Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

serwis kołowrotek multiplikator

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
968 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:14

Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy ;) :)

#262 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:23

Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy ;) :)

właśnie mam wrażenie że nowe maszyny produkowane są dla ludzi którzy zamiast odcisku wędki w dłoni mają odcisk konia co to niezbędny jest to wydawania opini z domowego zacisza...a co do średnicy koła to się jaralem jak bachor na początku tylko że po czasie da się zauważyć że jak nie ma oszczędności w materiale i smalcu to takie kółko jak 2 zł lepiej wygląda po latach niż te co się o obudowe prawie zabijają ;) np sporo maszyn Okumy ma komicznie malutkie przekładnie przy czym piekielnie mocne...

#263 OFFLINE   zorro

zorro

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2676 postów
  • LokalizacjaWarszawa-Kamienne Skarżychoooo...
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisano 09 czerwiec 2014 - 13:24

Teges, teges...

Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście...

• Profil_Nieaktywny lubi to

#264 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:08

Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa. 
Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend.

#265 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:13

Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa. 
Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend.

wiem Kamil bo tych xg miałem w samym maju 4 sztuki do rozebrania i za każdym razem bardzo chwalilem, bardzo fajny kołowrotek i cena do jakości dużo lepiej pasuje niż w tych magnezowych twinpixach czy innych wynalazkach, no i ten 4000xg jest fajny gabarytowo , taki akuratny ;) design też niczego sobie ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus ;)

#266 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 16:14

Z daiwy też najlepiej się prezentuje taurus ;)
  • Karol Krause lubi to

#267 OFFLINE   zorro

zorro

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2676 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 17:31

ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus ;)

...

Z daiwy też najlepiej się prezentuje taurus ;)

Ale Ktoś tu się już nudzi i zaczepeczki szuka... :rolleyes: :lol: :lol:

• Wojtek B. lubi to

#268 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 17:55

Nie zlapales Pan poczucia humoru ;) a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam......

#269 OFFLINE   zorro

zorro

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2676 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 18:57

Bo ja rzadko łapię... :lol: :lol: :lol:

A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są... :)

#270 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 19:00

Bo ja rzadko łapię... :lol: :lol: :lol:
A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są... :)

No zacne , nie da się ukryć tylko rozmiarówka jest strasznie nietrafiona, 2000 to maluch a 3000/4000to już ponad 400 gram, ale ta sama bajka z librami ....żeby były takie taurusiki 320-350 gram to podejrzewam że inaczej by się historia potoczyła owej firmy ;)

#271 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 843 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 20:44

Nie zlapales Pan poczucia humoru  ;) a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam......

Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia  ;)

Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować :lol:

#272 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 09 czerwiec 2014 - 21:03

Nie zlapales Pan poczucia humoru  ;) a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam......

Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia  ;)
Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować :lol:

Dlatego lekarzem nie zostałem Kolego, grunt że wysypki od taurusa się nie dostaje ;)

#273 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

Nie wiem, nie znam się zarobiony jestem !

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 11 czerwiec 2014 - 16:31

...Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście...

Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić -_- w tej inżynierskiej kwestii.

Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.

Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania :( - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie !

Użytkownik Zwierzu edytował ten post 11 czerwiec 2014 - 16:46

#274 OFFLINE   Dżemor

Dżemor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 119 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 14:56

A ja właśnie odebrałem Daiwe Kix . Maszyna super. Wszystko tak jak w opisie . Serdecznie polecam interesy z Łukaszem to czysta przyjemność. Oby więcej takich ludzi w internetach .

Użytkownik Spinbol4 edytował ten post 12 czerwiec 2014 - 14:56

#275 OFFLINE   alex62

alex62

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 499 postów
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 12 czerwiec 2014 - 19:08

Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić -_- w tej inżynierskiej kwestii.

Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.

Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania :( - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie !

Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu  ;)

#276 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 19:46

Ale po co się cofać o 30-40 lat ? 15lat temu też były kołowrotki na których nie oszczędzano na każdej śrubeCCe i te nowe nie mają w sobie nic więcej poza kostką masła , kilkoma gramami zajonu , mag sila i gołębich odchodów, pozatym jak się telewizor zepsuje to przegapisz najwyżej kolejny odcinek Mody Na Sukces , jak się gibnie furmanka to pojedziesz autobusem, a jak się zeJsra kołowrotek to rybę życia będziesz podziwiał tylko w odbiciu smutnej twarzy w boczku nowego lśniącego SImano eksejdż.
  • Wojtek B. lubi to

#277 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

Nie wiem, nie znam się zarobiony jestem !

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 20:20

Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu  ;)

Toteż i nie pakuję, w domu mam muzeum lat 60-70 a do pracy jeżdżę Le Trabanż.
Co do kołowrotka to ortodoksyjny jestem i w ogóle nie używam, ościeniem ryby łowię i wypuszczam ;).

@alex62, bardziej chodziło mi o zwrócenie uwagi iż dzisiaj również można produkować dobrze i trwale, ale "lepiej" jest jak klient co 2-3 lata wymieni zużyty produkt na nowy ^_^ i dalej będzie wyrażał ochy i achy na temat danej marki !

* sorry @Qowax za zaśmiecanie wątku

#278 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 12 czerwiec 2014 - 20:34

To nie mój wątek :D róbta co chceta :D ja i tak wszędzie fotki wklejam.

#279 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 17 czerwiec 2014 - 10:43

taki rodzynek :D przyszedł w foliowych samarkach :D "zabezpieczony" smarem, grafitowym ;>

#280 OFFLINE   Dżemor

Dżemor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 119 postów

Napisano 17 czerwiec 2014 - 22:52

Fajna prosta konstrukcja. Podoba mi się opalka na body.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych