Nowy rozmiar kiełża- 3,5cm już wkrótce
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 sierpień 2016 - 23:08
Nowy rozmiar kiełża- 3,5cm już wkrótce
Napisano 12 sierpień 2016 - 18:30
Dzisiaj 15 sztuk Jeden grubasek zasłużył na foto. Przynętą był kiełż mojej produkcji.
Napisano 13 sierpień 2016 - 13:13
Kiełżowania ciąg dalszy dzisiaj dla odmiany 2h na moim ciurku i 8 rybek wyjechało.
Większość maluchy, tylko jeden zapozował do zdjęcia. Był też przyjemniaczek co zassał kiełża, że miał go prawie w bebechach.
Na szczęście długie szczypce i bezzadziorowe kotwy umożliwiły oswobodzenie drania
Użytkownik Pride edytował ten post 13 sierpień 2016 - 13:18
Napisano 14 sierpień 2016 - 13:41
Dzisiaj ponownie wyskoczyłem połazić za kleniem, ale niewiele się działo.
Złowiłem 7 sztuk, z czego żaden nie przekroczył 30cm.
Postanowiłem pobawić się mikrojigiem, którego znalazłem w pudełku z gumkami, moja zeszłoroczna produkcja. Rybki reagowały bardzo dobrze, złowiłem z 30 uklei, a na koniec siadł pięknie ubarwiony pstrąg.
Mikrojigowanie trwało 20 minut
Napisano 16 sierpień 2016 - 14:29
Miałem nadzieję dokończyć rozpoczętą serię kiełżyków bo zebrały sporo pozytywnych recenzji, w tym i moją Niestety życie pisze własny scenariusz i pojutrze wyjeżdżam zagranicę na jakiś czas, prawdopodobnie do połowy października. Wątek w tym czasie będzie się kurzył, ale to nic, po powrocie na pewno odkurzę.
Na chwilę obecną nie wiem czy będę miał kontakt z jerkbaitem więc za utrudnienia w kontakcie pw z góry przepraszam.
Napisano 17 sierpień 2016 - 17:05
powodzenia na obczyźnie
klenie odpoczną Ci w tym czasie, albo jak chcesz żeby były w dobrej kondycji to podaj mi na priva miejscówki, ja będę ich trenerem pod Twoją nieobecność
Napisano 14 październik 2016 - 19:29
Witam
Trochę mnie nie było, ale wracam i zaczynam działać na najwyższych obrotach na warsztacie taka prowizoryczna suszarnia chroniąca wobki przed kurzem unoszącym się w pomieszczeniu oraz ograniczająca zapach lakieru. W środku koło 20 kiełży, 7 sumików karłowatych, 5 poppero wobków i 2 popper bobroki. Jutro dojdą raczki.
Wpadło mi większe zamówienie na wobki i trochę czasu ono pochłonie.
Zdjęcie kiepskie, ale musiałem odświeżyć wątek
Napisano 14 październik 2016 - 20:07
Witamy z powrotem!
Napisano 14 październik 2016 - 22:48
Witam
Trochę mnie nie było, ale wracam i zaczynam działać na najwyższych obrotach
Mój ulubiony temat na jerku ....Ciekawe co nowego wymyślisz
Napisano 14 październik 2016 - 23:30
Napisano 16 październik 2016 - 22:43
Mój ulubiony temat na jerku ....Ciekawe co nowego wymyślisz
Nie tylko Twój zawsze kiedy tu zaglądam to mam nadzieję że Pride ma właśnie wenę twórczą i będą jakieś nowe i nie rzadko futurystyczne wzory wobków i pomysły Prida
Już kiedyś pisałem- najbardziej kreatywny wątek
Napisano 17 październik 2016 - 17:51
Witaj Pride - czekam na nowe fotki z rybami - masz super ujęcia na nich.Pozdrawiam Tomek
Napisano 17 październik 2016 - 18:53
Bardzo dziękuję koledzy za uznanie, to zdecydowanie daje kopa do działania
Mimo sporego zamówienia, które będę realizował dość długo muszę w między czasie strugać coś nowego bo kto stoi w miejscu ten się cofa.
Lubię strugać kiełże i inne sprawdzone konstrukcje, ale równolegle z nimi zawsze musi iść jakiś bardziej wymagający projekt, który pokazuje granice mojej kreatywności czy po prostu zręczności i dobrego gustu. Cały czas staram się doskonalić moje rzemiosło.
@logun74 na fotki z rybami będzie trzeba troszkę poczekać bo pogoda ciągle krzyżuje plany, woda od kilku dni ma barwę kawy z mlekiem.
Dodatkowo wędkowanie w deszczu przy 4 stopniach i wietrze to dla mnie żadna przyjemność, wolę siedzieć przy kominku i dłubać
Jedne kiełże czekają na wklejenie steru, a już robią się następne, nie zwalniam nawet na chwilę
Napisano 18 październik 2016 - 12:50
Kolejny etap zeszło mi z tą gromadą stosunkowo długo, od 9 do 13.
Starałem się strugać jak najdokładniej, tak żeby w następnym etapie nie omachać się za dużo papierem ściernym.
Napisano 19 październik 2016 - 11:12
nie mogę Ci wysłać wiadomości , jakbyś miał zapchana skrzynkę a chciałem zapytać o zakup mysiora i sumika, jak możesz napisz na priv jaka cena i jak z dostępnością
Użytkownik wuran edytował ten post 19 październik 2016 - 11:12
Napisano 19 październik 2016 - 13:27
Kolejny etap zeszło mi z tą gromadą stosunkowo długo, od 9 do 13.
Starałem się strugać jak najdokładniej, tak żeby w następnym etapie nie omachać się za dużo papierem ściernym.
Podziel się
Napisano 19 październik 2016 - 17:26
nie mogę Ci wysłać wiadomości , jakbyś miał zapchana skrzynkę a chciałem zapytać o zakup mysiora i sumika, jak możesz napisz na priv jaka cena i jak z dostępnością
@wuran napisałem priv
Podziel się
Na razie większość rozdysponowana, ale jak przepatrzę jutro pudełka to może się coś znajdzie
Dzisiaj wycinałem i wklejałem stery do woblerów, 40 przynęt zostało usterzonych.
Jutro będę doklejał szczypce, wąsiki, nóżki i inne szczegóły w zależności od modelu.
Na weekend jadę do Krakowa to będzie lekki przestój, ale od wtorku znowu walczę
Napisano 19 październik 2016 - 17:53
Na razie większość rozdysponowana, ale jak przepatrzę jutro pudełka to może się coś znajdzie
Jak coś będę mieć to też dostaniesz coś na testy
A dalej studiujesz w Krośnie czy skończyłeś?
Napisano 19 październik 2016 - 20:21
Jak coś będę mieć to też dostaniesz coś na testy
A dalej studiujesz w Krośnie czy skończyłeś?
Czyli machniom studiuję, ale w Krośnie jestem bardzo rzadko, zwykle jeden dzień w tygodniu i to na kampusie na Suchodole czyli dość kawałek od rynku.
Napisano 19 październik 2016 - 20:23
Skrzynkę wyczyść bo nie można się dobić do ciebie.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych