W przyszłym tygodniu będę testował wędkę,- taki rzeczny 3m uncjowy uniwersał i co najciekawsze blank użyty do wykonania tej wędki kosztuje około 200zł. Firma wytwarzająca te blanki sprzedaje je w niezmienionej konstrukcji od ponad 20 lat.
Z pierwszych oględzin wynika iż jest to mięsisty blank w lubianym ciemno niebieskim kolorze ze standardowego grafitu IM 6.
Parametry jakie podaje producent to moc 8-20lb i cw 10-30g. Waga blanku 90g.
O taki test i przeczołganie kija po dość wymagającej rzece jaką jest Ren poprosił mnie mój serdeczny kolega Zbyszek Kawalec.
Na koniec chciałem tylko dodać iż robię to całkowicie bezinteresownie jako takie małe dziękuję za wieloletnią współpracę i uleganie moim fanaberiom
Niezależnie od tego czy wynik owego "testu" będzie pomyślny dla Zbyszka czy nie znajdą się w nim prawdziwe aczkolwiek subiektywne moje obserwacje.
Można by o tym oczywiście nie pisać na forum ale myślę że dla wielu osób możliwość wykonania fajnego (mam nadzieję) customa za w gruncie rzeczy nie customowe pieniądze będzie cenną informacją.
Jeśli ta moja propozycja w czymkolwiek narusza dobry smak czy jakiekolwiek forumowe obyczaje usunę wątek i z góry przepraszam...
Arek
Użytkownik Del Toro edytował ten post 13 luty 2018 - 13:42