A tym żubrem to rozumiem, że smar rozcieńczasz.....
Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika
#241 OFFLINE
Napisano 31 maj 2014 - 19:08
#242 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2014 - 09:39
akurat piłem gingersy a w żubrze przeciętym na pół się kąpały w benzynce bebechy maszyn ;> akurat jestem na wiosce i warsztat to mam taki "obwoźny" bo nie zabierałem ze sobą niewiadomo czego...
#243 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2014 - 11:24
Chłopak ciężko pracuje a ty mu Żubra żałujesz .
- Łukasz W lubi to
#244 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2014 - 13:16
#245 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 08:07
Polerka domowym sposobem szpuli w turku w całe 15 minut tak żeby kolejny właściciel się cieszył myślę że godzinka czasu ibardziej profesjonalne kosmetyki i można się w takiej szpuli przeglądać, tylko trzeba mieć czas...
#246 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 08:18
Się, kurna, lustereczka spodobały papugom...
#247 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 08:22
nie w te strone Panie Zorro szpulka okropnie wyglądała przed, a takie lizanko świetnie odświeża wygląd maszynyn
#248 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 09:06
Jakie lustereczko, świeci jak psu j.... .
#249 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 09:09
#250 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 09:47
Ja do polerowania polecam protetyczną pastę polerską do metalu (niebieska kostka),metal można wypolerować tak,że wygląda nawet lepiej od chromu .
- platynowłosy i Profil_Nieaktywny lubią to
#251 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 10:01
Ja do polerowania polecam protetyczną pastę polerską do metalu (niebieska kostka),metal można wypolerować tak,że wygląda nawet lepiej od chromu .
cenna informacja, poszukam w necie może niedrogo się kupi to stestuje ;>
#252 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 10:14
http://www.sklep.mik...olerowania-500g
Polerowanie ręczne????? Szmatka bawełniana?
Szlifierka z tarczą polerską?
Sorry za pytanie, ale czym (oprócz pasty)?
Pozdrawiam
Alek
Użytkownik platynowłosy edytował ten post 05 czerwiec 2014 - 10:16
#253 OFFLINE
#254 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 13:38
Jako technik używam silnika protetycznego,w którym montuję malutkie bawełniaczki na trzymadełkach,można też pobawić się wiertarką na szybkich obrotach montując klasyczne bawełniaki stosowane w dużych polerkach,ewentualnie są takie szlifierki stołowe z wrzecionami i to jest dobry patent .
- platynowłosy lubi to
#255 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 14:07
Jako technik używam silnika protetycznego,w którym montuję malutkie bawełniaczki na trzymadełkach,można też pobawić się wiertarką na szybkich obrotach montując klasyczne bawełniaki stosowane w dużych polerkach,ewentualnie są takie szlifierki stołowe z wrzecionami i to jest dobry patent .
Dzięki.
Pozdrawiam
Alek
#256 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 14:48
Tu na przykład jest wypolerowany przeze mnie rotor protector i rear protector,używałem własnoręcznie zrobionego szmaciaczka do polerowania z kilku krążków irchy nadzianych na małe trzymadełko protetyczne:
Tu jest przykładowe trzymadełko,jakiego użyłem:
http://www.sklep.mik...b026a40abf4a829
A tu do wyboru-do koloru-różne szczoteczki,szmaciaczki i bawełniaczki do polerowania :
www.formed-dental.pl/shop/18---Szczoteczki-na-mandryli.html
Pozdro .
Użytkownik CM Punk edytował ten post 05 czerwiec 2014 - 15:28
#257 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2014 - 15:37
jakieś tam przed obiadem, zaraz część następna.
#258 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 10:30
tak jakby ktoś chciał przyoszczędzić 30 zł na smarowaniu nowego młynka...Tragedia , na zębach nie było nawet filmu ze smarowidła...nie wiem ile czasu był używany ale efekty widać na rogach każdego ząbka no ale jak się zakręciło to można było kawę zrobić a on się dalej kręcił...taki ciekawy marketing wydawałoby się...
#259 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 10:47
A może teraz robią kołowrotki z samosmarujących się materiałów, a my, zacofane głuptaki, nic o tym nie wiemy...
#260 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 10:55
A może teraz robią kołowrotki z samosmarujących się materiałów, a my, zacofane głuptaki, nic o tym nie wiemy...
to już się robi żenujące Panie Tomku ze strony producentów i to jest jawne "wykonywanie ruchów posuwistych przód tył" w pupy klientów...
oczywiście jak na ironię smaru brakowało "jedynie" na wormie i przekładni bo w oporówce i na uszczelkach nawalone pod korek, i na zewnętrznych stronach łożysk również i w sam raz starczyłoby na posmarowanie przekładni
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych