Siema.
Panowie podpowiedzcie jak długą gwarancję maja te blanki - własnie zobaczyłem ,że powodem luzowania sie złączq w SS ll jest pęknięcie w części męskiej :(Podobno częste w tych blankach
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 maj 2018 - 16:48
Siema.
Panowie podpowiedzcie jak długą gwarancję maja te blanki - własnie zobaczyłem ,że powodem luzowania sie złączq w SS ll jest pęknięcie w części męskiej :(Podobno częste w tych blankach
Napisano 20 maj 2018 - 18:35
Paweł - męskiej ??? czy aby na pewno chodzi o dolnik ???
Napisano 20 maj 2018 - 21:54
weź nie strasz mnie pęknięciami dolnej części błagam bo montuje specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat nie ma żeby zobaczyć jak zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i teraz kijek jest cienki, lekki ale za to mocny i wytrzymały
Napisano 21 maj 2018 - 06:54
Też mam kilka wędek na blankach MATAGI , a i kilka zrobiłem dla znajomych - nigdy nie miałem problemów z nimi.
Nie bardzo mogę tą tezę potwierdzić. Jak dla mnie , to bardzo dobra i tańsza alternatywa dla ST.CROIX oraz SUZUKI.
Osobiście lubię te blanki za ich pracę i jak dotąd brak wpadek - w moim przypadku
Użytkownik miramar69 edytował ten post 21 maj 2018 - 07:26
Napisano 21 maj 2018 - 07:07
Napisano 21 maj 2018 - 13:08
Paweł - męskiej ??? czy aby na pewno chodzi o dolnik ???
Tak ,dolnik . Puki co jeszcze się nie wypowiem na pewien temat ...Czas pokażę ....
weź nie strasz mnie pęknięciami dolnej części błagam bo montuje specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat nie ma żeby zobaczyć jak zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i teraz kijek jest cienki, lekki ale za to mocny i wytrzymały
Co do transportu i używania -oj żebyście wszyscy tak dbali o kije jak ja Przewożone zawsze w pokrowcu i do tego tubie - nie bardzo kumam jak mogłem uderzyć dolnikiem -miejscem gdzie wchodzi na szczytówkę No nic jak mówiłem puki co bez komentarza na temat blanków . Wracając do gwarancji ? Jest dożywotnia czy nie ?Ktoś coś ?
Napisano 21 maj 2018 - 13:12
Cza pytać u "źródła".
Ja nie musiałem korzystać jak do tej pory, więc i nie zgłębiałem tematu dokładnie.
Napisano 21 maj 2018 - 13:54
Kto dobrze Matagi składa ? Którą pracownie polecacie ?
Napisano 21 maj 2018 - 14:02
.... najbliższą Ciebie , bo zawsze można w każdej chwili podjechać i sprawdzić jak "leży" kijek w łapie jeszcze w fazie budowy.
Po sklejeniu i polakierowaniu jest zazwyczaj po "śliwkach" .
Napisano 21 maj 2018 - 14:14
Bardzo słuszna uwaga, ale u mnie raczej dotycząca ptaszorów
Chociaż jeden może wyfrunie... ; )
Napisano 21 maj 2018 - 14:27
... jak składa "ptaszory" to i poskłada "matagi" , chyba że nie "układ" nie pozwala
Napisano 22 maj 2018 - 22:00
Użytkownik Krab edytował ten post 22 maj 2018 - 22:00
Napisano 23 maj 2018 - 20:28
Mógłbyś wstawić zdjęcie tego pęknięcia? Wadę fabryczną miały TR80 Super Mebaru PTO, o innych blankach nie słyszałem aby pękały w tym miejscu, masz w tej materii inne informacje? Tutaj masz info z konta BRC że gwarancja jest dożywotnia: http://jerkbait.pl/t...-4#entry1426235Siema.
Użytkownik pointman edytował ten post 23 maj 2018 - 20:48
Napisano 23 maj 2018 - 22:24
Napisano 24 maj 2018 - 06:39
No widzisz , jednak da się normalnie wszystko załatwić i to BRC nie takie straszne jak go malują
Napisano 24 maj 2018 - 08:10
Koledzy,
Pisałem w wątku o blankach z FA, ale tu jest chyba bardziej odpowiednie miejsce. Rozważam budowę średnio-mocnego uniwersału o długości maks 245 cm. Kij, który obsłuży mi szczupaki na gumy/obrotówki/blachy i woby, bolenie na boleniowe pociski, nada się pod ciężki DS (gumy >6" na długim dyszlu), a jak mnie najdzie, dobrze żeby i na trociach się sprawdził.
Parametrami z tabelki pasuje tu blank Matagi Lesson Super Seven M.
Jeśli ktoś używał, lub używa taką wędkę, proszę o podpowiedź, czy jest to kij, który sprosta tak różnym zadaniom? Przede wszystkim mam wątpliwość co do rzucania woblerami (o ciężarze od 10-12g w górę) na zadowalające odległości - wiem, że z gumami na główkach i ciężkim DS kij sobie poradzi. Fajnie, jakby ktoś miał porównanie tego blanku do FA SLF7615-2N.
Pozdrawiam!
Napisano 31 maj 2018 - 21:18
Użytkownik Żbiku edytował ten post 31 maj 2018 - 21:19
Napisano 20 lipiec 2018 - 14:21
Witam wszystkich.
Poszukiwany blank:
- krótki do 2m max najlepiej 180~190cm
- 2pc
- slim po całej długości
- szybki ale nie pała tylko sprężysty
- start od 12~15g
Prośba o pomoc w namierzeniu, może coś się znajdzie:) i istnieje taki.
Pozdrawiam:)!
PILOT
Napisano 20 lipiec 2018 - 14:46
Najpierw zachecam zeby popatrzec tutaj:
http://jerkbait.pl/t...inne-tematy-rb/
I napisz wiecej, pod jakie przynety, ryby itd
Napisano 20 lipiec 2018 - 18:26
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych