek i zatluczonego kelta ... Rzeczywiście, poglady Sławka i jego przydupasow nie.pasują do wiecznie poklepujacej się po plecach rzeczywistości w pl. Panowie, jesteście zajebisci, nie dajcie sobie wmówić ze to co robicie to żenujący obciach. Gratki ;-)
....uderz w stół, a nożyce........
...Zycie mnie nauczyło Kubusiu ...że "pewne" słowa trzeba ważyc....może do tego kiedyś dojdziesz ....no chyba , że masz zajechaną pajdę i ostro sztywny jesteś... to sorry ....pamiętaj, że "cwel" to nie stan umysłu....tylko roz.....ne dupsko a jak mówi regulamin....staramy się nie obrażać...nawet w żartach...więc wiesz ...........
...wracając do meritum...nie zauwazyłem że ktoś tutaj propaguje zabijania keltów...ewentualnie ich poławianie w zakresie swojego sumienia i etyki...stosując się oczywiscie do zasad C&R ....a efektem takich połowów może byc piękna fotka jak ta Patryka...i nie widze w tym nic złego ....
....To Wy ...."lepsiejsi i elitarniejsi" macie z tym problem...nie ja ...także powodzenia w misji....bo już widzę za wami tłumy "nawróconych"
na tylko jedyna słuszną drogę
........nikt tutaj również nie nosi "walonków"
Napisano 08 maj 2014 - 19:27
i jeszcze pytanko...gdybyście np. byli wegetarianami ....to jechalibyście po tych "gorszych" co żrą mięcho???
....w mojej opinii większym złem które i tak w jakiś sposób wszyscy wyrządzamy rybom jest łowienie przed tarłem ......niż po
...ale zaznaczam że nie znam sie tak jak Wy...pozdrawiam i bez urazy chłopaki
Napisano 08 maj 2014 - 20:17
Mysle, ze intencja Friko nie bylo wywolanie zadymy, ale zachecenie do udzialu w konkursie konkursie, zarowno przez wstawianie fotek jak i glosowanie/komentowanie etc. Jest maj i nie ma wymowek, ze za zimno czy za wczesnie. Niech trociarze wreszcie rusza nad wody i pochwala sie wynikami, a kelciarze pokaza ze tez potrafia cos zlapac poza okresem potarlowym.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych