Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika
#801 OFFLINE
Napisano 23 maj 2015 - 05:54
- Arek X lubi to
#802 OFFLINE
Napisano 23 maj 2015 - 11:39
podalem go wczesniej ,latwo dostepny i dobry
#803 OFFLINE
Napisano 23 maj 2015 - 21:52
molykote to smar ktory posiada czasteczki grafitu,napewno jest dobry do wiekszych przekladni ale nie tych w kolowrotku,do hamulca napewno tez nie, jest za lepki,bo wlasnie smarow na bazie grafitu uzywa sie rowniez do tarcz hamulca w kolowrotkach np ace2 czy tez calls to tez smary grafitowe,do morskich rowniez nie sa lepsze wynalazki
czy w takim razie stosowanie molykote do smarowania przekładni kołowrotka może mieć negatywne skutki
#804 OFFLINE
Napisano 27 maj 2015 - 09:09
#805 OFFLINE
Napisano 27 maj 2015 - 09:13
#806 OFFLINE
Napisano 27 maj 2015 - 09:14
#807 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2015 - 20:08
Panowie, którym z posiadanych przeze mnie smarów t.j. Penn, Ardent, Daiwa 104 i Quantum Hot Sauce, przesmarować przekładnię hyper digigear, aby osiągnąć jak najbardziej satysfakcjonujący efekt. Znaczy się aby jak najciszej i maślanie było .
Użytkownik Pluton edytował ten post 05 czerwiec 2015 - 20:09
#808 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2015 - 21:23
napisze tak,ostatnio ardentem przesmarowalem taka przekladnie i jest miodek,hot sauce tez ok
#809 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 17:36
Witam
Koledzy zwracam się do Was z prośbą o pomoc....ale po kolei....
Dwa lata temu kupiłem Shimano Super GTM RC, już po pierwszym łowieniu uznałem ,że coś z tym kołowrotkiem jest nie tak, chodził ciężko i podczas pracy szumiał. Sprzęt trafił do serwisu trzy razy w ciągu roku, za każdym razem z tego samego powodu. Oczywiście w ten jakże sprytny sposób minął mi okres gwarancji. Ostatnio kołowrotek zaczął stawiać taki opór, że żeby pokręcić trzeba było się konkretnie zaprzeć. Zakupiłem więc smarowidło i postanowiłem podjąć się serwisu mojego Shimano, na którego zbierałem pieniądze przez pół roku z myślą, że posłuży mi długo. Kołowrotek rozkręciłem, wyczyściłem i przesmarowałem na nowo, jednak podczas składania go do kupy natrafiłem na problem. Nie bardzo wiem jak złożyć hamulec walki....w jakiej kolejności..... może gdzieś w internecie wisi filmik, który mi pomoże lub ktoś posłuży dobrą radą? Bardzo proszę o pomoc
#810 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 19:13
Wstaw fotkę z częściami hamulca. Najlepiej ponumerowane. Postaram się pomóc.
#811 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 20:52
Postaram się jutro zeskanować schemat, tak chyba będzie najlepiej.
#812 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 22:07
Na schemacie nie widać jak złożyć? Co stanowi problem? Hamulec jak w Exage powinien być...
#813 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 15:40
- ch4ron lubi to
#814 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2015 - 15:00
Młynek to stara seria team dragon 935iZ . Kołowrotek używany. wymaga przesmarowania. gdyż ciężko chodzi. nie jest uszkodzony, hamulec i cała reszta działa , wymaga mycia i smarowania. stara konstrukcja z pierwszych wypustów, bez luzów.
Mam takie pytanie czy smar to załatwi czy mogą być łożyska zardzewiałe ?
#815 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2015 - 17:31
Panowie utopiłem dziś na rybkach kołowrotek Spro Gold. Od razu usłyszałem zmianę w jego pracy. Mam do was dwa pytania.
Czy jeśli kołowrotek od Spro jest na gwarancji to mogę go otworzyć w celu wyczyszczenia?
Jeśli mogę samemu, po za serwisem go otworzyć to byłby ktoś chętny w celu pomocy jego wyczyszczenia i przesmarowania?
Nigdy nie otwierałem młynków, a bez pomocy osoby z doświadczeniem nie chce tego robić by niczego nie ***
#816 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2015 - 21:14
Jeżeli jest na gwarancji, a go otworzysz to prawdopodobnie stracisz ową gwarancję...
#817 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2015 - 04:54
Użytkownik Rafus edytował ten post 14 czerwiec 2015 - 04:58
#818 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2015 - 17:17
Choć było wczoraj późno to dodzwoniłem się do sklepu, w którym kupiłem młynek. Wyślę go do serwisu w celu czyszczenia i smarowania. Sprzedawca jednak zaznaczył by w opisie usterki nie pisać iż kołowrotek pływał w wodzie. Wyjaśnił także, że serwis może nie uznać gwarancji po jego otworzeniu. No ***, wynika z tego, że takie zdarzenia nie są przychylnie rozpatrywane, a samemu nie mogę doprowadzić go do należytego stanu...
I co, jak rozpatrzono ową reklamację?
#819 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 13:56
Wcześniej nie mogłem napisać ponieważ moja reklamacja się przeciągnęła. Facet od którego kupiłem kołowrotek otrzymał informacje, że załoga jedzie do Szwecji wędkować. Jako iż nie chciał zostawiać u nich kołowrotka bez opieki to dostarczył go serwisantom dopiero po ich powrócie.
Kołowrotek został naprawiony po kąpieli jednak chłopaki się dopatrzyli tego, że pływał i taką też informację zamieścili w karcie gwarancyjnej. Młynek pracuje tak jak w dniu, w którym go kupiłem jednak mam dziwne przeczucie, że do tych SPRO dają trochę za mało smaru.
#820 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 15:17
Ja swojego Spro Red Arca 10400 utopiłem dwa razy, i nic przy nim nie robiłem i chodzi jak przed utopieniem.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych