Na okonia czy na pstraga?
Okoniówka wyłącznie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 październik 2019 - 17:29
Na okonia czy na pstraga?
Okoniówka wyłącznie
Napisano 09 grudzień 2019 - 08:41
Cześć.
Szukam blanku pod jerkówkę. Wytypowałem wstępnie dwa:
REVC68MH
REVC68H
Gramatura jaką łowię to 50 - 100 g. Czy MH pociągnie górny zakres? Czy szczyt nie będzie zbyt spolegliwy? Który będzie bardziej odpowiedni?
Napisano 09 grudzień 2019 - 22:52
Wydaje mi się, że przy takim prowadzeniu jerków jak widziałem u Ciebie to nawet REVC68H może mieć zbyt spolegliwą szczytówkę przy tych 100g. Zarzucić, to bez problemu dasz radę ale nie wiem czy poprowadzisz.
Napisano 10 grudzień 2019 - 22:48
A blanki 3 czesciowe Batsona mozna w Polsce gdzies kupic?
Napisano 02 luty 2020 - 16:37
Po pierwsze pytanie czy da się nim rzucać smużakami?
Po drugi czy są gdzieś jeszcze blanki XST 1141 bo chętniej bym wziął?
Po trzecie proszę o wycenę kija na blanku wymienionym w tytule
1) wersja ekonomiczna
2) wersja wymaxowana typy przelotki Torzity itd.
Pozdrawiam
Napisano 02 luty 2020 - 19:48
Rozumiem, że w tym dziale jest za mało pracowni, do których można napisać albo te poniżej są za mało dobre, aby abyś chciał Kolego spytać o wycenę na priv?
Podobnie w googlach, po wpisaniu "pracownia wędkarska" wyskakuje za mało wyników?
I oczywiście w przykładowych wątkach poniżej też za mało osób pisało o blankach z tego tematu, zatem trzeba założyć kolejny wątek i cała reszta powinna tutaj Jaśnie Panu wszystko dobitnie napisać, bo na szukanie za dużo czasu trzeba poświęcić?
http://jerkbait.pl/t...-wybrać/page-26
http://jerkbait.pl/t...rprises/page-14
http://jerkbait.pl/t...ekki-uniwersał/
Napisano 02 luty 2020 - 23:37
Miałem kij ukręcony na Batsonie XST 1142. Mój był od Fishing Center, uzbrojony w przelotki Fuji SIC na tytanowych ramkach. Bardzo fajna, finezyjna wędka z lekkim zapasem. Szczyt bardzo cienki. Wędka służyła jako podstawowy spining na średnie klenie, do brodzenia po Wiśle ze smużakami i małymi wobkami. Największe przynęty jakimi łowiło mi się z poczuciem komfortu to 5 cm smukłe Hiciorki Janusza Widła i podobne, wydłużone zbliżone do Rapali Oryginal. W silnym nurcie 3 cm hornet SDR giął szczyt bardziej niż mi pasuje. Dawało się też łowić małymi boleniówkami w stylu Siek Siga 7 cm.
Rzucanie najmniejszymi przynętami było niejednoznaczne. Charakterystyka blanku, jego delikatność, sprężystość, szybkość, ugięcie wydawały się doskonałe do drobiazgu. Niestety małe żuczki lepiej mi wyrzucał krótszy St.Croix AVS 90LM2, którego używałem zamiennie. Nie łowię ultracienkimi plecionkami a chyba pod nie było zbrojenie Batsona. Wydaje mi się że niewielkie przelotki, które zastosowano tłumiły spadające zwoje żyłki (0,14) zbyt mocno i lepiej mi się rzucało Avidem ze sporymi, tradycyjnnymi Alconite'mi.
Dziś nie mam ani jednego, ani drugiego. Oba poszły do ludzi. Klenie łowię Blaasami: cięższy to SLF9610-2 na minimach, a typowo do smużenia SLXF 966-2 na Torzite. Nadal nie znalazłem złotego środka, tak żeby mieć jedną wędkę...
Kiedyś Skalek wstępnie wycenił mi budowę SLXF 966 z torzite na trochę ponad 2000 zł. Bida wersja to też dość dobrze powyżej 1000 zł, zwłaszcza jeśli blank ma być z wyższego modułu. Ja moje wędki kupiłem na rynku wtórnym. Trafiły się to żal było nie wziąć.
Użytkownik J-O-K-E-R edytował ten post 02 luty 2020 - 23:38
Napisano 03 luty 2020 - 15:58
Witaj
Ja posiadam kijek na blanku IST 1081F 2,75 m 2-10 gr fajnie się ładuje nie jest zbyt szybki ale ma zapas mocy bez problemu radzi sobie z przyłowem bolka 60 cm i wystarczająco miota najlżejszymi smużakami ,nie wiem czy jest jeszcze dostępny ten blank , jak dla mnie idealny do łowienia smużakami.
pozdrawiam Rafał
Napisano 25 luty 2020 - 20:42
Napisano 28 luty 2020 - 10:48
A dlaczego nie IMMC? Zobacz, ile kosztuje IMMC68M 17lb. Ja zrobiłem właśnie ten, tej wiosny potestuję. Ostatnio wpadł mi też w łapy IMMS610M 14lb. Moim zdaniem aktualny wypust został znacznie wzmocniony w stosunku do stalowoszarego IMMS610M (jest subiektywnie cięższy, nie tak suchy i "cieplej" się gnie). Choć ten 14lb raczej nie da rady gumom 16cm.
Napisano 28 luty 2020 - 12:44
Zamawiającemu zależy na budżecie ale przedstawię takową propozycję.A dlaczego nie IMMC? Zobacz, ile kosztuje IMMC68M 17lb. Ja zrobiłem właśnie ten, tej wiosny potestuję. Ostatnio wpadł mi też w łapy IMMS610M 14lb. Moim zdaniem aktualny wypust został znacznie wzmocniony w stosunku do stalowoszarego IMMS610M (jest subiektywnie cięższy, nie tak suchy i "cieplej" się gnie). Choć ten 14lb raczej nie da rady gumom 16cm.
Napisano 04 marzec 2020 - 20:10
Napisano 12 listopad 2020 - 22:14
Witam, czy ktoś ma kija na blanku - Batson Enterprises REVS72M-2 i może coś o nim powiedzieć ?
Napisano 12 listopad 2020 - 22:29
Mam w wersji cast, co chcesz wiedzieć?
Napisano 14 grudzień 2020 - 13:06
Napisano 14 grudzień 2020 - 13:21
Panowie szukam batsona rx7 10,8" #4 w czterech kawałkach. Niestety złamałem wędkę, (dokładniej drugi element od dołu) i jestem w kropce. Elementu można szukać wyłącznie na rynku wtórnym. Może ktoś posiada?? Albo jest w stanie poradzić co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam
a pytałeś w Fishing Center?
Napisano 14 grudzień 2020 - 15:57
Napisano 14 grudzień 2020 - 16:15
Panowie. Kupiłem blank stara zielona seria rx7. Długość 1.83 w dwóch kawałkach... 2-9 grama deklarowany ciężar opisany... Kojarzy ktoś co to za symbol blanku?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
IS721F-M się nazywał.. Ex/light spin trout..
Napisano 14 grudzień 2020 - 16:39
Wyślij całość do FA do Krakowa. Dorobią element złamany.
Napisano 01 styczeń 2021 - 18:58
Witam wszystkich forumowiczów
co powiedzielibyscie o takiej wedce z pracowni (pod sandacza - guma wobler)
batson xst 1085
przelotki torzite
uchwyt alps Rpdmvt 17
dolnik dzielony
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych