Stasiu ja już po ciężkich robotach, a ty widzę że wymiatasz ;-)Fajnie fajnie
#321 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2015 - 17:56
#322 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2015 - 20:37
Piotr wymiatam w Skandynawi teraz na 8 tygodniowym kontrakcie gdzies do końcówki maja.Pozdrowionka dla Ciebie. Zadzwonie po swiętach to pogadamy.
#323 OFFLINE
Napisano 27 październik 2015 - 11:37
Witam,
Krótki urlop pozwolił mi na dokończenie kilku projektów.Na pierwszy plan poszedł St. Croix5CSMF1/4-5/8 ze złamaną szczytówką w transporcie ze Stanów.Najwiecej problemów miałem z dopasowaniem sztyfta i rurki zewnętrznej,żeby w jak najmniejszym stopniu zminimalizować przesztywnienie.Sztyft dobrałem z Jaxona ,a rurke zewnętrzną ze starego chińskiego teleskopu.Prawie się udało choć nigdy to nie będzie oryginał,aledla mnie jest do przyjęcia,a efekt wizualny zapewne dla jednych na tak ,a dla innych tylko kosz.Kij uzbrojony w Alpsy od 25-5,szczyt tytan,uchwyt DPS Fuji osadzony na rurce aluminiowej na której zamontowana jest reszta dolnika,całośc podparta tylko na dwóch tulejkach alu,kolorystyka nawiązująca do poprzedniej SC5.Ponieważ mam już taka samą sc5 to w tej pozwoliłem sobie na obcięcie szczytu o 5cm,opłacało się ,ideał do ostrego jigowania,takiej kosy jeszcze nie miałem i do tego bardzoooo czułej, pięknie pracującej-kij po testach.Moim zdaniem czułość osiągnąłem poprzez zastosowanie wspomnianej rurki alu na której jest cały dolnik wraz z uchwytem-środek pudło gitary.Następne projekty w krótce.
Załączone pliki
- pietrus, Del Toro i zenek lubią to
#324 OFFLINE
Napisano 27 październik 2015 - 11:51
A czemu nie reklamowales tego zlamanego blanku? z tego co pamietam to dostales go kilka miesiecy temu, to do tej pory bys juz pewnie zamiennik z STC dostal
#325 OFFLINE
Napisano 27 październik 2015 - 15:26
odpusciłem ,może niepotrzebnie, nowego bym pewnie nie chlasnął od góry,a wyszła naprawdę super dzida.Z czystym sumieniem polecam to każdemu kto potrzebuje kija pod koguta lub do jigowania.
#326 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 10:51
Witam,
Kolejny St Croix 5C68HF 14-25lb 3/4-2oz,ciężki kaliber do zadań specjalnych uzbrojony w przelotki Fuji sic od 30-6,uchwyt Fuji DPS z obciętym gwintem podparty na dwóch tulejopierścieniach alu, polakierowany z wypolerowanymi pierścionkami.Dolnik -korek +pianka kolorystyką nawiązujący do poprzednich moich SC5 ,dodatki alu,oskrobany blank pod opis.Szczyt obcięty o 6cm ponieważ oryginał do moich potrzeb był zbyt subtelny teraz zaczyna pracować od ok. 20,a kończy na 60gramach przy kogucie z gumą na wleczonego można więcej.Dla mnie do ciężkiego orania kij rewelacja,szybki ,super czuły,a przy odpowiednim obciążeniu pracujący po sam dolnik,ma dożywocie w mojej kolekcji.Dodam,że przyciąłem również dół o ok. 7cm ponieważ fabrycznie blank był ważony na jakieś 33-36 cm od końca do stopki,a dla mnie ideałem jest 26-27cm-nie chciałem go doważać, bo bez tego ma już swoją wagę.W oryginalnym opisie był od 1/2-1 1 1/2oz.niestety blank wycofany z oferty St.Croixa.Zapraszam do galerii.
Pozdrawiam
Stanisław Gawełda
Załączone pliki
- pietrus, Del Toro i zenek lubią to
#327 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 11:10
Witaj,
Zaintrygowało mnie lakierowanie uchwytu. Dla wygody trzymania czy w jakimś innym celu to robiłeś ?
#328 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 14:30
ja widzę że Tobie sie naprawdę nudzi
- Szymon82 lubi to
#329 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 19:14
żeby było inaczej nic poza tym,położyłem cztery warstwy lakieru.
#330 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 19:20
Grzesiu jak mam chwilkę wolnego to próbuję cos wymodzic raz wyjdzie innym razem kosz,ale najważniejsza dla mnie w tym wszystkim jest fajna zabawa.A tak na marginesie to teraz zbieram różne drewienka,montuję sprzęt ,bo w przyszłym roku chciałbym zacząc stabilizację drewna
- pietrus i Jozi lubią to
#331 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 20:09
Grzesiu jak mam chwilkę wolnego to próbuję cos wymodzic raz wyjdzie innym razem kosz,ale najważniejsza dla mnie w tym wszystkim jest fajna zabawa.A tak na marginesie to teraz zbieram różne drewienka,montuję sprzęt ,bo w przyszłym roku chciałbym zacząc stabilizację drewna
No to będą projekty, oko będzie można zgubić .
#332 OFFLINE
Napisano 30 październik 2015 - 20:40
żeby było inaczej nic poza tym,położyłem cztery warstwy lakieru.
no jest inaczej
wygodniej w lapce leży ?
#333 OFFLINE
Napisano 31 październik 2015 - 01:16
Grześ musisz kiedys poogladać te moje wypociny,może bedzie coś w Twoim guscie,sam ocenisz
#334 OFFLINE
Napisano 31 październik 2015 - 08:09
#335 OFFLINE
Napisano 31 październik 2015 - 08:23
Widzę Stasiu że Ty nie odpoczywasz ;-) Kręcisz i kręcisz. Ale to dobrze bo trening czyni mistrza. Ciekawi mnie ten pomysł ze stabilizowaniem drewna. Nie mogę się doczekać pierwszych projektów.
Pozdrowienia dla Ciebie
#336 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 01:01
stabilizacja to zabawa na przyszły rok ,teraz przygotówka,zbieranie ciekawych drewienek i tak dalej.
#337 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 01:23
Stachu odwazny jestes w tym cieciu blanku ja tez lubie cos skrocic poprawic ale tanszego
#338 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2015 - 22:57
Kije robię pod własne potrzeby wiec jak coś sknocę to przynajmniej sobie a nie komuś,a tak naprawdę to zapewne każdy z nas szuka ideału ;)Wszystki obcinki sa głeboko przemyslane jak do teraz wpadki nie było,udaje się
- Rebel64 lubi to
#339 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 20:27
Witam,
Kolejny zaległy ukończony projekt na blanku NFC HM-MB667 12-20lb 3/8-1 1/8oz.6’8”.Kij uzbrojony jest w przelotki tytany od 30-6,uchwyt Fuji DPS polakierowany z wypolerowanymi pierścieniami zamontowany na dwóch tulejopierścieniach alu,przelotka szczytowa fuji sic,dolnik z korka aglomerowanego z dodatkami naturalnego ,korkogumy oraz pianki.Blank bez żadnych przycinek jak dla mnie jest bardzo poprawnie wyważony 26cm od końca do stopki,obsługuje przynęty w parametrach podanych przez producenta z wyjątkiem kogutów o wadze 30gr na wodzie ok 10metrów-klęka jak dla mnie zbyt subtelny szczyt do tej metody,poza tym wszystkie inne przynęty jak w opisie,blank dobry dla kogoś kto chce mieć jedną wędke na łódce do wszystkiego .Kto lubi cieplejsze ugięcie to polecam u mnie będzie odpoczywał ponieważ na gumy i inne łowię gdzieś w granicach 15%,zdecydowanie preferuję koguty i to te własnoręcznie robione.Ten blank mnie osobiście nie powalił na kolana, czułość podobna jak u Phenixa UMBX do 1oz.-jest dobra , z tym ,że Phenix kosztuje ok. 100$,a NFC ponad 200$.W dalszym ciągu dla mnie numerem 1 są SC5 St.Croixa pancerne i super czułe.
Pozdrawiam
Stanisław Gawełda
Załączone pliki
- Del Toro lubi to
#340 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2015 - 20:52
moze bedzie okazja polowic razem na zalewie Solińskim to porzucał bym kilkoma Twoimi kijkami
a szczególnie ta mocniejasza SC5 - ką
Użytkownik tony1983 edytował ten post 03 listopad 2015 - 20:53
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →