ciekawe jak pod bolka by się nadal ten blank?
Miałem w ręku ten blank. Zależy co kto lubi, ale moim zdaniem pod bolenia będzie bardzo odpowiedni .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 czerwiec 2013 - 18:45
ciekawe jak pod bolka by się nadal ten blank?
Miałem w ręku ten blank. Zależy co kto lubi, ale moim zdaniem pod bolenia będzie bardzo odpowiedni .
Napisano 18 czerwiec 2013 - 20:08
Napisano 05 lipiec 2013 - 12:11
Zdjęcia ugięcia
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 05 lipiec 2013 - 12:13
Napisano 05 lipiec 2013 - 13:08
To chyba te same foty co w wątku o Lamiglasie ? Coś pokręciłeś Arek...
Napisano 05 lipiec 2013 - 15:15
popatrz dokładnie, Lami na złote omotki a ten niebieskie
one po prostu maja bardzo podobne ugięcie tylko grizli blu ma trochę sztywniejszy dolnik i oczywiście więcej siły trzeba włożyć w rzut, trochę wolniej gaśnie i trochę słabiej przewodzi sygnały spod wody ale za to blank jest pięć razy tańszy!!!!! W niedzielę ciąg dalszy łowienia i potem będzie już pierwsza relacja z pola walki.
Napisano 05 lipiec 2013 - 15:46
Fajnie, że pojawiają się fotki ugięć nieznanych modeli, ale przydałyby się chociażby kreska pod jakim kątem schodzi linka ze szczytowej. Nie widać tego najczęściej i zdjęcie można interpretować według uznania. Bez przytyków, tylko taka uwaga.
Napisano 05 lipiec 2013 - 15:51
Ugięcie tego z "niebieskimi" jakby bardziej szlachetne (bardziej miłe mojemu oku) .
Taka ze mnie konserwa. Jedno jest pewne - organoleptyczne oględziny
były by wskazane. Tym cenniejsza Twoja opinia.
Napisano 05 lipiec 2013 - 16:07
Pisałem to już w sąsiednim wątku o Lamim, Friko ma rację,- moje zdjęcia z ugięcia są mało miarodajne, linka wychodziła ze szczytówki pod kątem ok 45 (lub 135 zależy z której strony mierzyć)stopni co pokazuje bardziej jak kij się gnie przy holu ryby niż tak jak zwykle prezentuje się ugięcie wędki czyli 90 stopni tak jak powinno być żeby było zgodnie ze sztuką ale wówczas musiała by być drabina pokój nie 3m wysokości tylko 4 i jeszcze jedna osoba a nic z tych elementów nie jest w moim zasięgu
Lepton,- rzeczywiście ugięcie w GB jest bardziej plastyczne łuk jest pełniejszy i wędka chodzi w niego pod mniejsza siłą niż w Lamim.
Zobaczymy jak rzeka będzie hojna w niedzielę bo na razie hole rybek po 60cm to niewielkie trudy - dla obydwu...
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 05 lipiec 2013 - 16:56
Napisano 05 lipiec 2013 - 19:16
Trzymam kciuki za to niedzielne testowanie
Napisano 16 lipiec 2013 - 13:47
Materiał z testów przesłany do Zbyszka i pewnie po powrocie z urlopu Zbych pokaże go na swojej stronie.
Kij wybitnie dla boleniarzy brzegowych, dla łowców konkretnych jazi i kleni a także dla łowiących brzany,- tyle jak chodzi o rzekę.
Odradzam tradycjonalistom opadowym na rzekę (kij podbija agresywnie tylko do 15g)
Doskonały będzie także dla jeziorowych spinningistów brodzących,- szczupak, okoń.
Napisano 16 lipiec 2013 - 14:30
Napisano 16 lipiec 2013 - 14:34
Napisano 16 lipiec 2013 - 14:39
no i się skusze na zrobienie pierwszego wędziska
Napisano 16 lipiec 2013 - 16:09
No,- opis na stronie troszkę przeszacowany podany tak jak podaje producent.
Zbyszek już zrewidował fabryczny tekst i podpisuje do 15lb i do 25g choć w dolniku spokojnie drzemie 17lb (ale na pewno nie 20lb) a przynęty ważące ok 25g daje się jeszcze spoko prowadzić pod warunkiem że nie są to agresory w silnym nurcie
Najlepiej zapytać Zbyszka ale coś mi się wydaje że wszystko się już sprzedało a następne będą zamawiane po Zbyszkowym urlopie czyli pod koniec miesiaca....
Napisano 21 wrzesień 2013 - 19:41
Zna ktoś stronę z pełną ofertą tych blanków?
Napisano 21 wrzesień 2013 - 19:45
www.wedki.pl
Napisano 21 wrzesień 2013 - 19:55
Dzięki, ale to chyba nie jest pełna oferta http://www.wedki.pl/...im6graphite-548 , dodatkowo w sklepie u Pana Kawalca jest jeszcze http://sklep.wedki.pl/46-grizzly-blue .
Napisano 21 wrzesień 2013 - 19:59
Z tego co mówił mi Zbyszek tylko on ma te blanki...
Napisano 21 wrzesień 2013 - 20:04
W Polsce możliwe, że tak jest, ale skoro gdzieś na świecie jest firma która je produkuje i sprzedaje od 20lat ... Może nie mają strony... no szkoda
Napisano 21 wrzesień 2013 - 20:09
Pewnie tak ale ja nie znam producenta, więc Ci nie pomogę poza tym nawet jakby było jeszcze taniej to o ile 20-50zł + cały cyrk ze sprowadzaniem...
Może się skórka za wyprawkę nie opłacić a to podobno cała ich oferta pod spinning.
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych