Uszkodzony lub złamany blank - co zrobić, jak naprawić?
#41 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2008 - 10:12
#42 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2008 - 10:17
Ja chciałem kupić górną część, on mi doradził zęby poczekać i spróbować wymiany w ramach gwarancji.
#43 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2008 - 15:29
Pozdrawiam
Daro
#44 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2008 - 20:50
Teleskopem ciezko sie lowi
#45 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 09:28
#46 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 09:32
#47 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 09:35
A tak pozatym to co w kiju mi zrobią????????
#48 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 09:43
Pewnie Ci skleją, co raczej nie jest dobrym pomysłem. Ja kilka kijów miałem kleionych i tylko jeden zachwuje się bez zarzutu, ale to nie ta półka i kleił mistrz . Dzięki Romek i co tam ze szczytówką od BR?????
#49 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 09:49
#50 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 10:47
Jeśli Ci się upiekło to niezbyt dobrze świadczy o serwisie. Różnicę między nadepnięciem a powiedzmy przegięciem podczas holu widać na pierwszy rzut oka.
Pewnie Ci skleją, co raczej nie jest dobrym pomysłem. Ja kilka kijów miałem kleionych i tylko jeden zachwuje się bez zarzutu, ale to nie ta półka i kleił mistrz . Dzięki Romek i co tam ze szczytówką od BR?????
Jeszcze chwilę poczekaj
Pozdrawiam.
RP.
- katek lubi to
#51 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 18:17
#52 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 18:21
Napisałeś: No tak ale i tak przyjeli kij wiec mi sie upiekło
A ja myślę, że to jest nie fair
#53 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 20:30
#54 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2008 - 20:36
I taka jest prawda. To Gwarant decyduje, czy uznaje reklamację, czy nie.W 100% zgadzam się z Mifkiem.Pracuję w handlu kilka lat i wiem,że jeśli sklep przyjął kij,nie jest to jednoznaczne z naprawą gwarancyjną.Serwis podda kij ekspertyzie i oceni czy zrobi na gwarancji czy nie.Gwarantem nigdy nie jest sklep,zawsze producent,chyba,że się coś zmieniło Więc,nie bądź zaskoczony jeśli zadzwoni do Ciebie ktoś z serwisu,albo ze sklepu i poda Ci kwotę naprawy,którą zaakceptujesz albo nie.Tak to się odbywa w wielkim skrócie.Pozdrawiam
#55 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2008 - 19:49
Wiem coś na ten temat z pierwszej ręki, w ubiegłym roku 2 razy złamałem tego samego Kongera i dwa razy była wymiana
pzdr
Grzecho
#56 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2008 - 20:52
#57 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2008 - 08:56
Ja bym dopuscil tylko taki sposob naprawy, ze w kiju fabrycznym wymiana szzcytowki, w kiju na zamowienie wymiana szzcytowki oraz zalozenie przelotek, zdjetych z wraku (wersja minimum).
A moral taki plynie z tego, coby uwazac na wedki. Nawet w Ugly Stiku cos moze nie wytrzymac, jak sie go rozdepcze.
Proponuje zainteresowanie takim czyms, o czym pisalem niedawno i bez specjalnego zainteresowania. Nie trzeba nawet zdejmowac kolowrotka, ani zwijac linki... ..na leniwca mozna pojsc a wedka cala...
Gumo
#58 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2008 - 09:22
Gumo ale ten pokrowiec jest kilka razy droższy od tej wędkiA ja na Twoim m-cu zainteresowalbym sie telefonicznie co zrobia z tym kijem. W przeszlosci zdarzaly sie rozne sposoby napraw....natomiast rzadko, kiedy kij w jakis sposob byl poklejony, byl to nadal ten sam kij.
Ja bym dopuscil tylko taki sposob naprawy, ze w kiju fabrycznym wymiana szzcytowki, w kiju na zamowienie wymiana szzcytowki oraz zalozenie przelotek, zdjetych z wraku (wersja minimum).
A moral taki plynie z tego, coby uwazac na wedki. Nawet w Ugly Stiku cos moze nie wytrzymac, jak sie go rozdepcze.
Proponuje zainteresowanie takim czyms, o czym pisalem niedawno i bez specjalnego zainteresowania. Nie trzeba nawet zdejmowac kolowrotka, ani zwijac linki... ..na leniwca mozna pojsc a wedka cala...
Gumo
#59 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2008 - 09:51
Gumo
#60 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2008 - 17:54
Powiem tylko że naprawili i nie wzieli za to grosza mimo że mogli. Dla mnie to znak że Konger wart jest polecenia.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, blank, tech-rb
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych