Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

Phenix Nanotubes M1

blank phenix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
220 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 13 listopad 2016 - 08:01

Tak,- Zbyszek nazwał tę nową serię, w nazwach poszczególnych modeli nie ma zmian bo to są Łukasza oznaczenia i wprowadzanie tam zmiany sugeruje oczywiście już coś innego niż Łukasz jako pomysłodawca wprowadza na rynek .

Moim zdaniem po prostu fajnie by było gdyby pomysłodawca i twórca blanków podał jakąś informację choćby lapidarną odnośnie materiału czy choćby jego kryptonimu, by potencjalny nabywca miał choćby pozorną wiedzę,- co to jest.

Powody jak - brak czasu, od ludzkiej strony rozumiem jak najbardziej i w tej kategorii mieści się oczywiście brak informacji o nich, jednak w kategorii profesjonalizm,- hmmm, chyba powinno to inaczej wyglądać. Ale i tu mogę się mylić bo z myśleniem w kategorii biznes nie mam od 7 lat styku więc się już nie znam  :D

Z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że są to bardzo przyzwoite blanki,- przynajmniej ja tak myślę.

Myślenie to opieram na wieloletnim romansie z blankami, które Phenix robił według pomysłów Łukasza, którymi (pow 8"6')prawie wszystkimi łowiłem i każdym dawało się bardzo skutecznie łowić, choć nie każdy pasował do moich łowisk i nie każdy mi leżał w 100%  co oznacza tylko tyle, że gdybym łowił w innym łowisku lista ideałów wyglądała by zapewne inaczej  ;)

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 13 listopad 2016 - 08:20

• Apioo i Michał. lubią to

#182 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów
  • LokalizacjaTam gdzie nie biorą :)
  • Imię:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 24 listopad 2016 - 14:49

MX69ML-B panowie ma ktoś kij na tym ukręcony -  pomachałem tym dziś w sklepie i powiem szczerze, że za tą kasę nie widziałem nic fajniejszego ...Blank poniżej 4 stówek :)

Może ,któryś z kolegów wypowie się na jego temat - jaki jest realnie c/w przynęt  ?

Pzdr

#183 OFFLINE   Patryk1125

Patryk1125

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1917 postów
  • LokalizacjaTarnobrzeg
  • Imię:Patryk

Napisano 23 grudzień 2016 - 13:40

Może ktoś coś więcej napiąć na temat Sp 982 MH?
foty ugięcia mile widziane 😊

#184 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 23 grudzień 2016 - 13:54

Mogę tylko w bardzo ograniczony sposób bo zrobiłem już jednego na gotowo dla kolegi i jesteśmy po testach rzutowych . Rzucaliśmy blacho-woblerem 20 g Solvenpilk  oraz woblerem Gladsax 27 g  kołowrotek TP PG 4000(70 cm obrót)  linka Power Pro 1,3  .Wędka rzuca z sekcji szczytowej ,rzuty 20 g przynętą (bez haka ) na około 80-90 m średnio 135 obrotów korbką ściągając przynętę , rzuty wobem 27 g to już okolice 100 m i średnio 145 obrotów korbką a kij miał jeszcze duże możliwości .Kij ma wspaniałe ugięcie ,aż prawie do rękojeści i jest umiarkowanie szybki .Myślę że jest to wymarzona propozycja pod troć i to zarówno rzeczną jak i bałtycką . Dobrze się sprawdzi jako wielkorzeczny uniwersał na spore ryby i duże ciężkie rzeki . Swojego dopiero kończę i jak będę miał już z nim kilka wypraw to opiszę co to za ptak z tego Phenixa   :) Foty z ugięcia wstawię jak tylko wybiorę się po Świętach Bożego Narodzenia na troćki

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 23 grudzień 2016 - 13:54

#185 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 23 grudzień 2016 - 16:41

