Lepsze na og贸艂 jest wrogiem dobrego - prawda to , czy te偶 nieprawda ?
Prawda , cho膰 nie do ko艅ca uniwersalna.
Goreteksowa kurtka nie jest najlepsz膮 kurtk膮 przeciwdeszczow膮 , co jak widz臋 trudno jest przyj膮膰 do wiadomo艣ci , jest tylko kurtk膮 najmodniejsz膮...
Trudno....., bo nic lepszego na grzbiecie nie nosi艂em, cho膰 z t膮 mod膮 workowatej kurteczki z wielkimi kieszeniami raczej bym nie przesadza艂.
No popatrz , a taki Petrarka , Kopernik , albo Vasco da Gama trafiali w samo sedno bez ipohona .. i mi臋kiego papieru , gotyk wiesza艂 kamienie w powietrzu , a my czcimy kultowe blaszane stodo艂y , a w nich zajebiste "艂ach many" ..
No to ju偶 mamy jeden punkt wsp贸lny co do oceny wsp贸艂czesnej "architektury" je艣li ona w og贸le na takie miano zas艂uguje . Rzeczywi艣cie, w tym temacie niewiele po nas zostanie dla potomnych.
Petrarka, 偶e tak powiem robi艂 bardziej w bran偶y ..... humanistycznej, kt贸ra mniej jest podatna na zdobycze cywilizacyjne. Kopernik .....powiadasz - on ju偶 bez korzystania ze zdobyczy 贸wczesnej techniki m贸g艂by nie da膰 rady. A skoro ju偶 jeste艣my w epoce renesansu to przyznasz, 偶e Leonardo Da Vinci, gdyby zamiast projektowania statk贸w powietrznych i 艂odzi podwodnych, bardziej si臋 skupi艂 na przetwarzaniu w臋gla...... sam pewnie wynalaz艂by "gore - tex" .
Vasco da Gama trafi艂 w sedno, ale jak zapewne wiesz kilku jego kolegom po fachu troch臋 si臋 nawigowanie popierdaczy艂o, dzi臋ki czemu mi臋dzy innymi, do dzi艣 rdzennych mieszka艅c贸w Ameryki P贸艂nocnej zwiemy .......Indianami.
A tak w og贸le S艂awku to co艣 mi si臋 wydaje, 偶e mnie wkr臋casz, ale bardzo fajnie si臋 gada........ Troch臋 tylko (m贸wi膮c z angielsk膮 pow艣ci膮gliwo艣ci膮) odbijamy od tematu.
..... a my czcimy kultowe blaszane stodo艂y , a w nich zajebiste "艂ach many" ..
Bo bym zapomnia艂 - tu te偶 mamy konsensus - cz臋sto marudz膮c ( z wiekiem mi si臋 nasila) m贸wi臋 do 偶ony, 偶e nie bardzo podobaj膮 mi si臋 czasy w kt贸rych hipermarket sta艂 si臋 niedzielnym substytutem 艣wi膮tyni.
Serdeczno艣ci. Robert.
Ps
S艂awku - nie mog臋 Ci obieca膰, 偶e zaprzestan臋 pr贸b przekonywania do tych r贸偶nych ".....tex贸w", a w szczeg贸lno艣ci od "Gore".