Lepsze na ogół jest wrogiem dobrego - prawda to , czy też nieprawda ?
Prawda , choć nie do końca uniwersalna.
Goreteksowa kurtka nie jest najlepszą kurtką przeciwdeszczową , co jak widzę trudno jest przyjąć do wiadomości , jest tylko kurtką najmodniejszą...
Trudno....., bo nic lepszego na grzbiecie nie nosiłem, choć z tą modą workowatej kurteczki z wielkimi kieszeniami raczej bym nie przesadzał.
No popatrz , a taki Petrarka , Kopernik , albo Vasco da Gama trafiali w samo sedno bez ipohona .. i miękiego papieru , gotyk wieszał kamienie w powietrzu , a my czcimy kultowe blaszane stodoły , a w nich zajebiste "łach many" ..
No to już mamy jeden punkt wspólny co do oceny współczesnej "architektury" jeśli ona w ogóle na takie miano zasługuje . Rzeczywiście, w tym temacie niewiele po nas zostanie dla potomnych.
Petrarka, że tak powiem robił bardziej w branży ..... humanistycznej, która mniej jest podatna na zdobycze cywilizacyjne. Kopernik .....powiadasz - on już bez korzystania ze zdobyczy ówczesnej techniki mógłby nie dać rady. A skoro już jesteśmy w epoce renesansu to przyznasz, że Leonardo Da Vinci, gdyby zamiast projektowania statków powietrznych i łodzi podwodnych, bardziej się skupił na przetwarzaniu węgla...... sam pewnie wynalazłby "gore - tex" .
Vasco da Gama trafił w sedno, ale jak zapewne wiesz kilku jego kolegom po fachu trochę się nawigowanie popierdaczyło, dzięki czemu między innymi, do dziś rdzennych mieszkańców Ameryki Północnej zwiemy .......Indianami.
A tak w ogóle Sławku to coś mi się wydaje, że mnie wkręcasz, ale bardzo fajnie się gada........ Trochę tylko (mówiąc z angielską powściągliwością) odbijamy od tematu.
..... a my czcimy kultowe blaszane stodoły , a w nich zajebiste "łach many" ..
Bo bym zapomniał - tu też mamy konsensus - często marudząc ( z wiekiem mi się nasila) mówię do żony, że nie bardzo podobają mi się czasy w których hipermarket stał się niedzielnym substytutem świątyni.
Serdeczności. Robert.
Ps
Sławku - nie mogę Ci obiecać, że zaprzestanę prób przekonywania do tych różnych ".....texów", a w szczególności od "Gore".