.
Użytkownik amalker edytował ten post 26 maj 2014 - 18:03
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 maj 2014 - 16:59
.
Użytkownik amalker edytował ten post 26 maj 2014 - 18:03
Napisano 26 maj 2014 - 17:00
Na stronie opolskiego PZW możesz opłatę wnieść poprzez e-płatności...
tu masz link:
http://pzw.opole.pl/zezwolenia/
a tu lista punktów "stacjonarnych"
http://www.pzw.org.p...e__kupisz_tutaj
Rozważ jednak kupno całorocznego zezwolenia...
Użytkownik amalker edytował ten post 26 maj 2014 - 18:06
Napisano 09 czerwiec 2014 - 12:28
Ależ patelnia sie zrobiła i ryba na gumy nie bierze, tylko żywiec najlepiej w nocy. Wczoraj ja na ZERO głebinow ani brania, brat na otmuchowie jeden pstryk, a na zywca łowią. Sandacz ma juz w głębokim poważaniu gumisie
Napisano 10 czerwiec 2014 - 18:02
a jak tam bolki na Otmuchowie ?? Widać żeby tłukły ??
Napisano 10 czerwiec 2014 - 21:04
a jak tam bolki na Otmuchowie ?? Widać żeby tłukły ??
Napisano 15 wrzesień 2015 - 19:26
Informacja dla kolegów którzy być może planowali wyjazd na Jezioro nyskie ( Głębinowskie ) - od 15.09.2015 obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na jeziorze - zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp to tak informacyjnie dla zainteresowanych... zakaz do odwołania
Napisano 15 wrzesień 2015 - 21:09
Dzięki za info.
Napisano 16 wrzesień 2015 - 05:31
Cześć,Informacja dla kolegów którzy być może planowali wyjazd na Jezioro nyskie ( Głębinowskie ) - od 15.09.2015 obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na jeziorze - zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp to tak informacyjnie dla zainteresowanych... zakaz do odwołania
Napisano 16 wrzesień 2015 - 06:16
Nareszcie, dadzą spokój sandaczowi chociaż jeden sezon.
Napisano 16 wrzesień 2015 - 06:44
Nareszcie, dadzą spokój sandaczowi chociaż jeden sezon.
nie do końca będą mieć spokój zanderki - można łowić z wysp...
a tam wszystko dostaje w łeb nie zależnie od rodzaju, wielkości i ilości... przy użyciu lasu wędek...
ech... polska rzeczywistość
Napisano 16 wrzesień 2015 - 07:52
Cześć,
Dlaczego tak?
Związane jest to z robotami przy zaporze, operator zbiornika przewiduje remont (według informacji z Wójcic) na 3 lata, z czego trwają one od zeszłego roku...
Na stronie PZW Opole komunikat brzmi - do odwołania... Mam nadzieję, że jak stan wróci do 25 mlm3 to zakaz zostanie jednak zdjęty...
Napisano 16 wrzesień 2015 - 13:28
cześć zamierzam się wybrać na wyspę i mam tylko 2 wędki jakby co... z tego co wiem są też częste kontrole więc nie przesadzajmy ktoś ma info jaki jest stan wody ? czy gruby zwinął interes ? i czy leszcz coś skubie ?
Napisano 16 wrzesień 2015 - 13:36
Stan 21,1 mln. m3, bardziej obrazowo to w grudniu jeśli miałeś okazję widzieć było około 24 mln m3
Wójcice raczej czynne, łodzie tam zimują więc pewnie kwestia dogadania...
Ł>>
Napisano 16 wrzesień 2015 - 14:20
cześć zamierzam się wybrać na wyspę i mam tylko 2 wędki jakby co... z tego co wiem są też częste kontrole więc nie przesadzajmy ktoś ma info jaki jest stan wody ? czy gruby zwinął interes ? i czy leszcz coś skubie ?
Kolega był trzy tygodnie temu i z brzegu na Głębinowie leszcze nie brały już w ogóle (nie mówię o wyspie). Z pontonu ok. 200-300 m od brzegu połowili sporo tych lepszych. Wieści sprzed tygodnia, teraz nie wiem jak...
Napisano 16 wrzesień 2015 - 14:32
byłem w ostatnie półtora miesiąca 5 razy, ostatni raz teraz w sobotę.... wody malutko i ciągle ubywa, presja spora, od strony Wierzbna/Siestrzechowic stanowisko co 25m....co do częstych kontroli, to niestety nie spotkałem nikogo ze służb przez te 5 wypraw...
gruby działa normalnie, od 6 rano otwiera bramę. Kontakt z rybą bardzo słaby, albo ja mega kapelusz jestem....wróciłem do wędkowania po 15 latach przerwy i dopiero się uczę wszystkiego... jeden boleń i jeden jaź, na 5 wypraw...hmmmm.....
ale wiem, że inni spływali na 0 więc może i nie ma tragedii....
Użytkownik retrikal edytował ten post 16 wrzesień 2015 - 14:42
Napisano 16 wrzesień 2015 - 15:24
AMALKER- w tym roku to raczej na 100% już z łódki na nyskim nie połowisz, uwierz, co do ryb to faktycznie bryndza totalna ostatnimi czasy , drapieżnik po prostu nie bierze ,ostatnie zawody spinningowe na 24 chłopa -3 ryby w tym 2 okoniki i sandaczyk, to tyle co z moich doświadczeń, a co do kontroli, no cóż powiem tak,- mogło by być więcej - jak zawsze w tej kwestii ale mnie zarówno z łodzi jak i na brzegu kontrolowali trzykrotnie w tym roku, ale i tak jak pisze kol. ZIKU największa patologia na Wójcicach i wyspach, niestety taka jest prawda i nie chodzi o to na ile wędek łapią , chodzi o to ze co złapią to zabiorą wiadomo nie wszyscy ale największy odsetek miłośników białka wszelakiego byle z ryby tam zasiada włąśnie.
Napisano 17 wrzesień 2015 - 09:16
Okręg PZW Opole informuje, że poziom wody na zbiorniku Nysa osiągnął 21 milionów m3. Według informacji od kierownika zbiornika nie przewiduje się dalszego spuszczania wody (są już widoczne wyspy w czaszy zbiornika) . Ekipy remontowe powinny przystąpić do prac przy dylatacji najbliższych dniach. Przypominamy, że zgodnie z uchwałą ZO PZW Opole od dnia 15 września obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na zbiorniku Nysa. Zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp. Adam Podgórny
dzisiaj będe to zdam relacje jak to wygląda.
Byłem zobaczyłem więcej nie pojade wody mało żeby nie napisać że bardzo mało. Od grubego żeby sie zwodować to trzeba pchać łodkę po płyciznie brodząc w mule. Miejsca na wyspach nie wiadomo gdzie siadać Usiedlismy za wiatrem bo wiało, pogoda super na wieczór tafla, ale ani brania. Wieczorem przyszedł huragan ok 01:00 masakra namiot chciało porwać razem z nami. Pozniej deszcz, Rano pogoda idealna po god 8 zaczeło kropić pakowanie w deszczu, wypakowywanie w deszczu pchanie łodku do grubego, skąpałem się po pas telefon utopiony ;/ Bryndza jedno jedyne branie z wieczora na czerwonego i tyle. Moze z 4-5 wedkarzy gdzies tam było. Wody 2 metry mniej od normalnego stanu.
IMG_20150918_085455.jpg 61,89 KB 15 Ilość pobrań
Użytkownik suhhar edytował ten post 18 wrzesień 2015 - 13:39
Napisano 06 październik 2015 - 17:51
Uuu to faktycznie słabizna. W takim razie odpuszczam sobie w tym roku już nyskie.
Napisano 06 październik 2015 - 22:19
Napisano 07 październik 2015 - 07:54
Witam!!!Koledzy a jak sprawa wyglada na Otmuchowie???Chodzi mi o stan wody???
Stan 38 mln m3 na maksymalny możliwy 130 mln. m3 Byłem 2 tygodnie temu i nie wyglądało to tak słabo jak mówią liczby, pływać się da
Byłem tam pierwszy raz, więc nie mam porównania, ale może przydatna okaże się informacja, że największa głębokość na jaką napłynąłem przy elektrowni to około 7 metrów. Większość zbiornika to 3-4 metry.
Ł>>
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych