I kolejne pytanie
Chodzi o zalezność między odległością pierwszej przelotki od stopki kołowrotka, a sztywnością dolnika.
Z góry przyznam że umiejscowienie przelotek wlotowych dla MB842-2 i ST1024f robiłem za radą kolego Dąbek11, przy S871-2 kombinowałem sam.
Przede mną kolejne dwa pomysły, jeden opisany powyżej, kleniówka i drugi to przeróbka posiadanego kijka, jakieś 3-4 lata temu zakupiłem na Alledrogo testowe kijki Rbinsona, serii Diaflex, został mnie sie Kijek 2,95m 7-22g, blanki surowe nieszlifowane, korek na rękojeści gorszej jakości, przelotki no name, ogólnie kijka używam jako boleniówki, i chciałem przed sezonem przebudować kijek.
1. Rękojeść prawdopodobnie zostawię, nie jest zła, tylko przeszlifować i uzupełnić ubytki w korku
2. Blank surowy, nieszlifowany, szlifować na glanc, czy nie, szczerze nie przeszkadza mnie to a wygląda całkiem fajnie, właściwości raczej nie poprawi, ale każde sugestie na miejscu
3. Przelotki, cholerka wie co to jest, ale chcę wymienić, zapewne na PB TICH bo poprostu lubię, myślę nad takim setem PB Match 25-16-10-7 i vki 6-5 i do końca v4 x 4, tak na oko wykombinowałem jakieś 70cm od stopki na pierwsza przelotke
I teraz jak się ma sztywnośc dolnika do ustawienia pierwszej przelotki, i w ogóle na ilość przelotek na dolniku, tak wykombinowałem że im bardziej ustepliwy dolnik tym bliżej kołowrotka trza ustawić pierwszą przelotke i powinna być ona odpowiednio niższa.
Jakieś uwagi, sugestie?