Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy
Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika
#261 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:14
#262 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:23
Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy
właśnie mam wrażenie że nowe maszyny produkowane są dla ludzi którzy zamiast odcisku wędki w dłoni mają odcisk konia co to niezbędny jest to wydawania opini z domowego zacisza...a co do średnicy koła to się jaralem jak bachor na początku tylko że po czasie da się zauważyć że jak nie ma oszczędności w materiale i smalcu to takie kółko jak 2 zł lepiej wygląda po latach niż te co się o obudowe prawie zabijają np sporo maszyn Okumy ma komicznie malutkie przekładnie przy czym piekielnie mocne...
#263 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:24
Teges, teges...
Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście...
- Profil_Nieaktywny lubi to
#264 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:08
Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa.
Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend.
#265 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:13
Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa.
Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend.
wiem Kamil bo tych xg miałem w samym maju 4 sztuki do rozebrania i za każdym razem bardzo chwalilem, bardzo fajny kołowrotek i cena do jakości dużo lepiej pasuje niż w tych magnezowych twinpixach czy innych wynalazkach, no i ten 4000xg jest fajny gabarytowo , taki akuratny design też niczego sobie ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus
#266 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:14
- Karol Krause lubi to
#267 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 17:31
ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus
...
Z daiwy też najlepiej się prezentuje taurus
Ale Ktoś tu się już nudzi i zaczepeczki szuka...
- Wojtek B. lubi to
#268 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 17:55
#269 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 18:57
Bo ja rzadko łapię...
A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są...
#270 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 19:00
Bo ja rzadko łapię...
A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są...
No zacne , nie da się ukryć tylko rozmiarówka jest strasznie nietrafiona, 2000 to maluch a 3000/4000to już ponad 400 gram, ale ta sama bajka z librami ....żeby były takie taurusiki 320-350 gram to podejrzewam że inaczej by się historia potoczyła owej firmy
#271 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 20:44
Nie zlapales Pan poczucia humoru a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam......
Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia
Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować
#272 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 21:03
Nie zlapales Pan poczucia humoru a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam......
Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia
Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować
Dlatego lekarzem nie zostałem Kolego, grunt że wysypki od taurusa się nie dostaje
#273 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2014 - 16:31
...Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście...
Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić w tej inżynierskiej kwestii.
Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.
Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie !
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 11 czerwiec 2014 - 16:46
#274 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2014 - 14:56
A ja właśnie odebrałem Daiwe Kix . Maszyna super. Wszystko tak jak w opisie . Serdecznie polecam interesy z Łukaszem to czysta przyjemność. Oby więcej takich ludzi w internetach .
Użytkownik Spinbol4 edytował ten post 12 czerwiec 2014 - 14:56
#275 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2014 - 19:08
Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić w tej inżynierskiej kwestii.
Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.
Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie !
Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu
#276 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2014 - 19:46
- Wojtek B. lubi to
#277 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2014 - 20:20
Toteż i nie pakuję, w domu mam muzeum lat 60-70 a do pracy jeżdżę Le Trabanż.Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu
Co do kołowrotka to ortodoksyjny jestem i w ogóle nie używam, ościeniem ryby łowię i wypuszczam .
@alex62, bardziej chodziło mi o zwrócenie uwagi iż dzisiaj również można produkować dobrze i trwale, ale "lepiej" jest jak klient co 2-3 lata wymieni zużyty produkt na nowy i dalej będzie wyrażał ochy i achy na temat danej marki !
* sorry @Qowax za zaśmiecanie wątku
#278 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2014 - 20:34
#279 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2014 - 10:43
taki rodzynek przyszedł w foliowych samarkach "zabezpieczony" smarem, grafitowym ;>
#280 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2014 - 22:52
Fajna prosta konstrukcja. Podoba mi się opalka na body.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych