Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

serwis kołowrotek multiplikator

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
968 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:01

Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym...jak się okazało w środku było wystarczająco dużo smalcu na 5 maszyn tej wielkości ( pełna obudowa ) spieszyłem się więc tylko jedna fotka :) z jednej połówki maszyny, po wyczyszczeniu i przesmarowaniu delikatnie jak na te maszynki przystało kręci lżej ale zaczęły się stuki spod main shafta :) które kilogramem smaru były zatuszowane, mam nadzieję że uda się polubownie załatwić sprawę Koledze :)

Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 29 grudzień 2014 - 21:01

#422 OFFLINE   przemofight

przemofight

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 388 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:34

Symetrzak już u Kolegi z forum kręci ;) ale za to chętnie stradica od Ciebie odkupie :D

potwierdzam- Symetrzak już u mnie :) dzięki Łukasz, jak zawsze super przesmarowany i kręci zaj...e :)

#423 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:36

potwierdzam- Symetrzak już u mnie :) dzięki Łukasz, jak zawsze super przesmarowany i kręci zaj...e :)

a twinek dalej u Ciebie ? Tamten dopiero fajnie śmiga :)

#424 OFFLINE   przemofight

przemofight

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 388 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:40

Cały czas u mnie :) kręci rewelka tylko przez te mrozy nie było okazji go zabrać na rybki...

#425 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:43

Cały czas u mnie :) kręci rewelka tylko przez te mrozy nie było okazji go zabrać na rybki...

Sam nie wiem dlaczego aż tak fajnie śmigal, nie jeden tp 11' by pozazdrościl pracy temu efcekowi, chyba bardzo udany egzemplarz, ciekawe jak się w boju sprawdzi.

Pozdrawiam

#426 OFFLINE   przemofight

przemofight

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 388 postów

Napisano 29 grudzień 2014 - 21:53

Sam nie wiem dlaczego aż tak fajnie śmigal, nie jeden tp 11' by pozazdrościl pracy temu efcekowi, chyba bardzo udany egzemplarz, ciekawe jak się w boju sprawdzi.
Pozdrawiam

to mój pierwszy TP i nie mam za bardzo jak porównać pracy z innym twinkiem lub stelka ale zdecydowanie najlepsza praca mlynka ze wszystkich innych jakie do tej pory miałem. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :)

#427 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 30 grudzień 2014 - 08:26

Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym...jak się okazało w środku było wystarczająco dużo smalcu na 5 maszyn tej wielkości ( pełna obudowa ) spieszyłem się więc tylko jedna fotka :) z jednej połówki maszyny, po wyczyszczeniu i przesmarowaniu delikatnie jak na te maszynki przystało kręci lżej ale zaczęły się stuki spod main shafta :) które kilogramem smaru były zatuszowane, mam nadzieję że uda się polubownie załatwić sprawę Koledze :)

Łukasz na pewno niektórzy forumowicze znienawidzą Cię za to publiczne wytykanie im ich zdolności manualnych. Przecież ten exist był idealnie spasowany....smarem. Byś nie ruszał to by nie pukało. Teraz polubowne załatwienie sprawy i zwrot mogą byc trudne, bo kołowrotek był zalakowany smarem od środka,naruszyłeś plomby,gwarancja poszła w pi.. :D Pasowało by takiemu cudakowi  osobiście exista zwrócić, niezapominając o zyczeniach noworocznych. Ale znając sytuację na forum,że wszystko ostatnio zamiata się pod dywan to dalej taki jeden z drugim będzie robił wałki na giełdzie, bo nie ma kary  :angry:  

• sacha lubi to

#428 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 09:41

Eeee tam znienawidzą odrazu ;) specjalnie nie podaje nicków żeby nie robić żadnej burzy bo wierzę że się dogadaja, raz zrobiłem wyjątek z gender marlonem robercikiem ale to osobny temat i jak obiecałem będzie rozwiązany :)

#429 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 10:36

Nie wiem jak wam sprawdza się takie oszczędne smarowanie kołowrotków, mam dwa młynki, którymi naprzemiennie orzę za sandaczem i szczupakiem. Po takim smarowaniu już po miesiącu musiałem psiknąć wd albo jak mam czas to na nowo smarować. Smar robi się czarny i suchy. I tak było z firmowymi smarami w tych młynkach i z tym, który sam ładuję. Jeden młynek robi ok 100 dni (tica aries) a drugi ok 50 (emblem) cieżkiej orki a smaruję teraz jakimś niebieskim Łt. Ostatnio ładuje tak na bogato i pół sezonu daje radę. Pomijam rolkę, którą co miesiąc trzeba czyścić i smarować.

#430 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 10:39

Nie wiem jak wam sprawdza się takie oszczędne smarowanie kołowrotków, mam dwa młynki, którymi naprzemiennie orzę za sandaczem i szczupakiem. Po takim smarowaniu już po miesiącu musiałem psiknąć wd albo jak mam czas to na nowo smarować. Smar robi się czarny i suchy. I tak było z firmowymi smarami w tych młynkach i z tym, który sam ładuję. Jeden młynek robi ok 100 dni (tica aries) a drugi ok 50 (emblem) cieżkiej orki a smaruję teraz jakimś niebieskim Łt. Ostatnio ładuje tak na bogato i pół sezonu daje radę. Pomijam rolkę, którą co miesiąc trzeba czyścić i smarować.

Dobre smary się nie brudzą szybko i napewno nie robią się suche :) a już napewno po dobrym smarowanku sezon można orać bezstresowo, a nawet więcej lub do pierwszego utopienia.

#431 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 10:47

Dziwne rzeczy prawisz...

Podaj namiary na takiego "dobrego smara" abo podeślij trochę na próbę jak masz duże wiadro pod stołem  ;)

Aaa, z tym pięknym czerwonym mobidikiem też tak sie robiło, on na bokach czerwony choć zostawał.

Użytkownik FidoAngel edytował ten post 30 grudzień 2014 - 10:49

#432 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 10:50

Dziwne rzeczy prawisz...
Podaj namiary na takiego "dobrego smara" abo podeślij trochę na próbę jak masz duże wiadro pod stołem  ;)

przecież to nie tajemnica, jest nawet w tym dziale temat odnośnie środków smarnych, dostępnych w sklepach internetowych, jest ich od groma , nie są drogie.

#433 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 14:04

Kto mi wysłał czarnego aero 4000 z nawinieta zieloną pletka , obroty wsteczne nie działają.
Pytam bo nie bardzo wiem komu go odesłać :)

#434 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 16:44

Kto mi wysłał czarnego aero 4000 z nawinieta zieloną pletka , obroty wsteczne nie działają.

Lukasz moze to byl prezent od Sw Mikołaja :D

#435 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 16:46

Lukasz moze to byl prezent od Sw Mikołaja :D

Cały rok byłem grzeczny to mógł chociaż sprawny przysłać ; (

#436 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 16:59

Cały rok byłem grzeczny to mógł chociaż sprawny przysłać ; (

Ale on Cie podgladal jak grzecznie maszynki skladasz i pomyslal sobie ze dasz rade :D :D :D

#437 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2698 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 30 grudzień 2014 - 20:21

Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym....

Jakaś plaga ostatnio z tymi ciężko pracującymi kołowrotkami. Nie wiem co ci ludzie z tymi kołowrotkami robią...

#438 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 30 grudzień 2014 - 21:15

to jeszcze z kategorii strzykawa ten jest fajny ( jeden z dzisiejszych) ,moim zdaniem mobilitha powinni na receptę sprzedawać.

Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 30 grudzień 2014 - 21:23

#439 OFFLINE   DanekM

DanekM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 758 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa/Wrocław
  • Imię:Daniel

Napisano 31 grudzień 2014 - 16:30

Zapomniałęm napisać karteczki z adresem :)

Prv :)

#440 OFFLINE   CM Punk

CM Punk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 689 postów

Napisano 31 grudzień 2014 - 19:57

to jeszcze z kategorii strzykawa ten jest fajny ( jeden z dzisiejszych) ,moim zdaniem mobilitha powinni na receptę sprzedawać.

Łeeee,to ja do swojego staruszka Stradica napchałem sporo więcej,w sumie trochę dla eksperymentu i jakoś kręci,ale w tym przypadku nie potrzeba finezji :D .

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych