Fotele kupione w sklepie w promocji 120 pln /szt . Do fotela dokupiłem zwykły chromowany podnośnik i zamocowanie fotela biurowego w ten sposób mam dużą
regulację wysokości .
Talerz z nierdzewki 320 mm średnicy i rurka fi 50 mm w środku w którą wchodzi podnośnik od fotelą .
Rurka przyspawana zwykłą spawarką oczywiście elektrodami do nierdzewki 2,5 mm i trójkątne wzmocnienia .
Jeśli ktoś nie ma możliwości wycięcia kółek można wyciąć kwadraty . Całość zamocowane do dna łódki u mnie sklejka laminowana
10 mm na śruby M 6 mm i silikon Sika . Trochę pracy jest przy spawaniu i polerowaniu , trzeba powoli spawać po 15 mm i chłodzić spawaną blachę wodą .
Jeśli mi sie blacha połamie zrobie z nierdzewki będzie mocno i ładnie .Fotele są ciut za małe gabarytowo są miękkie i łatwo się myją .
Wszystko można zniszczyć to kwesta chęci i umiejętności . Mnie oba fotele kosztowały około 550 pln .
Koniecznie muszę zrobić do fotela blokadę obracania się fotela sternika przy silniku .
U mnie właśnie zacząłem robić podest dziobowy i będzie mocowany do gniazda fotela a fotel do podestu .
Będzie spełniał rolę łoża do spania w nocy pod namiotem na łódce .
Użytkownik Tabor edytował ten post 25 sierpień 2017 - 07:15