Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Serwisowanie kołowrotków Shimano

serwis kołowrotek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3179 odpowiedzi w tym temacie

#1381 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Kądziela

Napisano 13 luty 2018 - 13:33

7x11x3 na prawa stronę chyba , na worma 2x 3x6x2.5 +podkladki i ciecie tulejki , szpule sa mega ciężkie można toczyć lub nawiercac , korbke możesz wymienić na taka z knobem z 2 łożyskami ale ciężko z dostępnością.

7x11x3 to MR 117 ZZ a 3x6x2,5 to MR 63 ZZ  polecam Japońskie EZO , występują też w wersji nierdzewnej i są to ogólnodostępne rozmiary łożysk miniaturowych :)

#1382 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 13 luty 2018 - 13:35

Witam.Panowie jakie łożysko idzie pod rolkę prowadzącą?Kołowrotek to shimano stradic 2500 FA.

Witam. jak będziesz miał wymiary to dobiore Ci odpowiedni typ łożyska :)

#1383 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 13 luty 2018 - 13:43

Człowieku on pyta jakie tam jest łożysko! Umiesz czytać?
Powiedz mu jakie jest łożysko w rolce Stradica 2500 fa....
Aha i gdzie ja jakieś błędne wymiary podałem?

#1384 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 13 luty 2018 - 13:49

Człowieku on pyta jakie tam jest łożysko! Umiesz czytać?
Powiedz mu jakie jest łożysko w rolce Stradica 2500 fa....
Aha i gdzie ja jakieś błędne wymiary podałem?

W takim razie Bubasowi podałem odpowiednie wymiary , nie gorączkuj się tak ;D 

#1385 OFFLINE   Karpiu95

Karpiu95

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 912 postów
  • LokalizacjaTurek/Warszawa
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Karpiński

Napisano 13 luty 2018 - 13:56

Czesc :) mam jakiegos shimano aernos 3000 wygranego na zawodach w którym rolka się prawie w ogóle nie obraca. Oddałem go kiedys do serwisu i odesłali mi z wymienionymi łożyskami a rolka nadal sie nie obraca. Kołowrotek jest tak naprawde nowy i szkoda zeby lezał zepsuty a w sumie przydałby mi się jako zapas. Jest ktos kto moglby mi z tym pomóc ?

#1386 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów

Napisano 13 luty 2018 - 14:00

@Łożysko24 Ci pomoże.....
Łożysko masz swoje 5 minut...do dzieła.

#1387 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 13 luty 2018 - 14:24

Czesc :) mam jakiegos shimano aernos 3000 wygranego na zawodach w którym rolka się prawie w ogóle nie obraca. Oddałem go kiedys do serwisu i odesłali mi z wymienionymi łożyskami a rolka nadal sie nie obraca. Kołowrotek jest tak naprawde nowy i szkoda zeby lezał zepsuty a w sumie przydałby mi się jako zapas. Jest ktos kto moglby mi z tym pomóc ?

Cześć , muszę zaznaczyć że nie jestem serwisantem kołowrotków a przedsiębiorcą :) 
z technicznymi problemami lepiej się zgłosić do Przemysława Grobelnego albo Włodzimierza Sokołowskiego :)  ja natomiast mogę bez problemu dobrać odpowiednie łożysko rolki kabłąka znajać wymiary badź typ łożyska ( średnica wewnętrzna x zewnętrzna x szerokość )  do rolki kabłąka obowiązkowo trzeba włożyć łożysko nierdzewne w innym przypadku stalowe może złapać wilgoć leżąc w garażu .
Leśli masz wymiary z checią pomogę :D 

#1388 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 13 luty 2018 - 14:35

5x9x3

Witam :) łożysko o tym wymiarze to łożysko MR 95 ZZ :)

#1389 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów

Napisano 13 luty 2018 - 15:25

Cześć , muszę zaznaczyć że nie jestem serwisantem kołowrotków a przedsiębiorcą :) 
z technicznymi problemami lepiej się zgłosić do Przemysława Grobelnego albo Włodzimierza Sokołowskiego :)  ja natomiast mogę bez problemu dobrać odpowiednie łożysko rolki kabłąka znajać wymiary badź typ łożyska ( średnica wewnętrzna x zewnętrzna x szerokość )  do rolki kabłąka obowiązkowo trzeba włożyć łożysko nierdzewne w innym przypadku stalowe może złapać wilgoć leżąc w garażu .
Leśli masz wymiary z checią pomogę :D

Odpowiedź wszystko wyjaśnia. Następny zleceniobiorca tamtego czarodzieja...
  • G_rzegorz i woblery L.E. lubią to

#1390 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 13 luty 2018 - 16:01

Przemysław Grobelny to dużo pieniędzy będzie musiał oddać chyba klientom , 2 pozwy już są w toku co dla mnie jest ogólnie paranoja że nie mogą się polubownie dogadać , ja natomiast już mam kilka kołowrotków do fotosesji po jego tuningach i podkladkowaniu co finalnie je zabiło, w weekend wrzucę fotki i opis.
  • G_rzegorz i woblery L.E. lubią to

#1391 OFFLINE   P. Grobelny

P. Grobelny

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Gawron

Napisano 13 luty 2018 - 17:03

Przemysław Grobelny to dużo pieniędzy będzie musiał oddać chyba klientom , 2 pozwy już są w toku co dla mnie jest ogólnie paranoja że nie mogą się polubownie dogadać , ja natomiast już mam kilka kołowrotków do fotosesji po jego tuningach i podkladkowaniu co finalnie je zabiło, w weekend wrzucę fotki i opis.

ten pan poprosił bym ci przekazał że jeśli nie zaniechasz takich wpisów a Administrator ich do jutra nie usunie to p. Grobelny złoży jutro przeciwko tobie pozew z art 212 KK a Administracji tego forum za zezwalanie na takie twoje wpisy z art. 23 i 24 K.C i art. 26 U.o.d.o bo to co wypisujesz o pozwach sądowych i rzekomych kołowrotkach jakie od roku już pokazujesz i pokazać nie możesz to kłamstwo i działanie na szkodę firmy a administracja zezwala na to. Bez odbioru.

#1392 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 13 luty 2018 - 17:09

ten pan poprosił bym ci przekazał że jeśli nie zaniechasz takich wpisów a Administrator ich do jutra nie usunie to p. Grobelny złoży jutro przeciwko tobie pozew z art 212 KK a Administracji tego forum za zezwalanie na takie twoje wpisy z [/size]art. 23 i 24 K.C i [/size]art. 26 U.o.d.o [/size]bo to co wypisujesz o pozwach sądowych i rzekomych kołowrotkach jakie od roku już pokazujesz i pokazać nie możesz to kłamstwo i działanie na szkodę firmy a administracja zezwala na to. Bez odbioru.[/size]

Spoczko akurat bywam raz na kilka miesięcy w pl ale w weekend będą fotki :)

#1393 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów

Napisano 13 luty 2018 - 17:35

ten pan poprosił bym ci przekazał że jeśli nie zaniechasz takich wpisów a Administrator ich do jutra nie usunie to p. Grobelny złoży jutro przeciwko tobie pozew z art 212 KK a Administracji tego forum za zezwalanie na takie twoje wpisy z [/size]art. 23 i 24 K.C i [/size]art. 26 U.o.d.o [/size]bo to co wypisujesz o pozwach sądowych i rzekomych kołowrotkach jakie od roku już pokazujesz i pokazać nie możesz to kłamstwo i działanie na szkodę firmy a administracja zezwala na to. Bez odbioru.[/size]

Przypomnij "swemu panu" jakie jego wpisy wiszą na facebooku Shimano.....i na innych portalach :-) a nawet na JB....:-)
I z tych samych paragrafów ja złoże pozew bo poczułem się urażony gdy obrażał moją ukochaną firmę Shimano....i wypisywał o konieczności serwisu "zerowego" kołowrotków tej firmy. :-)

Użytkownik przemo_w edytował ten post 13 luty 2018 - 18:07

#1394 OFFLINE   Andru77

Andru77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1799 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 13 luty 2018 - 17:42

Ok.
Nie wiem jakie są ceny całej rolki. Wg schematow Shimano ok. 2 tys. jenow czyli niecale 2 razy tyle ile samo pojedyncze łozysko SARB. Czyli powiedzmy 50 zł.
Jezeli serwis rolki u Pana z przesyłką w 2 strony jest znacząco tańszy i w miarę szybki to może istotnie warto.
Proszę jednak też uszanowac tych, dla ktorych wazne są prostota i czas. Z pewnoscią Pan nie ma problemu z naprawą tej rolki. Ja jej jeszcze nie rozbieralem, nie mialem takiej potrzeby. Pewnie tez bym sobie poradził. Ale czy kazdy to zrobi łatwo sam? Mozna sobie zakupic taką całą na zapas i wymienic w ciągu minuty.

W ubiegłym roku kosztowała u mefisto około 170 zł.

#1395 OFFLINE   Łożysko24

Łożysko24

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Napisano 13 luty 2018 - 18:11

Czekam na zdjęcia , choć uważam że to czcze oszczerstwa ... 

• Michał pc lubi to

#1396 OFFLINE   P. Grobelny

P. Grobelny

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 13 luty 2018 - 18:21

Przypomnij "swemu panu" jakie jego wpisy wiszą na facebooku Shimano.....i na innych portalach :-) a nawet na JB....:-)
I z tych samych paragrafów ja złoże pozew bo poczułem się urażony gdy obrażał moją ukochaną firmę Shimano....i wypisywał o konieczności serwisu "zerowego" kołowrotków tej firmy. :-)

z tego co wiem i umiem czytać ze zrozumieniem nie pisał o konieczności, tylko że na życzenie klienta jest taka możliwość ale wówczas traci właściciel kołowrotka gwarancję, z tego co również wiem bo byłem z nim na Rybomanii wyjaśnił sobie wszystko z prezesem Shimano. Tyle twoje co naplujesz do monitora.

#1397 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów

Napisano 13 luty 2018 - 18:26

z tego co wiem i umiem czytać ze zrozumieniem nie pisał o konieczności, tylko że na życzenie klienta jest taka możliwość ale wówczas traci właściciel kołowrotka gwarancję, z tego co również wiem bo byłem z nim na Rybomanii wyjaśnił sobie wszystko z prezesem Shimano. Tyle twoje co naplujesz do monitora.

Już wiem na 1000% ze to kolejne multikonto.
Niech i mnie pozwie. Czekam.
Screeny mam i wiem co było napisane :-)
Ciągnie "podkładkę" do jerkbaita ..oj ciągnie :-)

Użytkownik przemo_w edytował ten post 13 luty 2018 - 18:28

#1398 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1343 postów
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imię:Grzegorz

Napisano 13 luty 2018 - 18:27

Był Pan Podkładka jest i Pan Łożysko...:)
A tak na poważnie to dobry fachowiec sam się obroni i nie potrzeba mu markietingu...

Użytkownik G_rzegorz edytował ten post 13 luty 2018 - 18:31

• przemo_w lubi to

#1399 OFFLINE   P. Grobelny

P. Grobelny

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 13 luty 2018 - 18:50

Już wiem na 1000% ze to kolejne multikonto.
Niech i mnie pozwie. Czekam.
Screeny mam i wiem co było napisane :-)
Ciągnie "podkładkę" do jerkbaita ..oj ciągnie :-)

multikont ma p. Przemek tu kilka tyle że z nich nie pisze bo nie warto i czasu pewnie na to nie ma ale to konto  jest akurat tylko moje prywatne, mieszkam w Błaszkach a internet mam z Vectry tv kablowej, Admini mogą sprawdzić więc się nie wysilaj w myśleniu. 

#1400 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2305 postów

Napisano 13 luty 2018 - 19:13

Podkładkowa mafia opanowała jerkbait :-)))
Bawicie się trochę w kołeczku podkładkami? :-)
Ps. Z tego co wiem to Marcin coś "podkładce " wytłumaczył a nie że wytłumaczyli sobie :-)
Ma 5 kont , w tym jedno ze zmiennym adresem ip :-)))) he he
I jak się od kogoś części zamawia to wypadałoby zapłacić i odebrać.....

Użytkownik przemo_w edytował ten post 13 luty 2018 - 19:27

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych