Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Twory Prida ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1963 odpowiedzi w tym temacie

#901 OFFLINE   Kathir

Kathir

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 144 postów
  • LokalizacjaLegnica
  • Imię:Adam

Napisano 20 sierpień 2015 - 13:58

Piknie ,

Pewnie się założyły który pierwszy muchę w locie złapie :)

#902 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 22 sierpień 2015 - 22:50

Dzisiaj kilka klusek i pstrągów :)

Powierzchniowa ukleja znowu pokazała na co ją stać, coraz bardziej podoba mi się ta przynęta, niesamowicie wszechstronna. Miałem na nią dziś takie walnięcie, że kij się w "O" zwinął.

Załączony plik  e.jpg   26,41 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  ee.jpg   41,17 KB   3 Ilość pobrań

Załączony plik  eeee.jpg   69,65 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  eee.jpg   51,91 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  eeeeee.jpg   61,71 KB   3 Ilość pobrań

Pierwszy kleń po przejściach :)

• Melanzyk, Ubik i adashhh lubią to

#903 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 23 sierpień 2015 - 13:58

Dzisiaj ukleja 6cm po raz kolejny otworzyła mi wodę :) łowiłem na miejscówkach, które przez cały sezon katowałem woblerami i blachami w poszukiwaniu pstrągów i nie było nawet puknięcia, a dzisiaj kilka rzutów ukleją i dwa kontakty z rybami pod 40cm + sporo drobniejszych kleni i pstrągów na brzegu.

Chyba nie muszę pisać jak się wkurzyłem kiedy zerwałem ją na koniec.... :wacko: złożyłem kij i poszedłem do domu.

Na pocieszenie taki pstrążek na biurko :)

Załączony plik  k.jpg   82,44 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  kk.jpg   81,02 KB   3 Ilość pobrań

• Artech i joker lubią to

#904 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Rafał

Napisano 23 sierpień 2015 - 14:35

Tak już bywa, dlatego ciągle trzeba robić następne ;)

#905 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 24 sierpień 2015 - 21:40

Dzisiaj godzinka z ukleją bezsterową numer 2- nie kosi tak jak tamta, ale i tak nie jest źle :) na warsztacie robi się sześć kolejnych, więc na przyszły sezon będę przygotowany. Oczywiście ogarnę sobie w kilku wielkościach, teraz klenie zachowują się jak jesienią i żreją grubiej przed zimą.

Załączony plik  ss.jpg   54,78 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  sss.jpg   44,88 KB   3 Ilość pobrań

Popełniłem sobie tez trzy takie pijaweczki.

Załączony plik  sssss.jpg   43,16 KB   3 Ilość pobrań

I jutro postaram się zaprezentować najnowszy model woblera sumowego - FLUO CLOWN :)

• Artech i Ubik lubią to

#906 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6353 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 24 sierpień 2015 - 22:44

Czekam z niecierpliwością, za 16 min. jest jutro, jakby co...  :D

#907 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 24 sierpień 2015 - 23:01

Aż tak szybkiej jutra to bym się nie spodziewał :D filmik mi się jeszcze marzy no ale zobaczymy czy będzie czas wyskoczyć nad wodę i sprawdzić ustrojstwo :) wizualnie prezentuje się dość ciekawie B)

#908 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6353 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 24 sierpień 2015 - 23:55

Ja przed robotą też podążam nad wodę. W sumie to już niedługo, potem koko jumbo i do przodu hehehe. Mam plan, żeby stare formy przemielić w firmowej niszczarce ;)

#909 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 26 sierpień 2015 - 20:16

FLUO CLOWN 7cm/35 g   <---- pływający, stelaż przez całość/ SUM

Załączony plik  f1.jpg   37,78 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  f3.jpg   41,09 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  f2.jpg   39,12 KB   3 Ilość pobrań

ĆMA 3,5cm.5,5g    <---- tonąca, stelaż przez całość, super lotna/ KLEŃ

Załączony plik  f4.jpg   44,98 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  f5.jpg   45,74 KB   3 Ilość pobrańZałączony plik  f6.jpg   44,74 KB   3 Ilość pobrań

Oba woblery wymiatają w wodzie, może później pojawi się filmik :D Ćma to mnie totalnie rozwaliła :D

• stoner, Ubik i spinnerman lubią to

#910 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 26 sierpień 2015 - 21:45

#911 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6353 postów
  • LokalizacjaPułtusk

Napisano 27 sierpień 2015 - 06:01

Miauczałem, miauczałem a premierę przegapiłem  :P Ćma fajna i fajnie pracuje ale po nazwie drugiego woblera spodziewałem się większych fajerwerków  ;)

• Pride lubi to

#912 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4650 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 sierpień 2015 - 06:29

Ćma pięknie smuży. Będzie kilerem na grube kluchy ;)
  • Pride lubi to

#913 OFFLINE   Franc

Franc

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1538 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:Jacek

Napisano 27 sierpień 2015 - 08:15

myślę  Pride że śmiało jesteś kandydatem do muzeum osobliwości ze swoimi przynętami 

dla mnie mega pozytyw  :)

• stoner, woblery z Bielska i Pride lubią to

#914 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 27 sierpień 2015 - 14:30

Miauczałem, miauczałem a premierę przegapiłem  :P Ćma fajna i fajnie pracuje ale po nazwie drugiego woblera spodziewałem się większych fajerwerków  ;)

Bo ogólnie to miał wyglądać nieco inaczej ;) miałby być jeszcze czarne płetwy z piór po bokach, na grzbiecie coś fajnego, ale stwierdziłem, że i tak wszyscy powiedzą, że pierwszy sum to zdemoluje z czym się po ciuchu zgadzam :)

Ćma pięknie smuży. Będzie kilerem na grube kluchy ;)

Spory potencjał w niej dostrzegłem, będzie kontynuacja na kolejny sezon na bank ;) przez swój kształt i przez to, że pracuje X, łamie się w dziwnym miejscu i wygląda to z góry bardzo fajnie :D może jeszcze jakiś filmik uda się nagrać. Przyznam szczerze, że obawiałem się tej konstrukcji (myślałem, że będzie kompletna klapa) a tu proszę jak mnie miło zaskoczyła :) Tylko kolorki będę musiał zmienić, a raczej urozmaicić ;)

myślę  Pride że śmiało jesteś kandydatem do muzeum osobliwości ze swoimi przynętami 

dla mnie mega pozytyw  :)

Dzięki, staram się jak mogę żeby jako tako ciągnąć swój wątek i było w nim ciekawie ;) Teraz na warsztacie mam sporo bezsterowych uklejek, ostatnio na nie połowiłem i postanowiłem narobić ich trochę. Są takie po 6cm/5cm/4cm, a będą jeszcze 8cm i 3cm :)

• Franc lubi to

#915 OFFLINE   stoner

stoner

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1535 postów
  • LokalizacjaJaworzno
  • Imię:Irek

Napisano 27 sierpień 2015 - 20:07

Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.

Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.

Przyznam, że foty też robisz nieziemskie. :)

#916 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 27 sierpień 2015 - 20:53

Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.

Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.

Przyznam, że foty też robisz nieziemskie. :)

Wielkie dzięki za motywujące słowa! ;) fajnie usłyszeć coś takiego.

I wracaj do świata lurebuildingu jak najszybciej bo Twoje minogi i reszta ferajny zawsze mi się mega podobały ;)

ps. Ty w zimie wystartujesz, a ja ostro przystopuję bo studia z dala od domu :ph34r:

#917 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 30 sierpień 2015 - 13:08

Dzisiaj udało się obfocić kilka uklejek ;) są jeszcze 8-9cm w suszarni.

Jutro może coś powędruje na giełdę.

Na zdjęciach 6cm, 5cm, 4cm i 3cm- jutro ustawiam.

Załączony plik  1.jpg   44,85 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  6.jpg   44,74 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  2.jpg   40,59 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  4.jpg   41,28 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  5.jpg   63,96 KB   5 Ilość pobrań

Użytkownik Pride edytował ten post 30 sierpień 2015 - 13:10

• Ubik lubi to

#918 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Rafał

Napisano 30 sierpień 2015 - 15:59

Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler :lol:

• Pride lubi to

#919 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 31 sierpień 2015 - 08:51

Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler :lol:

Mam takie same odczucia ;) btw. kalka to wcale nie tak "banalny temat" jak na początku mi się wydawało, również trzeba się trochę wysilić.

Jeśli ktoś myśli, że to tylko naklejenie naklejki, psiknięcie sprayem grzbietu i brzucha to się myli.

ps. ja brzuch maluję pędzlem bo lubię :D

Dzisiaj koło 19 skocze to wszystko ustawić bo za dnia nie ma szans, za gorąco.

• Ubik lubi to

#920 OFFLINE   WHITE14

WHITE14

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 578 postów
  • LokalizacjaFestung Breslau
  • Imię:Mirko
  • Nazwisko:Filipovic

Napisano 31 sierpień 2015 - 09:21

Na ile schodzi Fluo Clown ?