Mój SP982MH leży w domu od kilkunastu dni. Korespondując z Arkiem @Rheinangler opisywałem mu swoje odczucia. Liczyłem na kij pod plecionkę pod rzeczne nocne łowienie sandaczy i troci w morzu, a dostałem kij pod sandacza, ale do łowienia na ciężkie główki oraz troci w rzece na żyłkę. Ugięcie kija zdecydowanie szczytowe, które dopiero pod bardzo poważnym obciążeniem uruchamia dolnik. Ale nie odbywa sie to miarowo i nadzwyczaj płynnie. Takie trochę ugięcie a'la kolano znane mi już z np. lekkich FX, z którymi miałem do czynienia. Terminologia "kolano" zapożyczona od Skałka-77 dość dobrze oddaje charakterystykę pracy tego kija. I nie jest to pejoratywne określenie. Po prostu tak to wygląda przyglądając sie pracy blanku. Szczyt dość spolegliwy, przez co nawet lekkie wabiki dość dobrze sie rzuca, potem nagły przyrost mocy i lekki beton. Moim skromnym zdaniem patyk sandaczowy do podbijania nawet 35g główkami.
To są moje odczucia oparte o ten konkretny egzemplarz, który mam w domu. Ubrany w przelotki tytanowe Phenix. Bardzo dobrze wyważony pełną rękojeścią z ciemnego korka. Przy TP 4000PG, ok 300-stu gramowym kołowrotku, wyważenie wypada mniej wiecej w połowie fore, ale ciut bliżej stopki kręciołka. Moj wg opisu Łukasza z Rodmasu to 10-40g i widać, że oszacowanie jest bliskie prawdy.

Użytkownik Krab edytował ten post 23 grudzień 2016 - 16:43

• popper i Karol Krause lubią to

#186 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 23 grudzień 2016 - 17:10

no to fajnie :) bo będziemy mogli za niedługo (jak sądzę) porównać we trójkę nasze odczucia na zupełnie różnych łowiskach.

Artur,- morze

Krzysiek,- różne łowiska

Ja,- sandacz i bolenie z Renu

Trzech wędkarzy z różnymi upodobaniami i łowiskami - przynajmniej teoretycznie powinno rzucić trochę światła na ten blank  ;)

#187 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów

Napisano 23 grudzień 2016 - 18:42

M1+ bo tak to chyba teraz się nazywa - to troszkę jak by inna technologia. Mialem w ręku i SP982MH i Sp922Ml oba kapitalne kijki. Do tego stopnia , że zamówilem sobie Sp982MH . Czuć moc , nie jest to pała - kij ma piękną amortyzację. Moim zdaniem cos czego jeszcze nie było...
Artur White skierował moją uwagę na ten blank i bardzo mu za to dziękuję . Jestem pod wrażeniem nowej seri M-jedynek. Dla mnie kosmos. Mocne szczytowe kijki , ale zarazem subtelne i nawet ten najmocniejszy nie jest kijem od szczotki :)

Pzdr

Użytkownik "Paweł" edytował ten post 23 grudzień 2016 - 18:43

#188 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 23 grudzień 2016 - 19:19

Każdy z nas ma inną definicję na poszczególne parametry. Moim zdaniem nie ma tu pięknej amortyzacji, kij jest z deka szczotkowaty (mi niestety zalatuje pałą nie 17 a 20lb), ale faktycznie czuć moc, jest relatywnie smukły i w miarę lekki.
Obawiam się też, że M1+ niczym nie rożni się od M1. Zreszta chyba tylko u nas posługujemy sie określeniem "z plusem". Ale nie jestem znawcą, więc mogę się mylić.
Pytanie zasadnicze jakie mnie męczy, czy te blanki są powtarzalne... tak skrajne odczucia jakie każdy z nas ma po styczności z tym kijem wzbudzają wiele watpliwości...
Mi mój kij przypomina swą pracą niedawno jeszcze dostępną wersję kija o nazwie Team Dragon. I mimo wszystko nie jest to żart. Ot taka konstatacja.

Użytkownik Krab edytował ten post 23 grudzień 2016 - 19:20

• Dingo lubi to

#189 OFFLINE   Michał.

Michał.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 postów
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 23 grudzień 2016 - 19:46

no to fajnie :) bo będziemy mogli za niedługo (jak sądzę) porównać we trójkę nasze odczucia na zupełnie różnych łowiskach.

Artur,- morze

Krzysiek,- różne łowiska

Ja,- sandacz i bolenie z Renu

Trzech wędkarzy z różnymi upodobaniami i łowiskami - przynajmniej teoretycznie powinno rzucić trochę światła na ten blank  ;)

czekamy na relacje z tych testów ;)

#190 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 23 grudzień 2016 - 19:49

To może być prawda Krzysiek, widziałem już kilka i sam miałem blanki Phenixa które mimo swojego identycznego opisu różniły się nieco od siebie.

Pamiętam jaka była burza odnośnie FX 966, miałem jeden z pierwszych, jak nie pierwszy i bylem i jestem nim zachwycony, ale to co pisałem na forum o nim nijak się miało do blanków które były później sprzedawane pod tym kryptonimem...

