Cześć.
Jestem po pierwszym pobycie nad wodą z Matagi TR60 Ajax Lightning 0.5-3g. Niestety nie udało się zaliczyć kontaktu z rybą ale pierwsze spostrzeżenia już mam.
Łowisko to żwirownia, miejsce w którym wedkowałem to średnia głębokość 3,5 m z rynną na środku około 5m. Dno piaszczysto-muliste.
Zacząłem od 1,4” tiogi podanej na haku z główka wolframowa 55mm. Szerokość zatoki to około 80 metrów. Linka Sunline Small Game PE 0.4 nie dojechały mi cieńsze. Nie było problemu posłać takiej przynęty bezpośrednio w środek rynny. Następnie 1.5 gram czeburaszka i 2” gumeczka. To już spokojnie leciało za rynnę i można było fajnie sobie ja obłowić. 3-4 gramy leci już po horyzont dosłownie. Niesamowite jak szybki i dynamiczny jest to blank. Zdecydowanie najlepszy okoniowy kij jaki miałem w rękach. Przy 1g i bezwietrznej pogodzie szczytówka pokazuje kontakt z dnem dość wyraźnie co jest dla mnie jakąś abstrakcją. Górą 5g i 2” dalej jest pełny komfort. Wirujący ogonek 4 gramy również da radę dynamicznie animować. Warto było na te targi pojechać. Fenomenalny kij.
https://youtube.com/...nSIkaIECMiOmarE
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik scOOtt edytował ten post 19 marzec 2023 - 14:28