Szczupaki 2009
#321 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 18:14
#322 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 19:58
Temat rzeka. Ale nie ma co tutaj roztrząsać tego wątku, bo to będzie jałowa dyskusja.
Pozdrawiam
Piotrek
#323 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 20:05
Ktoś musiał dobrze gospodarować tym zbiornikiem jeśli się nie mylę?
Pozdrawiam serdecznie
#324 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 21:09
Ale mówienie o łowisku x czy y - bez względu na intencje - może przynieść wyłącznie szkodę. Jeśli mamy do kogoś zaufanie, jest priv, mail, gg... a tak? Jeśli byłbym mięsiarzem i nie znał tego eldorado - jutro pakował bym się na urlop (urlop od kłusownictwa dnia codziennego) w swój samochód chłodnię i co najmniej kilkadziesiąt kilogramów szczupaczyc już na wiosnę by się nie wytarło.. zgodnie z regulaminem może i nawet...
Apeluję o rozsądek.
Pozdrawiam
Grzesiek
EDYCJA: bym zapomniał. Piękne szczupaki łowicie.
#325 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 21:15
#326 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 21:20
Panowie, apeluję. Rozmowa o rybach w łowiskach, w porządku.
Efex To nie było do Ciebie. Dlatego napisałem to powyżej zacytowane. Fakt, mogłem wyraźniej zaznaczyć
Chodziło mi o początek rozmowy, gdzie padła odpowiedź gdzie rybka 96cm została złowiona, a 100-110 zerwana.. No i padł link do galerii koła PZW...
O to mi chodziło. Ja wiem, że kłusole węszą gdzie się da, ale zawsze to mniej śladów dobrego tropu. Tak mi się wydaje..
Pozdrawiam
Grzesiek
#327 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2009 - 21:46
Co do całego fenomenu tego łowiska to może napisze tak: zbiornik był zarybiany w dużych ilościach karpi , karasi i innym białorybem, w małej ilości drapieżnikiem, przez kilka lat nikt nie łapał i nawet nie nastawiał się na szczupaki, trafiały się pojedyncze sztuki ale to takie max 70 cm, oczywiście taki szczupak był już tutaj sensacją, było za to również sporo ładnych okoni, jeszcze dwa lata temu można było połapać fajnych garbusków(mój największy 47cm) ale nie o okoniach mowa, wszystko ładnie pięknie , ludzie przyjeżdżali tam głównie na karpie i karasie( które zresztą do najmniejszych nie należały) aż nagle nastała jesień zeszłego roku, ryby dotąd nie łapane, niewiadomo z kąd pojawiły się i to w ogromnych ilościach jak na polskie realia, szczupaki które dotąd były tak ostrożne, stawały się łupem nawet największego laika spinningowego, może kolega @kaspin nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co tam się działo zeszłą jesienią, bo naprawdę aż ciarki przechodziły po plecach na widok tylu pięknych ryb które wyjeżdżały z tego łowiska. Na zbiorniku był i jest zakaz wędkowania z łodzi. Co do pojawienia się tak dużych ryb do końca nikt tego nie wie, niektórzy twierdzą że szczupaki żerowały wcześniej na dalszych odległościach, głównie w strefie przy starym korycie, białoryb nęcony ogromną ilością zanęty jak na taki zbiornik grupował się przy brzegu za nimi oczywiście podążały drapieżniki, może dlatego 2 lata temu był prawdziwy wysyp okoni a w tamtym roku to samo stało się ze szczupakami. Jak dotąd nie słyszałem o tym by zmieniło się coś na tym zbiorniku w lepszą stronę ( np rozmiar widełkowy szczupaka do 70-75cm) a szkoda bo w takim przypadku może więcej osób chciało by przyjechać powalczyć z tak dużym szczupakiem , a nie po prostu go zjeść. Dokładnej sytuacji tego zbiornika oczywiście nie znam, do tamtego roku bywałem tam dosyć często ale przez to co sie tam wyprawiało na naszych oczach jakoś zraziłęm się do wszelkiego rodzaju zbiorników, zalewów w okręgu bo oczywiście gospodarka PZW jaka jest sami wiecie
#328 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 17:16
Tyle żeśmy sobie popływali byczo. Zaś Artur, mój syn, zawzięcie trenował rzuty z multika. Pod koniec dnia szło mu już nawet, nawet
#329 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:09
wyrwałem się po południu na 2 godzinki. może cudów nie było ale parę przyzwoitych ryb siadało. poniżej muchowy - totalnie wkręciłem się w szcupakowe muchowanie
pozdrówka
.
Załączone pliki
#330 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:12
#331 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:22
P.S. To u Was było dziś niebo zachmurzone
#332 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:26
#333 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:28
#334 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2009 - 03:38
#335 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2009 - 15:49
Pozdrawiam
[/img].
Załączone pliki
#336 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2009 - 17:35
#337 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2009 - 17:39
Można. O tym pisano już trochę. Choćby w zakładce o ew. podziale forum.A mi się fota podoba ryba ładnie nastroszona, szczęśliwy łowca, i cóż więcej można chcieć...
Chętnie dowiedziałbym się gdzie (oczywiście bez namiarów GPS, w końcu to inny kraj pewnie), na jaki sprzęt, jaką przynętą, w jakich okolicznościach......
Można mnożyć i mnożyć. Taka zwykła, ludzka ciekawość. Nie szpiegostwo
Nie mniej gratuluję pięknej ryby
#338 OFFLINE
Napisano 20 wrzesień 2009 - 17:57
A mi się fota podoba ryba ładnie nastroszona, szczęśliwy łowca, i cóż więcej można chcieć...
[/quote]
Można. O tym pisano już trochę. Choćby w zakładce o ew. podziale forum.
Chętnie dowiedziałbym się gdzie (oczywiście bez namiarów GPS, w końcu to inny kraj pewnie), na jaki sprzęt, jaką przynętą, w jakich okolicznościach......
Można mnożyć i mnożyć. Taka zwykła, ludzka ciekawość. Nie szpiegostwo
Nie mniej gratuluję pięknej ryby
[/quote]
A ja wolę brak szczegółów, niż zmyślone
#339 OFFLINE
Napisano 01 październik 2009 - 22:46
.
Załączone pliki
#340 OFFLINE
Napisano 01 październik 2009 - 23:20
pozdrówka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1