Po jakimś czasie Łukasz pisał, że blank został poprawiony... Miałem ten poprawiony w ręce i łowiłem nim,- no cóż dla mnie ta "poprawa" była jak "dobra zmiana" :lol:

Naturalnie dobre prawo Łukasza do wprowadzania zmian jakie mu się podobają i ze zdaniem jednego łowiącego nie trzeba się liczyć, co pisze bez przekąsu!

Natomiast miło by było poinformować innych potencjalnych nabywców, którzy w poszukiwaniu opinii zaglądają np na jerka...Ale i tu mogę się mylić oczywiście...

Jakieś trzy tygodnie temu zamówiłem SP 982MH ale już nie było ich w Rodmasie, więc przezornie zapytałem Łukasza czy planuje jakieś zmiany w tym blanku?

Odpowiedź otrzymałem natychmiast,- w tym nie :)

Jak będzie zobaczymy bo porównam go z kijem Artura ;) oczywiście jak już będzie, czyli w kolejnej dostawie, ale kiedy będzie owa dostawa to nie wiem.

PS

Jeśli macie namiary na miejsce w którym stoi taki blank, to bardzo proszę,- kupie natychmiast :wub:

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 23 grudzień 2016 - 19:53

• popper lubi to

#191 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów

Napisano 23 grudzień 2016 - 20:00

Arek nie blank ,a kij z rodmasu :0 Gotowiec ubrany w Essexy :) Ten wiem gdzie jest dostępny :)

#192 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 23 grudzień 2016 - 20:04

Dzięki Paweł a wiesz ile kosztuje?

Pytam bo na 100% nie będzie pasował do mojego pomysłu więc chcę wiedzieć ile na starcie muszę dodać do tzw normalnej ceny ;)

#193 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów

Napisano 23 grudzień 2016 - 20:11

Dzięki Paweł a wiesz ile kosztuje?
Pytam bo na 100% nie będzie pasował do mojego pomysłu więc chcę wiedzieć ile na starcie muszę dodać do tzw normalnej ceny ;)

Arku Priv - nie bedziemy smiecić tu

#194 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 23 grudzień 2016 - 21:23

SP-982 MH to kij typowo trociowy lub ciężki uniwersał rzeczny . Ugięcie szczytowe ale z amortyzacją w dole . Większość nowych Phenixów ma właśnie takie ugięcie np.Black Chrome ale BC jest zdecydowanie szybszy niż SP ,spolegliwa szczytówka i gwałtowny przyrost mocy .Dla mnie jest to zaletą bo przynajmniej nie będzie problemów z przycięciem trotki z dużej odległości, a na krótkim dystansie dość spolegliwy szczyt zadba o to że ryba nie odbije się .Dość lekka konstrukcja i dobry balans jest też dużą zaletą .Mogę się wstępnie pochwalić że mój będzie ważył nieco ponad 150 g .Teraz dostał pierwszy lakier i jak będzie gotowy to go zważę .Proszę pokazać mi kij tej mocy i długości o wadze 150-155 g ,będzie ciężko :)

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 23 grudzień 2016 - 21:27

• "Paweł" lubi to

#195 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów

Napisano 23 grudzień 2016 - 21:27

SP-982 MH to kij typowo trociowy lub ciężki uniwersał rzeczny . Ugięcie szczytowe ale z amortyzacją w dole . Większość nowych Phenixów ma właśnie takie ugięcie np.Black Chrome ale ten jest zdecydowanie szybszy ,spolegliwa szczytówka i gwałtowny przyrost mocy .Dla mnie jest to zaletą bo przynajmniej nie będzie problemów z przycięciem trotki z dużej odległości, a na krótkim dystansie dość spolegliwy szczyt zadba o to że ryba nie odbije się .Dość lekka konstrukcja i dobry balans jest też dużą zaletą .Mogę się wstępnie pochwalić że mój będzie ważył nieco ponad 150 g .Teraz dostał pierwszy lakier i jak będzie gotowy to go zważę .Proszę pokazać mi kij tej mocy i długości o wadze 150-155 g ,będzie ciężko :)

Artur zrobię wszystko , żeby mój ważył mniej niż 150g :) Da sie to zrobić ...tylko zobaczę jak będzie z wyważeniem tego blanku kiedy zastosuję zwykly jasny korek ... Rękojeści tez nie lubie za dlugich . Zdradz proszę jak długa masz wlaśnie w nim rękojeśc ? W co go ubrałeś ? Torzitte ?

Ps. Co do długości i wagi to chyba xls był by do niego zbliżony - z tym , że to 15lb tylko - tu mamy 17 w teorii w praktyce pewnie pod 20 ...

Użytkownik "Paweł" edytował ten post 23 grudzień 2016 - 21:29

#196 OFFLINE   TomekSudety

TomekSudety

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1035 postów
  • LokalizacjaSudety / Kotlina Kłodzka
  • Imię:Tomek

Napisano 23 grudzień 2016 - 21:27

SP-982 MH to kij typowo trociowy lub ciężki uniwersał rzeczny . Ugięcie szczytowe ale z amortyzacją w dole . Większość nowych Phenixów ma właśnie takie ugięcie np.Black Chrome ale ten jest zdecydowanie szybszy ,spolegliwa szczytówka i gwałtowny przyrost mocy .Dla mnie jest to zaletą bo przynajmniej nie będzie problemów z przycięciem trotki z dużej odległości, a na krótkim dystansie dość spolegliwy szczyt zadba o to że ryba nie odbije się .Dość lekka konstrukcja i dobry balans jest też dużą zaletą .Mogę się wstępnie pochwalić że mój będzie ważył nieco ponad 150 g .Teraz dostał pierwszy lakier i jak będzie gotowy to go zważę .Proszę pokazać mi kij tej mocy i długości o wadze 150-155 g ,będzie ciężko :)

Artur przyznaj się lepiej, że zamiast korka będzie pianka... :ph34r:   :D  :P  :lol: 

#197 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 23 grudzień 2016 - 21:49

Ja i pianka ? dobre sobie :) jasny korek, ale uchwyt ważył 21 g i klejony jest na blank ,bez arborów ,taśm itp.Zrobiłem długą rękojeść 44,5 cm ok kapy do środka stopki ale to jest kij na morze i tak musi być ,więc rękojeść mimo że lekka nie powoduje złego balansu .Oczywiście Fuji Torzitte w systemie KR od 20 H do 4,5 KT ,przelotek 10 i dwie na męskiej części , co powoduje uruchamianie dolnika , jeżeli dasz jedną przelotkę na męskiej i oddalisz ją znacznie np.70 cm to dolnik będzie się ciężej uruchamiał .Siedziałem nad spacingiem ze trzy dni i przymierzałem różne wersje  i stanęło na wykorzystaniu dolnika ale bez strat na długości rzutu .Kij miota na spore odległości i ma dobrą amortyzację . M1 ogólnie wydają się niedoszacowane ale łowiąc troszkę dłużej jednak wyczówa się tą delikatność i człowiek nie jest aż tak pewny czy są niedoszacowane :) , ale kij 17 lb i prawie 40 g c.w na górze to już kosmos .Jak wykazały testy kij dobrze sobie radzi z mniejszymi ciężarami bo 20 g też latało pod 100 m. Kładłem przynętę na dnie i czucie było bardzo dobre .

• TomekSudety lubi to

#198 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 23 grudzień 2016 - 21:50

SP-982 MH to kij typowo trociowy lub ciężki uniwersał rzeczny . Ugięcie szczytowe ale z amortyzacją w dole . Większość nowych Phenixów ma właśnie takie ugięcie np.Black Chrome ale BC jest zdecydowanie szybszy niż SP ,spolegliwa szczytówka i gwałtowny przyrost mocy .Dla mnie jest to zaletą bo przynajmniej nie będzie problemów z przycięciem trotki z dużej odległości, a na krótkim dystansie dość spolegliwy szczyt zadba o to że ryba nie odbije się .Dość lekka konstrukcja i dobry balans jest też dużą zaletą .Mogę się wstępnie pochwalić że mój będzie ważył nieco ponad 150 g .Teraz dostał pierwszy lakier i jak będzie gotowy to go zważę .Proszę pokazać mi kij tej mocy i długości o wadze 150-155 g ,będzie ciężko :)

Dla mnie dół w tym kiju nie pracuje. Aż takich morskich troci nie zwykłem łowić, by uruchamiały tak betonowy dolnik. Charakterystyka pracy faktycznie pozwala na dobre zacięcie z dużej odległości, ale amortyzacja pozostawia wiele do życzenia. Nijak sie ten kij ma do PST 966. Nawet FX 966 zdecydowanie lepiej się zachowywał.
  • popper lubi to

#199 OFFLINE   "Paweł"

"Paweł"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1599 postów

Napisano 23 grudzień 2016 - 22:24

Dla mnie dół w tym kiju nie pracuje. Aż takich morskich troci nie zwykłem łowić, by uruchamiały tak betonowy dolnik. Charakterystyka pracy faktycznie pozwala na dobre zacięcie z dużej odległości, ale amortyzacja pozostawia wiele do życzenia. Nijak sie ten kij ma do PST 966. Nawet FX 966 zdecydowanie lepiej się zachowywał.

Forum to takie piekne miejsce gdzie można się zgadzac ,tudzież nie zgadzać z przedmówcą ...Ja w tym przypadku się nie zgodzę . To jest kij na poważne ryby i dziwnym by było dla mnie gdyby dolnik uruchamiał się pod 50cm szczupakiem - nie ten rodzaj wędziska proszę Pana :) Jak zwykle zaznaczam, że jest to tylko zdanie moje prywatne .
POzdrawiam , wesołych Panie i Panowie :)

Ps.Krzysiu skoro on taki dupny to z chęcią go odkupię od Cb :)

Użytkownik "Paweł" edytował ten post 23 grudzień 2016 - 22:26

• mrWhite7 lubi to

#200 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 28 maj 2017 - 08:12

Od  kilku dni mam SP 982MH i zanim napisałem ten post przeczytałem jeszcze raz zarówno to co napisał Artur jak i Krzysiek, porównałem także ugięcia jakie wstawili z tym co widziałem wczoraj w trakcie łowienia  :)

Nie mam wątpliwości, że mówimy o tej samej wędce choć każdy z nas widzi to nieco inaczej choćby ze względu na różnorodność wody w których łowimy co jest jak myślę główną przyczyną różnic.

Dlaczego nie mam wątpliwości ? Ano dlatego, że łowiłem wczoraj zarówno w nurcie jak i w wolno płynącej cofce i dzięki temu wiem, że obaj przedmówcy mają rację :D

Walory tego kija można docenić posługując się:

- woblerami - w silnym nurcie od 4-5g, w wolnym od 10g - dzieje się tak ze względu na sztywność blanku, który by przekazywał sygnały spod wody potrzebuje "napięcia" w przedziale o jakim piszę, wówczas natychmiast odbieramy bardzo wyraźne sygnały o tym co dzieje się z przynętą i mamy wrażenie o pełnej kontroli nad wabiem. Przedział w którym może dochodzić do nieporozumień i sprzecznych opinii zawiera się pomiędzy wskazanymi granicami. Poza tym możliwość oddania rzutu przynętą lżejszą od podanego dolnego cw jest w mocnych kijach zawsze kusząca i powiedziałbym pożądana, ale rzadko widzimy, że to co z tego wynika, nie wypełnia jednak zakładanego koncertu życzeń do końca.

Rzuty mimo silnego bocznego wiatru  4-5g woblerkami oscylowały w okolicy 25m.

- gumami typu ES 4-5" od 3g główki do 35g

Fantastycznie wręcz łowiło mi się wspomnianymi gumami na lekkich główkach, zarówno w dryfie jak i na bardzo wolno płynącej wodzie używając opadu w toni i różnych fanaberyjnych sposobów prowadzenia... Opad klasyczny czyli łup o dno, zarówno samo podbijanie obojętnie czy z korby czy z kija czy jedno i drugie nie pozostawia dla mnie nic do życzenia.

W warunkach w których łowię (w Renie nurt jest ok 4 razy mocniejszy niż w Wiśle) oznacza to bardzo dużą uniwersalność z niewielkimi ograniczeniami. Na co dzień oznacza to dla mnie, że tą wedką będę mógł z zadowoleniem łowić sandacze zarówno gumą jak i te nocne woblerowe, moje turbo jazie i oczywiście bolenie. 

Reasumując, super kij na szybką wodę i większe cięższe przynęty. Lekki, operatywny mimo długości. Celne i bezwysiłkowe rzuty również jednorącz.

O holu nic nie potrafię jeszcze powiedzieć bo "prapremierowego" łowienia sandaczy nie uprawiam, za to po wczorajszym braniu chyba niezłego suma poczułem moc kija bardzo wyraźnie i mocno. ryba co prawda po dwóch bujnięciach szybko spadła (prawdopodobnie dostała w tarkę) ale po zacięciu rozgiął się wyraźnie hak 5/0 VMC.

Do "ograniczeń" o których warto pomyśleć przed ewentualnym zakupem a o których wyżej napisałem zaliczyłbym słabe czucie w prowadzeniu przynęt nie stawiających oporu zapewniającego minimalne napięcie blanku mimo iż daje się nimi przyzwoicie rzucać.

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 28 maj 2017 - 08:52

• Dąbek 111 i malinabar lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych