Duzo smaru dużo sily a krecic się jakos nie chce a jak się rozbiegnie to?
Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika
#221 OFFLINE
Napisano 15 maj 2014 - 14:15
#222 OFFLINE
Napisano 15 maj 2014 - 14:47
Smaru na 3 kołowrotki by starczyło:-)
Kto smarował?
Nie wnikam w takie tematy szczerze
- Mik lubi to
#223 OFFLINE
Napisano 15 maj 2014 - 14:55
A do mnie dotarły 3 maszynki posmarowane przez Łukasza , profesionalnie w każdym calu.
Dziękuje serdecznie.
Karol
Kolego , podajesz fałszywe dane młynki były 4 salina też mazana od a do z chociaż sam nie wiem po co
#224 OFFLINE
Napisano 15 maj 2014 - 15:08
Kolego , podajesz fałszywe dane młynki były 4 salina też mazana od a do z chociaż sam nie wiem po co
Jak to nie wiesz po co bo dla mnie.
#225 OFFLINE
Napisano 18 maj 2014 - 14:03
#226 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 09:50
Witam koledzy,
Niestety nastały takie czasy że z kolegów i ich znajomych łowię tylko ja, reszta łowi ale w SUPERBASS na Onecie przez przegladarkę, czy ktoś z Krakowa umie smarować kołowrotki?
#227 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 11:24
Kolega Lukasz Ci to zrobi fachowo polecam chlopaka
#228 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 13:43
Użytkownik Qowax001 edytował ten post 28 maj 2014 - 14:29
#229 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 14:41
Widzę, że kixa rzeźbisz . Napisz czy są jakieś namacalne różnice w stosunku do modeli ue.
Pzdr
#230 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 14:45
ta jest japonka, napewno łożyska lepszej jakości czuć z daleka, i czuć w pracy a na łożyska ostatnimi czasy bardzo zwracam uwagę i staram się porównywać dokładnie na kilka sposobów, przekładnia zdaje się z ciemniejszego stopu niż wszystkie caldie jakie rozbieralem i nie oceniam powierzchownie a na podstawie glebokiego zaznaczenia rysikiem. Pozatym to mimo braku zużycia słychać przekładnie ale to kwestia docisku podkładek pod kopulkami z boku, to zabawa na spory kawałek czasu.Kupilem go na allegro bo koleszka szukał i z marszu poleciał z nim na Wisłę ale mu przy ciężki pod bolki był to odniósł z podkulonym ogonem, ogólnie rzecz ujmując wydaje się solidniejsza niż pierwsze caldie, iksy , i te nowe mag syfowe szmelce i wydaje mi się że ogarnie trotke i szczupaki na grubo zwłaszcza jak kogoś nie stać na certate, praca bardzo zbliżona do starej granatowej ceraty, dokladnie ta sama bajka, jak nie posmarujesz to kręci jak helikopter i jak chce dawać o sobie znać przekładnia to dawać będzie mimo braku zużycia., ten typ tak ma.Widzę, że kixa rzeźbisz . Napisz czy są jakieś namacalne różnice w stosunku do modeli ue.
Pzdr
Użytkownik Qowax001 edytował ten post 28 maj 2014 - 14:58
- kotwitz lubi to
#231 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 15:06
Nie ma to jak fachowa opinia. Przy okazji kolejny punkt na korzyść JDM.
#232 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 15:11
Nie ma to jak fachowa opinia. Przy okazji kolejny punkt na korzyść JDM.
wbrew pozorom to łożyska cholernie ważna sprawa, często nowe są minimalnie za luźne i później rotor lata prawo lewo albo korba nie wiadomo jak a jak wszystko jest sztywno spasowane ( nie na ścisk ) to nie ma bata żeby było źle, jak łożysko ma luz własny to czego się nie zrobi i tak będzie źle.
#233 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 16:22
- Dżemor lubi to
#234 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 19:16
dzisiaj syf kiła i mogiła, ogarniam dwa ostatnie bo jutro dzięki pewnemu Panu X to koło 15stu maszynek jednorazowo przyjdzie co mnie bardzo cieszy
Dobrze, że Pan X, a nie Pan XXX .
#235 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 19:29
Dobrze, że Pan X, a nie Pan XXX .
nie chciałem Cię sprzedać że masz 40 kolowrotkow ale skoro już wyszło oficjalnie to gratuluje akurat ta partia między innymi Twoje będą ogarniane wieczorkiem na mojej wiosce nad jeziorami bo w ten weekend znowu będę miał przyjemność odwiedzić , jak już węgorze na spinning biorą to nie można okazji przepuścić
#236 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 20:00
Tego węgorza to Ci naprawdę zazdroszczę.
Ale mam dobrą wiadomość !
Odnalazłem swoje pamiątkowe i zabytkowe kołowrotki ! Będziesz miał coś innego do obejrzenia i rozkręcenia, a nie tylko te współczesne twory.
#237 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 20:10
#238 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 17:51
po rybkach pora na kolejną partię pobocznego hobby...
#239 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 18:02
w mag syfie gram opiłków na magnesie....porażka....i do tego susza wewnątrz w porę dostał porcyjke hot szołsa ;> dzisiaj z rańca 2 krótkie szczupaki wyjął na zmiane z Kixem i taurusem ;. jakby się Pepso dowiedział to by mi dał
#240 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 18:52
w mag syfie gram opiłków na magnesie....porażka....i do tego susza wewnątrz w porę dostał porcyjke hot szołsa ;> dzisiaj z rańca 2 krótkie szczupaki wyjął na zmiane z Kixem i taurusem ;. jakby się Pepso dowiedział to by mi dał
No co Ty Łukasz, musiałeś sprawdzić serwisanta i smar rozprowadzić .
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych