Z makrelą mi się kojarzy ten wobler, sam nie wiem dlaczego fajny
Fińskie "Levusy"
#81 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 18:56
#82 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 19:45
Jeszcze raz Pawel dzieki za porady i cierpliwosc
#83 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 20:40
Terve! mita kulu?
Ladany -fajnie dopracowny .
#84 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:08
Hei Paul hyvin viileä uistimia tehdä
Aion ollavieraili usein
#85 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:11
Hehehehe-dobre -sory za spama -ale az tak zaawansowany nie jestem .
#86 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:25
Hei Paul hyvin viileä uistimia tehdä
Aion ollavieraili usein
Miksi ei ,olen onnelinen ja kehotan kaikkia,kuka halua katsoa minun käsityöt.
Terveisin Paavo.
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 28 październik 2014 - 21:26
#87 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:30
Super
#88 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:33
#89 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 21:56
kiitosMinusta he löytää .Mycke hyvä viimeistely niitä.vilpittömästi Rafe
Kiitos paljon,mina haluaisin tekemaan viimeiset pieni vaaput tosi nopeasti,mutta minun nuori poikani otta minun kaiken vapaa-aikani.
Ps.Tak abstrahująć to Suomen kielta uczę się dopiero na poważnie od roku ...mutta se on tosi hauska...
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 28 październik 2014 - 22:00
#90 OFFLINE
Napisano 29 październik 2014 - 18:51
Przyznam ze dobrze Ci idzie .Finskiego uczylem sie od Lapin Kulty jak kojarzysz tak sie sklada ze mam kilu Finksich zanajomych .
Brodatych ludzi z tatuazami -spoko ludki .Zapaleni wedkarze .
Jestem ciekaw jak tam z pogoda ,nie ukrywam ze Finland to dla mnie kraj z bajki -wielu lowi tam na lodzie -ciagnie mnie w tamte strony choc na chwile z wedka ale jakos sie zebrac nie moge .Jak by nie bylo kawal drogi .
#91 OFFLINE
Napisano 29 październik 2014 - 20:39
Od Lapin Kulty wolę Karialę...oczywiście w stosownych ilościach.Co do pogody to przez ostatnie 2 tygodnie mroziło do ponad -6,teraz od 3 dni trochę na plusie,ale potwornie wieje na przemian z deszczem,ogólnie do doopy nad wodą szaro-buro i pusto.Co do łowienia pod lodem to wygląda to tak,że w sezonie wiosenno-jesiennym presja wędkarska praktycznie żadna przynajmniej w moim miasteczku,za to w zimie tłumy ludzi na lodzie,bynajmniej nie po to by pojezdzić na łyżwach.W kwietniu był dosyć głośny w mojej okolicy przypadek,gdy 3 panów wybrało się dosłownie na ostatni lód,wynikiem czego była dość karkołomna akcja ratunkowa z udziałem śmigłowca .O ile wiem wszystko skończyło się szczęśliwie.Ja troszkę ciepłolubny jestem i zbytnio do ''siedzenia nad dziurą'' mnie nie ciągnie,ale lubię popatrzeć jak inni łowią...kto wie może za jakiś czas i mnie porwie ''podlodowa gorączka''.
Ps.W Tukholmie byłem raz na wycieczce słynnym nocnym wekendowym (pijackim) kursem promowym Helsinki-Maarianhamina-Stokholm.
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 29 październik 2014 - 20:51
#92 OFFLINE
Napisano 29 październik 2014 - 21:22
Zaczne od konca .
Slynny kors znam ,ba ,nawet w ten wekend ekipa z pracy cisnela .Osobiscie nie bylem ale kto wie z drogiej strony jak zerkam na jezdzacych tam i z powrotem .Polowa wraca juz jako pary i zaczynaja sie jaja .Polecam dla sigli .
http://www.vikinglin...er/helsingfors/
Wedkowanie zima faktycznie jak ktos nie zassa to ciezki temat .Tam gdzie ja lowie zawsze jest posto .Lyzwy to tak ale wedkarstow zima -zadko sie tu spotyka lodkow na lodzie .Moze dlatego Finland zawsze mi sie kojarzyl z krajem o ktorym piszesz .Tam sie robi super wabiki i wlasnie tam stada lodzi na nie lowi .Hali przychodzi mi do glowy .
Zazdroszcze -6 juz bym pwenie z kolem ratunkowym smigal gdzies przy pomostach na jakims bagnie .Oczywiscie w granicach rozsadku i raczej na pomoscie niz poza .
EEEE tego drogiego nie testowalem ,piatek idzie tak jak i u nas swieto narodowa i czas do monopolowego zajrzec jak polecasz nie obejde sie smakiem i zerkne czy maja .
#93 OFFLINE
#94 OFFLINE
Napisano 30 październik 2014 - 21:49
Czekamy , czekamy
#95 OFFLINE
Napisano 31 październik 2014 - 08:10
ooooo Są woblerki, bo już myślałem, że tu się robi szkółka Fińskiego i żeby zrozumieć to tłumacz potrzebny
#96 OFFLINE
Napisano 31 październik 2014 - 09:17
#97 OFFLINE
Napisano 31 październik 2014 - 15:44
Az tak zle chyba nie bedzie
#98 OFFLINE
#99 OFFLINE
Napisano 31 październik 2014 - 17:05
Fajne te poperki i vertykale. Z przeznaczeniem ?
Bo ja wiem pewnie drobnica ...a tak na poważnie pod okonia,ewentualnie coś z ''drapieżnego" białorybu (u mnie najczęściej to wzdręga ).A tak w gwoli ścisłości to te poperki to nie poperki...w trakcie tworzenia dostają jeszcze mini ster z blachy aluminiowej,aby zwiększyć powierzchnie czołową,praca to intensywne migotanie z nieregularnym odjazdami,jest to dosyć powszechna w moich pudełkach konstrukcja,ale większe modele łatwiej zrobić,z małymi jest trochę kłopotu ale już to ogarnąłem.
#100 OFFLINE
Napisano 31 październik 2014 - 18:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych