delifny plywaja stadami
#1001 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2017 - 15:47
- Hubertus lubi to
#1002 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2017 - 16:55
#1003 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2017 - 17:23
Nawet chyba wiem na czym między innymi się nie skończy, jakiś mhx morski w delfinie ma lecieć pod Warszawę dobrze słyszałem
#1004 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2017 - 17:55
#1005 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2017 - 20:04
Zatem najwyższy czas pomyśleć o Delfinie do casta!
- ManieQ i WalterW lubią to
#1006 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 14:46
#1007 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 18:21
Chyba nie wiesz jednak jaka idea przyświeca Delfinowi i Delcie skoro wypisujesz takie rzeczy. Zorientuj się dlaczego Delfin dlaczego Delta a potem wypisuj mądrości
Myśląc delfin można mieć też np. na uwadze materiał z którego jest zrobiony lub kształt, a nie tylko główny cel jaki przyświecał. Do muchówki i też można coś wykombinować :-)
#1008 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 18:44
Chyba nie wiesz jednak jaka idea przyświeca Delfinowi i Delcie skoro wypisujesz takie rzeczy. Zorientuj się dlaczego Delfin dlaczego Delta a potem wypisuj mądrości
To do mnie?
Jeżeli tak, to zaczekajmy na postęp. Niechybnie nastąpi.
#1009 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 19:30
Tutaj juz nawet z przymrużeniem oka albo dla żartu napisać nic nie można bo zaraz profesjonalista i wszechwiedzący sie znajdzie!!! Szkoda tylko że takimi bzdetami Hubertowi tu śmiecisz!!! Najpierw pomyśl,wyluzuj,ZROZUM a dopiero cos napisz!!!
#1010 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 19:44
To może ja.
Porzućmy jakieś tam ataki.Znam Hubertusa dłużej, niż każdy na tym forum. Hubert robi dobrą robotę, a Delfin to oczywiście nie jego koncepcja, ale potrafi ją dobrze zrobić. I jeszcze jedno. Mimo, iż jest zaprzysięgłym spiningistą, zaręczam, iż z castem radzi sobie doskonale.
- Korczas, JanuszD i Pomuchel lubią to
#1011 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 20:30
Delfin bardzo proszę, może już nadszedł czas na ewolucję w kierunku castmaniaków
Z deltą pewnie już troszkę gorzej, jednak jakby to przeprojektować, to można ugrać pewnie coś w przelotkach co zmieni standarty w lekkich blankach baitcastingowych, przydałoby się odświeżenie, bo nudno się robi, każdy prawie już wie co chce jak umie dobrze czytać forum... przydałoby się trochę zamieszać na giełdach i w wątkach
- HoF lubi to
#1012 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 20:58
Poczucie humoru i ogólnie dystans chyba z letka niedomaga...
- Rebel64, nick i HoF lubią to
#1013 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 23:33
Nareszcie cos dla siebie ukręciłem
Klenio-jaziowiec na blanku Blaas SLXF 966-2N....jak to ostatnio w Delfinie
więcej na
http://hubrods.pl/Blaas_SLXF_966-2N
Obraz 015.jpg 50,29 KB 27 Ilość pobrań Obraz 019.jpg 51,34 KB 30 Ilość pobrań Obraz 020.jpg 52,08 KB 30 Ilość pobrań Obraz 022.jpg 60,97 KB 32 Ilość pobrań Obraz 025.jpg 63,42 KB 30 Ilość pobrań Obraz 027.jpg 54,28 KB 29 Ilość pobrań Obraz 029.jpg 57,95 KB 31 Ilość pobrań Obraz 031.jpg 54,88 KB 30 Ilość pobrań
- Friko, Del Toro, ManieQ i 1 inna osoba lubią to
#1014 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 23:37
Taki dlugas to juz grubo
#1015 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 23:41
Taki dlugas to juz grubo
No trochę się nagimnastykowałem...ale wyszło extra, do tego 93 gramy wagi i idealne wyważenie.
#1016 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2017 - 00:15
W tej sytuacji może i ja coś od siebie dodam.
Zatem najwyższy czas pomyśleć o Delfinie do casta!
Z własnego doświadczenia wiem, że nawet najbardziej pozytywne i konstruktywne myślenie nie jest w stanie zmaterializować castodelfina, próbuję bezowocnie od dawna. Jednak takie myślenie należałoby wesprzeć czynami i oczywiście wygospodarować czas, a z tym ostatnim niestety najgorzej.
Arturze zwróciłeś uwagę na istotny fakt, Delfin i Delta tworzą całość, uchwyt pod wieloma względami został dostosowany do wymogów zbrojenia. Jako kompletny system stanowią wartość większą od tego co może ofiarować adaptacja uchwytu na potrzeby castingu. Owszem, uważam, że z czysto technicznego punktu ten uchwyt wniósłby pewne wartości do kijów castingowych. Jednak Delfin w połączeniu z Deltą posiadają na tyle duży potencjał, że mają pierwszeństwo. Uważam, że mogę jeszcze więcej uzyskać w kwestii wszechstronności tego rozwiązania, więc czas jakim dysponuję poświęcam jemu.
To do mnie?
Jeżeli tak, to zaczekajmy na postęp. Niechybnie nastąpi.
Niechybnie Postępu, choćby bardzo chcieć, nie zatrzyma.
Delfin bardzo proszę, może już nadszedł czas na ewolucję w kierunku castmaniaków
Z deltą pewnie już troszkę gorzej, jednak jakby to przeprojektować, to można ugrać pewnie coś w przelotkach co zmieni standarty w lekkich blankach baitcastingowych, przydałoby się odświeżenie, bo nudno się robi, każdy prawie już wie co chce jak umie dobrze czytać forum... przydałoby się trochę zamieszać na giełdach i w wątkach
Jako człowiek cywilizowany i miłujący pokój jestem zdeklarowanym fanem ewolucji, rewolucyjne zmiany mnie nie przerażają, jednak mierżą. Ewolucja ma jedną malutką wadę, nie zawsze pędzi, czasem się wlecze, z góry nigdy nie wiadomo w jaką fazę za chwilkę wejdzie
Co do reszty, potencjał jest, penetrowanie niezbadanych a obiecujących obszarów mnie kręci bardzo to jest potrzeba i uzależnienie dużo silniejsze niż fajki, innych nie znam więc się nie wypowiem
Zgiełk, mieszanie, giełda i rynki finansowe nie moje domeny, więc nie pomogę
- Tomasz eS i januszz lubią to
#1017 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2017 - 08:20
Nareszcie cos dla siebie ukręciłem
Klenio-jaziowiec na blanku Blaas SLXF 966-2N....jak to ostatnio w Delfinie
więcej na
http://hubrods.pl/Blaas_SLXF_966-2N
Hubert testowałeś jak z tego lata z żyłą?
Trochę kombinuję ze swoim kraagiem żeby dobrze deltę dobrać pod żyłkę - na plecionce jest super.
#1018 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2017 - 08:30
#1019 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2017 - 10:15
Hubert testowałeś jak z tego lata z żyłą?
Trochę kombinuję ze swoim kraagiem żeby dobrze deltę dobrać pod żyłkę - na plecionce jest super.
Testowałem zarówno z żyłka jak i plecionką i jest naprawdę ok, różnic nie widzę
Jaka jest odległość od stopki kołowrotki do końca kija ?
Odległość od stopki do końca wędki to 37 cm
#1020 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2017 - 14:32
Odległość od stopki do końca wędki to 37 cm
Jak na kij 9'6'' to raczej mało. Czyżby delfin i delta umożliwiały skrócenie długości dolnika wędki? Czy po prostu w tym przypadku to zasługa przede wszystkim lekkości (małej mocy) blanku?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |