dawcaR6, on 10 Mar 2014 - 12:00, said:
Od czytania opinii internetowych trochę się pogubiłem bo część osób chwali, część odradza...
Kumpel pracuje w samochodach i zapytałem go kiedyś, którą markę poleca. Odpowiedział mi tak:
"Pytam czasem ludzi o ich odczucia odnośnie posiadanego samochodu i wnioski zwykle są takie:
Klient A) stara meganka, z 98, w dobrym wizualnie stanie - pytam właściciela jak się sprawuje auto? Panie, auto super, nic się nie psuje, yno rozrząd trzeba było wymienić i wiadomo raz na rok klocki, tarcze hamulcowe, linkna z ręcznego też raz w roku bo się zużywa - jak to linka, żarówki raz na rok - ale to się panie zużywa, jak to auto, no i panewki, drążki i gumy pod wahaczami - ale panie, to się zużywa! To jest normalne przecież. Ale tak to auto super. Złego słowa nie...
Klient B ) stara toyota z 99, w dobrym wizualnie stanie - jak się sprawuje auto? Panie, auto super, nic się nie psuje, rozrząd to wiadomo, a tak to klocki raz na 4 lata, tarcze raz na 7 lat, linka z ręcznego - raz wymieniałem i gumy w amortyzatorach - z przodu, ale to dwa razy - wiadomo, polskie drogi. Auto super, ale trochę za twarde zaw..."
I mniej więcej tak to później na forum wygląda. Jak ktoś miał poloneza to siadając do Mondeo będzie to jego igiełka do końca życia nawet jak silnik dwa razy wymieni. A jak ktoś miał Merca i siądzie do Mondeo bo go sytuacja życiowa zmusiła, to będzie to rzęch jakich mało i w ogóle najgorsze z możliwych aut.
(podane auta są przypadkowe- nie znam się na nich, więc nie piszcze mi tutaj, że Mercedes to czy tamto
)
Użytkownik SPIDERLING84 edytował ten post 10 marzec 2014 - 17:02