Nie wyobrażam sobie inaczej,oczywiscie ,że podzielę się spostrzeżeniami-myslęże bedzie super,pełny węgiel i uchwyt tylko na dwóch tulejopierścieniach alu,pusty w środku
#261 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 10:18
#262 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 10:31
Witam,
Panowie kolejne foty z ugięcia ,teraz UMBX-606H-B6'6" 10-20 3/8 - 1 oz. Fast.Jestem pod wielkim wrażeniem tego blanku,piekne ugięcie i praca przy pełnym obciążeniu po sam koniec dolnika-widać to doskonale na załączonych fotkach.Stopka 26.5cm od końca,super wyważenie,żadnego złomu ,jedynie dolnik z cięższego materiału i korkoguma na końcu.Jest to pierwszy blank Phenixa którego nie obcinałem,dla mnie super.Zamówię sobie jeszcze jeden taki na zapas bo pewnie za chwilę będzie nieosiągalny.
Pozdrawiam
S.Gawełda
Załączone pliki
- pietrus i Apioo lubią to
#263 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 10:33
jeszcze dwie fotki,zwrócić uwagę na ostatnią
Załączone pliki
#264 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 10:47
Tak apropo ugięć,chciałbym zobaczyc osławione TX tylko na full- tak doskonale są opisane,ale żadnego jeszcze w akcji nie widziałem więc może ktos wrzuci foty,pooglądamy sobie
#265 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 15:37
Ładnie sie gieno, kawał patysia.
#266 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 20:45
Ciutke możesz zobaczyć u mnie,TX684C i 712C. Jak Cię interesuje to mogę Ci wysłać w wolnej chwili ugięcia na email.
Użytkownik kogut edytował ten post 20 styczeń 2015 - 21:16
#267 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2015 - 21:23
- kogut i kotwitz lubią to
#268 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2015 - 20:18
Dzieki Kogut ,bardzo chętnie pooglądam,czekam na foty
Pozdrawiam
S.Gawełda
#269 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2015 - 20:42
Pokazując ugięcie np.UMBX ktos widzi,że nie jest to klasyczna sztywna pała tylko szybki i do tego pod bardzo dużym obciążeniem głeboko pracujacy patyk dla mnie ideał sandaczowy-pewnie nie bedzie gubił rybek i do tego bardzo czuły.Według mnie trzeba to pokazywać ponieważ innym kolegom może to właśnie pomóc w wyborze wymarzonej wędeczki. Mozna jeździc samochodem klasy F126p lub klasą S.. Jedno i drugie spełnia swoją powinność ,zabierze na swój pokład odpowiedni ładunek ,będzie równiez hamowało,trąbiło i ect.
- pietrus lubi to
#270 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2015 - 22:00
wiadomo ze przed zakupem wedki na danym modelu blanku lepiej by go bylo najpierw po macać itd
ale nie zawsze jest taka możliwość
wiekszosc osob kupujaca blank nie do konca wie czego ma sie po danym blanku spodziewac
takie fotki ugiecia mogą wiele pokazac
wiadomo ze nie wszystko ale mniej wiecej widac jak wedka pracuje pod danym obciążeniem jak gleboko sie ugina, czy nie ma przesztywnień itd.
Użytkownik tony1983 edytował ten post 21 styczeń 2015 - 22:01
#271 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2015 - 22:02
#272 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2015 - 09:38
Moim zdaniem Grzesiu tak to mniej wiecej powinno wygladać.Skoro na Jerkbaicie sa Najwięksi Mistrzowie w tej dziedzinie to dobrze by było żeby podzielili sie swoim doswiadczeniem z początkującymi laikami miedzy innymi takimi jak ja-teraz myśleę o szczerych i dogłębnych opisach popartych ich wieloletnim doswiadczeniem(foty mile widziane,bardzo pomagają ) .Może się mylę i za dużo chcę ,jezeli tak to proszę mnie skarcic i więcej nie bede zabierał głosu w tym temacie i uznam że Jerkbait jest tylko do darmowego promowania się, itp.Chyba nie złamałem regulaminu?
Pozdrowionka
S.Gawełda
#273 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2015 - 19:26
piękne kije Stachu!!!
jeszcze tylko 5 miesięcy
pozdrawiam Grzegorz
#274 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2015 - 21:00
Dzieki Grzesiu,
pozdrowionka dla Ciebie
#275 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 11:49
Takie prawie nic,ale postanowiłem Wam pokazać.
Przyrząd do ręcznego rozwiercania(tzn.że nie trzeba imadła żadnych wiertarek stołowych,odbywa się to w rękach,trzeba tylko docisnąć dobrze popychacz i 2800obr/min z ręcznej wiertarki załatwia resztę) korka,pianki,drewna zaprojektowany i wykonany przeze mnie.Pozwala na rozwiercanie plasterków różnej grubości powiedzmy od 2mm do max 3.9cm bo taka jest długośc tuleji(wchodzą trzy krążki np.korka).Mój przyrządzik przystosowany jest do wiertła 10mm,ponieważ taka średnica jest najbardziej uniwersalna, pewnie z 90% blanków zaczyna się od takiego rozmiaru wzwyż.Osobiscie prawie wszystkie plastry rozwiercam na 10mm,jest to dla mnie dużym ułatwieniem w późniejszych etapach,np. cięcia na plasterki.Po co ciąć z 7mm otworem dokładając czasu i brzeszczotów jak można zrobić szybciej , taniej i prościej,a poza tym rozwiercanie do blanku zaczynam od średnicy 10mm,również do mixu pianki i korka potrzeba rozwiercenia,najmniejszy otwór w piance jaki miałem to był 3/8.Dl mnie bardzo użyteczne to może i komuś będzie pomocne,jest gotowiec,foty poniżej.
Pozdrawiam
S.Gawełda
Załączone pliki
- pietrus, Jack__Daniels i Del Toro lubią to
#276 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 11:51
Pozostałe fotki
Załączone pliki
- Apioo lubi to
#277 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 11:52
I jeszcze dwie
Załączone pliki
#278 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 12:04
Ciekawe urzadzonko Jakie tam jeszcze sprzety Stachu skrywasz?
#279 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 12:11
Zawsze z ciekawością tu zaglądam
#280 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2015 - 12:30
cos w tym jest
wiadomo ze przed zakupem wedki na danym modelu blanku lepiej by go bylo najpierw po macać itd
ale nie zawsze jest taka możliwość
wiekszosc osob kupujaca blank nie do konca wie czego ma sie po danym blanku spodziewac
takie fotki ugiecia mogą wiele pokazac
wiadomo ze nie wszystko ale mniej wiecej widac jak wedka pracuje pod danym obciążeniem jak gleboko sie ugina, czy nie ma przesztywnień itd.
Z tym macaniem blanku ,zanim zamówimy na nim wędkę też nie jest tak malinowo.Jeśli ktoś jest w temacie, nawet nie zbrojąc sam wędek ,ale ma możliwośc powyginania blanków ,a potem gotowych produktów to pół biedy,może jakieś wnioski wyciągnie.
Natomiast nie wyobrażam sobie ,wędkarza wchodzącego z ulicy do pracowni,łowiącego do tej pory wędkami najczęściej fabrycznymi, który po wzięciu blanku do ręki,z całkowitą pewnością stwierdził,że to właśnie to czego szuka i do tego trafił
Co do zdjęc ugięc ,to też można się pomylic, tymbardziej robionych w formule, kiedy jedna osoba trzyma linką a druga sugeruje hol.Nie wiemy w tym momencie jaka faktycznie została użyta siła i czy blank już jest na granicy możliwości ,czy może zbliża się do połowy tej wartości.
- brown lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →