Użytkownik saitt edytował ten post 24 luty 2024 - 20:12
#2981 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:11
#2982 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:12
A był tu taki jedenKto to pan podkładka, bo nie znaju?
Nik miał @HunterPike
Teraz podobno serwisuje wszystko
Gdzieś na FB się ogłaszał
Ale też nie znam z nazawiska
Użytkownik Rampampam edytował ten post 24 luty 2024 - 20:14
- WedkarzIncognito lubi to
#2983 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:18
A był tu taki jeden
Nik miał @HunterPike
Teraz podobno serwisuje wszystko
Gdzieś na FB się ogłaszał
Ale też nie znam z nazawiska
Ludzie robią kariery.
#2984 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:22
Ludzie robią kariery.
Kilka popsuł to może się gosc nauczył
Nikt nie jest nieomylny
Mi Sie też zdażyło coś spierd.....
Ale to były moje kolowrotki łowią dalej Tylko karasie przy federach
- WedkarzIncognito lubi to
#2985 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:30
Dobry fachowiec a piszecie tiktokowy serwisant albo "jakiś spigot". Bufonada. Ktoś z Was w ogóle korzystał z serwisu u niego?
#2986 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 20:42
Dobry fachowiec a piszecie tiktokowy serwisant albo "jakiś spigot". Bufonada. Ktoś z Was w ogóle korzystał z serwisu u niego?
Napisze za siebie
Nie korzystałem i nie zamierzam
Jeden zakup mnie odrzucił
Albo okłamał mnie gosc co sprzedawał kolowrotek który kupiłem, albo nie koniecznie wiedział i opierał się na opini pana z serwisu.Moze prze to że napisał że był serwisowany u Spigota będzie atutem.Tez tak myślałem.
W każdym razie ani nie kupię więcej nic od tego gościa co mnie na minę wsadził i przy okazji wiem że mam unikać kołowrotków serwisowanych przez wspomnianego wyżej Pana.Nic do niego nie mam.Jak ktoś uważa że jest dobry i chce tam serwisować swoje kolowrotki to jego sprawa.Moze i faktycznie potrafi dobrze to zrobić.
Ja nie będę ryzykował wysyłając kolowrotek za 2 czy za 3 koła.
- fox mulder i WedkarzIncognito lubią to
#2987 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 21:04
Ja kupiłem kiedyś u nas na giełdzie Twin powera nie pamiętam już od kogo
Cena była ok
Z tego co pamiętam to w opisie było że był serwisowany u jakiegoś spigota (nie znam goscia) ale dobra zaryzykowałem. Z reguły nie kupuje kołowrotków w którym ktoś grzebał.Nie ufam nikomu, a kołowrotki serwisuje sobie sam.
Wracając do kolowrotka
Jak sprzedajacy napisał że wg serwisanta stan przekładni dobry i praca ok.
Dla mnie praca ok to znaczy że nic w kolowrotku się nie dzieje i kręci w miarę gładko.
Kolowrotek przyszedł
Kręcę i ręce mi opadły
Nie będę tu przytaczał epitetów jakie wtedy leciały bo to nie wypada
Skończyło się na wymianie przekładni na nową.Kolowrotek sprzedałem bo już siedziało mi w głowie.
Nauczkę mam że nie kupuje gmeranych kołowrotków. Używane od pewnych osób, a najchętniej kupuje nowe i nie ma problemu
Tak ,że nawet tu u nas na forum nie ma okazji
Jak jest tanio to znaczy że jest coś z młynkiem jest lub było nie tak
Pozdrawiam
Bardzo mi przykro z tego tytułu. Jak już tak obrzucałeś mnie błotem, warto było napisać z kiedy bya data serwisu, a kiedy kupiłeś Biorę na klatę jestem paprokiem i brak mi merytoryki jak to napisał inny Pan któremu chyba kupię chusteczki Tak czy siak Panowie serdecznie wszystkich pozdrawiam i macie rację nie wysyłajcie do tego tiktokowca.
#2988 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 21:08
Tutaj trzeba mieć nastukane 50 k postów aby Cię inaczej traktowali Problem w tym jest taki, że jak ja tu niegdyś pisałem jako (@spigot) to oni jeszcze na dywan po drabinie wchodzili. Szkoda prostować zarzuty, mniej marudnych Klientów, więcej spokoju. Za ciepłe słowa dziękuję
Użytkownik SPMR edytował ten post 24 luty 2024 - 21:09
#2989 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 21:12
Nie obrzucam błotem nikogoBardzo mi przykro z tego tytułu. Jak już tak obrzucałeś mnie błotem, warto było napisać z kiedy bya data serwisu, a kiedy kupiłeś Biorę na klatę jestem paprokiem i brak mi merytoryki jak to napisał inny Pan któremu chyba kupię chusteczki Tak czy siak Panowie serdecznie wszystkich pozdrawiam i macie rację nie wysyłajcie do tego tiktokowca.
Jeśli poczuł się Pan obrażony to przepraszam
Z tego co pamietam to serwis był niewiele wcześniej przed moim zakupem
Byla jakaś kartka z wypisanymi częściami i z opisem stanu przekładni
Nie istotne
Ja swoje wiem
Może chlop popsuł sam a napisał że serwisował spigot
Nie wiem
Nie wnikam
To mi zostało w pamięci
Zostałem wtedy oszukany a że był Pan wymieniony w ogloszeniu jako serwisant tego kolowrotka to ja nic na to nie poradzę
Ktoś inny zrobił Panu krzywą robotę
Użytkownik Rampampam edytował ten post 24 luty 2024 - 21:17
#2990 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 21:20
Nie obrzucam błotem nikogo
Jeśli poczuł się Pan obrażony to przepraszam
Z tego co pamietam to serwis był niewiele wcześniej przed moim zakupem
Byla jakaś kartka z wypisanymi częściami i z opisem stanu przekładni
Nie istotne
Ja swoje wiem
Może chlop popsuł sam a napisał że serwisował spigot
Nie wiem
Nie wnikam
To mi zostało w pamięci
Zostałem wtedy oszukany a że był Pan wymieniony w ogloszeniu jako serwisant tego kolowrotka to ja nic na to nie poradzę
Jeśli posiadasz ten młynek jeszcze zapraszam do kontaktu, postaram się sprawdzić co się tam stało. Nie wypuszczam po serwisie z rąk coś co na karcie serwisowej jest opisane inaczej ze stanem faktycznym. Przed serwisem w trakcie i po. Trzeba było znaleźć kontakt do mnie, lub poprosić sprzedającego. Telefon do mnie 661 933 500 jeśli będzie potrzeba.
- Marcipas i Pescador de caña lubią to
#2991 OFFLINE
Napisano 24 luty 2024 - 21:30
Jeśli posiadasz ten młynek jeszcze zapraszam do kontaktu, postaram się sprawdzić co się tam stało. Nie wypuszczam po serwisie z rąk coś co na karcie serwisowej jest opisane inaczej ze stanem faktycznym. Przed serwisem w trakcie i po. Trzeba było znaleźć kontakt do mnie, lub poprosić sprzedającego. Telefon do mnie 661 933 500 jeśli będzie potrzeba.
Kolowrotek ogarnołem sam
Zamówiłem przekładnie wraz z zębatką napedzającą wałek posuwu szpuli
Poskładałem jak trzeba i sprzedalem żeby się już nie wk...ć
Od tamtej pory nie kupuje kołowrotków na naszej giełdzie od byle kogo i też polecam to innym.Nie ma tu okazji.mozna kupić troszkę taniej niż nowe ale trzeba wiedzieć od kogo.Nie wszyscy są uczciwi mimo setek postów na koncie
- GregorS, Voiteh i WedkarzIncognito lubią to
#2992 OFFLINE
Napisano 26 luty 2024 - 18:36
Co tu się właśnie wydarzyło na tym TikToku?
Człowiek zagotowany białej gorączki dostał 😂😂
- SPMR lubi to
#2993 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 01:21
https://vm.tiktok.com/ZGeDDcSBq/
Człowiek zagotowany białej gorączki dostał
Bardzo dziękuję za udostępnianie
#2994 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 07:16
Obejrzałem, przyznaję rację ale w jednym nie, kołowrotek i jego serwis to żadna skomplikowana sprawa. To, rzekłbym, bułka z masłem.
Urządzenie proste, składające się z kilku części, pracujące w zupełnie nie ekstremalnych warunkach, zabawki dziecięce 4-6 lat są bardziej złożone technicznie.
Co nie zmienia faktu, że i to trzeba umieć zrobić i za każdą taką robotą należy się godna zapłata i szacunek za jej solidne wykonanie.
Użytkownik strary edytował ten post 27 luty 2024 - 07:17
- SPMR lubi to
#2995 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 07:35
Obejrzałem, przyznaję rację ale w jednym nie, kołowrotek i jego serwis to żadna skomplikowana sprawa. To, rzekłbym, bułka z masłem.
Urządzenie proste, składające się z kilku części, pracujące w zupełnie nie ekstremalnych warunkach, zabawki dziecięce 4-6 lat są bardziej złożone technicznie.
Co nie zmienia faktu, że i to trzeba umieć zrobić i za każdą taką robotą należy się godna zapłata i szacunek za jej solidne wykonanie.
Gdyby tak było faktycznie. Takie punkty serwisowe, jak @Spigota, czy innych nie miałyby racji bytu.
- doktorek, Sławek77 i SPMR lubią to
#2996 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 08:28
W ogóle nie wiem w czym jest problem, takie to proste serwisujcie wszyscy sobie sami i pretensje będą tylko do siebie.
Nie raz oddawałem auto do autoryzowanego serwisu i miałem jakieś uwagi, jednak nadal to robię i nie grzebie sam pod maską.
Polecam fabryczny serwis w Japonii, korzystałem i nie miałem uwag.
- popper, psd27 i SPMR lubią to
#2997 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 09:30
Miałem kilka kołowrotków po serwisach zrobionych za granicą. Połowa z nich nawet nie była otwierana . Nie, nie były w Japonii(Kamil, jeśli to nie tajemnica to ile taka przyjemność kosztuje??) Większość myśli,że jak wyśle kołowrotek do serwisu to serwisant za sprawą magicznych podkładek i cudownych łożysk zrobi stelle z ultegry, lub exista z ninja. Później płacz i zgrzytanie zębów, że zamiast masła jest margaryna, a co ma być? Nowy kołowrotek pracował bardziej w oliwce niż w smarze i już samo to zrobiło robotę, jeszcze jak niewiele pracował to idzie coś zrobić a co ma powiedzieć serwisant jak trafi się kołowrotek po 15 sezonach?? Tu tylko śmietnik pomoże. I weź wytłumacz właścicielowi,że podkładka to za mało.
- GregorS i Umbra lubią to
#2998 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 11:14
Użytkownik BazyL edytował ten post 27 luty 2024 - 11:15
- Sławek77, Andru77, S.N. i 2 innych osób lubią to
#2999 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 14:30
https://vm.tiktok.com/ZGeDDcSBq/
Człowiek zagotowany białej gorączki dostał
Obejrzałem tego TikToka i mam pewną sugestię.
Wszelkie materiały od tego Pana serwisanta o zabarwieniu humorystycznym proponuje zamieszczać w dziale Jerkbait się śmieje (lub stworzyć nowy temat dla takich śmieszków w cafe jerkbait), ponieważ fakt faktem oglądając tego TikToka, owszem uśmiałem się co niemiara i prawie się popłakałem ze śmiechu
Pozdrawiam.
PS coby nie podpaść adminowi i będąc świadomym, że jest to nieodpowiedni dział, bo niestety odpowiedniego działu do głoszenia takich rzeczy nie ma, to napiszę tylko, że ten spmr to naprawdę wybitna jednostka. Wyzywa ludzi, że są nieszczęśnikami, że pieką ich tylne części ciała, że ma na nich wywalone, że mają problemy z półkulami mózgowymi odpowiednio do swojego wieku, gdy sam spłakał się o to wszystko w 4-minutowym materiale publikując to na platformie, na której najliczniejszą grupę wiekową stanowią użytkownicy w wieku 19-25 lat i mało ma ona wspólnego stricte z wędkarstwem.
Użytkownik WedkarzIncognito edytował ten post 27 luty 2024 - 15:05
- psd27, Sławek77 i przemo_w lubią to
#3000 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 19:02
Kolego, chyba jednak przesadzasz :-) Pomijając to, ze części jest kilkadziesiąt, a większość „domowych majstrów złotych rączek” nie ma nawet właściwych narzędzi, aby rozkręcić i skręcić kołowrotek, (np temat urwanych gwintów śrubek mocujących boczki w daiwach R4), to najważniejszym faktem jest, ze mówimy o mechanice precyzyjnej, gdzie często zdarza się, ze siła dokręcenia śrub w obudowie ma znaczenie dla pracy całości. Jeśli Ty umiesz, to chwała Ci za to, ale nie upraszczaj, ze to dziecinnie proste, bo wariatów czytających internet nie brakuje 😀
- popper, jachu, homax i 1 inna osoba lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych