WOBLER-W1, on 11 Mar 2014 - 16:16, said:
Robercie jako wnioskodawca mam nadzieję , że i weźmiesz odpowiedzialność za uregulowanie tej rzeki . Jesteś kreatywny to na pewno dasz sobie radę .
Ja już nie bardzo nadążam z czasem na połapanie spraw rodzinnych i zawodowych . Codziennie muszę poświęcić sporo czasu na przeczytanie wszystkich nowych postów , pilnowanie kultury wypowiedzi , czy jak to wyżej zauważono na robienie porządków po leniach którzy nie zamierzają po sobie sprzątać a strasznie lubią śmiecić , no ale w końcu od czego jest moderator .
Wnioskuję zatem abyś przejął dział w swoje ręce , ja gorąco polecam Twoją kandydaturę na moderatora a sam z miłą chęcią usunę się w cień i zajmę się produkcją woblerków , bo na dzień dzisiejszy to nie mam za bardzo czasu na to hobby .
Nie pomyśl czasem , że się buntuję czy poczułem się dotknięty . O niczym takim tu nie ma mowy . Po prostu uważam , że twoje zaangażowanie będzie najlepszym uzupełnieniem tego zacnego pomysłu .
Kto myśli podobnie jak ja i chciałby zachęcić Roberta do przyjęcia na siebie obowiązków moderatora ? 
Paweł bądźmy realistami.
Jestem kijem w mrowisku na dzisiaj. Poza tym, ten wątek nie jest podważeniem czyich kompetencji, więc słusznie, że nie czujesz się dotknięty, co zresztą mocno by mnie zdziwiło. To wątek, który wygląda pewnie jak zamach stanu, trudno, pisać nie potrafię tak, by każdy był szczęśliwy i zobaczył w tym wątku tylko chęć dodania wartości.
Ponad 600 odwiedzin w tym miejscu, a trzy osoby na krzyż powiedziały co mogło by być, jaki mają pomysł lub spostrzeżenia. Trochę to mało informacji dla ludzi, którzy zarządzają tym Forum. Może gdyby ktoś inny, bardziej wiarygodny założył ten wątek, to pojawiły by się wpisy z szerszego gremium. Jeszcze dwa, trzy dni i temat będzie zwolniony.
I znów będziemy płynąć z nurtem. 
Pawle.
Żeby być skutecznym Moderatorem musiałbym mieć wsparcie więcej niż jednej osoby. To są kłopoty całego Forum - rozwarstwienie. Nieunikniona rzecz w przy tej ilości ludzi. Liczby J.pl sa już naprawdę poważne i tylko drużyna może coś zbudować. Jestem za mały Pawle.
Moją odpowiedzialnością jest, by nie dawać pracy moderatorom. Mnie macie już z głowy.