Piknie ,
Pewnie się założyły który pierwszy muchę w locie złapie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 sierpień 2015 - 13:58
Piknie ,
Pewnie się założyły który pierwszy muchę w locie złapie
Napisano 22 sierpień 2015 - 22:50
Dzisiaj kilka klusek i pstrągów
Powierzchniowa ukleja znowu pokazała na co ją stać, coraz bardziej podoba mi się ta przynęta, niesamowicie wszechstronna. Miałem na nią dziś takie walnięcie, że kij się w "O" zwinął.
e.jpg 26,41 KB 3 Ilość pobrań ee.jpg 41,17 KB 3 Ilość pobrań
eeee.jpg 69,65 KB 3 Ilość pobrań eee.jpg 51,91 KB 3 Ilość pobrań eeeeee.jpg 61,71 KB 3 Ilość pobrań
Pierwszy kleń po przejściach
Napisano 23 sierpień 2015 - 13:58
Dzisiaj ukleja 6cm po raz kolejny otworzyła mi wodę łowiłem na miejscówkach, które przez cały sezon katowałem woblerami i blachami w poszukiwaniu pstrągów i nie było nawet puknięcia, a dzisiaj kilka rzutów ukleją i dwa kontakty z rybami pod 40cm + sporo drobniejszych kleni i pstrągów na brzegu.
Chyba nie muszę pisać jak się wkurzyłem kiedy zerwałem ją na koniec.... złożyłem kij i poszedłem do domu.
Na pocieszenie taki pstrążek na biurko
k.jpg 82,44 KB 3 Ilość pobrań kk.jpg 81,02 KB 3 Ilość pobrań
Napisano 23 sierpień 2015 - 14:35
Tak już bywa, dlatego ciągle trzeba robić następne
Napisano 24 sierpień 2015 - 21:40
Dzisiaj godzinka z ukleją bezsterową numer 2- nie kosi tak jak tamta, ale i tak nie jest źle na warsztacie robi się sześć kolejnych, więc na przyszły sezon będę przygotowany. Oczywiście ogarnę sobie w kilku wielkościach, teraz klenie zachowują się jak jesienią i żreją grubiej przed zimą.
ss.jpg 54,78 KB 3 Ilość pobrań sss.jpg 44,88 KB 3 Ilość pobrań
Popełniłem sobie tez trzy takie pijaweczki.
sssss.jpg 43,16 KB 3 Ilość pobrań
I jutro postaram się zaprezentować najnowszy model woblera sumowego - FLUO CLOWN
Napisano 24 sierpień 2015 - 22:44
Czekam z niecierpliwością, za 16 min. jest jutro, jakby co...
Napisano 24 sierpień 2015 - 23:01
Aż tak szybkiej jutra to bym się nie spodziewał filmik mi się jeszcze marzy no ale zobaczymy czy będzie czas wyskoczyć nad wodę i sprawdzić ustrojstwo wizualnie prezentuje się dość ciekawie
Napisano 24 sierpień 2015 - 23:55
Napisano 26 sierpień 2015 - 20:16
FLUO CLOWN 7cm/35 g <---- pływający, stelaż przez całość/ SUM
f1.jpg 37,78 KB 3 Ilość pobrań f3.jpg 41,09 KB 3 Ilość pobrań f2.jpg 39,12 KB 3 Ilość pobrań
ĆMA 3,5cm.5,5g <---- tonąca, stelaż przez całość, super lotna/ KLEŃ
f4.jpg 44,98 KB 3 Ilość pobrań f5.jpg 45,74 KB 3 Ilość pobrań f6.jpg 44,74 KB 3 Ilość pobrań
Oba woblery wymiatają w wodzie, może później pojawi się filmik Ćma to mnie totalnie rozwaliła
Napisano 27 sierpień 2015 - 06:01
Miauczałem, miauczałem a premierę przegapiłem Ćma fajna i fajnie pracuje ale po nazwie drugiego woblera spodziewałem się większych fajerwerków
Napisano 27 sierpień 2015 - 06:29
Napisano 27 sierpień 2015 - 08:15
myślę Pride że śmiało jesteś kandydatem do muzeum osobliwości ze swoimi przynętami
dla mnie mega pozytyw
Napisano 27 sierpień 2015 - 14:30
Miauczałem, miauczałem a premierę przegapiłem Ćma fajna i fajnie pracuje ale po nazwie drugiego woblera spodziewałem się większych fajerwerków
Bo ogólnie to miał wyglądać nieco inaczej miałby być jeszcze czarne płetwy z piór po bokach, na grzbiecie coś fajnego, ale stwierdziłem, że i tak wszyscy powiedzą, że pierwszy sum to zdemoluje z czym się po ciuchu zgadzam
Ćma pięknie smuży. Będzie kilerem na grube kluchy
Spory potencjał w niej dostrzegłem, będzie kontynuacja na kolejny sezon na bank przez swój kształt i przez to, że pracuje X, łamie się w dziwnym miejscu i wygląda to z góry bardzo fajnie może jeszcze jakiś filmik uda się nagrać. Przyznam szczerze, że obawiałem się tej konstrukcji (myślałem, że będzie kompletna klapa) a tu proszę jak mnie miło zaskoczyła Tylko kolorki będę musiał zmienić, a raczej urozmaicić
myślę Pride że śmiało jesteś kandydatem do muzeum osobliwości ze swoimi przynętami
dla mnie mega pozytyw
Dzięki, staram się jak mogę żeby jako tako ciągnąć swój wątek i było w nim ciekawie Teraz na warsztacie mam sporo bezsterowych uklejek, ostatnio na nie połowiłem i postanowiłem narobić ich trochę. Są takie po 6cm/5cm/4cm, a będą jeszcze 8cm i 3cm
Napisano 27 sierpień 2015 - 20:07
Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.
Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.
Przyznam, że foty też robisz nieziemskie.
Napisano 27 sierpień 2015 - 20:53
Jak zwykle powalasz mnie swoimi pomysłami. Podpisuję się pod słowami kolegi Franca.
Zazdroszczę Ci pomysłów i czasu, ja nie miałem w rękach drewna od ładnych kilku miesięcy, Mam nadzieję, że w zimowe wieczory nadrobię zaległości.
Przyznam, że foty też robisz nieziemskie.
Wielkie dzięki za motywujące słowa! fajnie usłyszeć coś takiego.
I wracaj do świata lurebuildingu jak najszybciej bo Twoje minogi i reszta ferajny zawsze mi się mega podobały
ps. Ty w zimie wystartujesz, a ja ostro przystopuję bo studia z dala od domu
Napisano 30 sierpień 2015 - 13:08
Dzisiaj udało się obfocić kilka uklejek są jeszcze 8-9cm w suszarni.
Jutro może coś powędruje na giełdę.
Na zdjęciach 6cm, 5cm, 4cm i 3cm- jutro ustawiam.
1.jpg 44,85 KB 5 Ilość pobrań 6.jpg 44,74 KB 5 Ilość pobrań 2.jpg 40,59 KB 5 Ilość pobrań 4.jpg 41,28 KB 5 Ilość pobrań 5.jpg 63,96 KB 5 Ilość pobrań
Użytkownik Pride edytował ten post 30 sierpień 2015 - 13:10
Napisano 30 sierpień 2015 - 15:59
Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler
Napisano 31 sierpień 2015 - 08:51
Uklejki niby kalka, siłą rzeczy podziw ogółu zapewne mniejszy, i co z tego - klasykami niezmiennie można dobrze połowić, niewiele w temacie zmieniło się, a rybom wisi czy przekąska powstała z pomocą pędzli, aero czy naklejki. W sumie to one nawet nie wiedzą, że to wobler
Mam takie same odczucia btw. kalka to wcale nie tak "banalny temat" jak na początku mi się wydawało, również trzeba się trochę wysilić.
Jeśli ktoś myśli, że to tylko naklejenie naklejki, psiknięcie sprayem grzbietu i brzucha to się myli.
ps. ja brzuch maluję pędzlem bo lubię
Dzisiaj koło 19 skocze to wszystko ustawić bo za dnia nie ma szans, za gorąco.
Napisano 31 sierpień 2015 - 09:21
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych