Wy tam w Przemyślu macie Hortycję ... aż mi ślinka cieknie
No Panie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 grudzień 2016 - 14:31
Wy tam w Przemyślu macie Hortycję ... aż mi ślinka cieknie
Napisano 13 grudzień 2016 - 17:23
Mój zestaw XUL:
Ps
Już widzę jak zostanę opluty za tak tani zestaw, ale nie stać mnie na droższy.... Chcę wędkować, nie szpanować...
Załamka, tekstu o pluciu już nie musiałeś dodawać :-( Każdy łowi czym lubi, co mu pasuje lub na co go stać i ocenianie ludzi z tej perspektywy jest wielce krzywdzące.
Napisano 13 grudzień 2016 - 18:32
To rozumiem . W cenie katalogowej wybór między solo a finezza jest raczej przesądzony w podobnym c.w.
Witam jestem tutaj nowy
Solo czy Finezza- możesz rozwinąć.
A mój najnowszy ul {zamówiony}:
15 Nuovo FINEZZA GNFS-6102UL-S
i Vaniek 2500 S
Użytkownik Salmon63 edytował ten post 13 grudzień 2016 - 18:39
Napisano 13 grudzień 2016 - 21:38
Witam jestem tutaj nowy
Solo czy Finezza- możesz rozwinąć.
A mój najnowszy ul {zamówiony}:
15 Nuovo FINEZZA GNFS-6102UL-S
i Vaniek 2500 S
Cześć Robert !
Jeśli zbudowane na podobnych komponentach miałbym dwa kije o zbliżonych własnościach użytkowych i tych samych pieniążkach - jeden made in UA i drugi dżapan - to oczywiście wybrałbym finezzkę . Bo kraj pochodzenia , a co za tym idzie zaawansowanie technologiczne w produkcji blanków i rygory produkcyjne , bo tradycje firmy , bo jak mi po czasie nie przypasuje do końca kolor/długość/krótkość łatwość odsprzedaży całkiem inna etc.etc. Jeśli cena byłaby 20-30% niższa - wtedy bym dumał .
A swoją drogą ściągasz ten model przez Rafała , czy własnymi kanałami ?
Napisano 14 grudzień 2016 - 09:06
Napisano 14 grudzień 2016 - 10:44
Cześć Robert !
Jeśli zbudowane na podobnych komponentach miałbym dwa kije o zbliżonych własnościach użytkowych i tych samych pieniążkach - jeden made in UA i drugi dżapan - to oczywiście wybrałbym finezzkę . Bo kraj pochodzenia , a co za tym idzie zaawansowanie technologiczne w produkcji blanków i rygory produkcyjne , bo tradycje firmy , bo jak mi po czasie nie przypasuje do końca kolor/długość/krótkość łatwość odsprzedaży całkiem inna etc.etc. Jeśli cena byłaby 20-30% niższa - wtedy bym dumał .
A swoją drogą ściągasz ten model przez Rafała , czy własnymi kanałami ?
Od RafałaZałapałem się jeszcze na "Black Friday" i cena bardzo
przystępna
Napisano 14 grudzień 2016 - 17:47
A ja czekam na Corto EX 610L-T jako uzupełnienie nieco dłuższego i delikatniejszego 732UL-T . Też Black Friday .
Napisano 14 grudzień 2016 - 21:08
A ja czekam na Corto EX 610L-T jako uzupełnienie nieco dłuższego i delikatniejszego 732UL-T . Też Black Friday .
Obydwa tubulary!!! NIe lubisz wklejek?
Napisano 14 grudzień 2016 - 21:13
Napisano 14 grudzień 2016 - 21:14
Nie to , że nie lubię , ale mój UL zaczyna się tam , gdzie u niektórych się kończy , więc nie mam potrzeby na razie . Ale kilka fajnych miałem w łapkach - taki Tict na przykład . Pojedzie człowiek na Targi w lutym , to pewnie coś się nowego urodzi . Ale dosyć tego OT .
Napisano 14 grudzień 2016 - 21:55
Mój UL wygląda następująco:
- Cormoran Corman GTS 220 cm 2-10 g
- Ryobi Slam 2000
- SpiderWire Dura-Silk White 0.06
Napisano 14 grudzień 2016 - 22:03
Wklejki sa bleeee
Napisano 15 grudzień 2016 - 00:51
"dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blanku
Napisano 15 grudzień 2016 - 06:57
Wklejki sa bleeee
Napisano 15 grudzień 2016 - 07:07
"dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blanku
Szczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3
Czułość do reki jest bardzo wysoka i nie ma potrzeby zerkać na szczytówkę.
Napisano 15 grudzień 2016 - 07:54
Użytkownik tony1983 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 07:59
Napisano 15 grudzień 2016 - 08:50
Przy łowieniu plecionka można wyczuć, ale jak warunki nie pozwalają łowić plecionką np mróz ?Szczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3
Użytkownik tony1983 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 09:27
Napisano 15 grudzień 2016 - 14:20
Mój UL:
- Dragon Tournament HDC Perch Jig - 2.20 - do 5 g - starszy od węgla kamiennego
- Biomaster 1000 FB
- Power Pro - 0,08
Zestaw "szczupakowy" , bo mało jest okoni tam gdzie nim łowię, na płytkie 2-2,5 m jezioro.
Kij dał radę szczupłemu 85 cm.
Napisano 15 grudzień 2016 - 15:17
Też nie przepadałem za wklejkami,ale potrzebowałem długi kij do łowienia okoni z brzegu-pozostał mi wybór bardzo ograniczony z budżetowych propozycji i nabyłem kij 2,80 z wklejką.Zaskoczyła mnie tam niesamowita jak na taką lagę transmisja do ręki.
Teraz szukam kija okoniowego na łódkę ok 230,Założyłem ,że tubular bo nie interesuje mnie obserwacja szczytówki.Te najdelikatniejsze kończą się najczęściej na 210cm. Ze względu na tą "elektryczną" wklejkę którą mam zacząłem się zastanawiać nad włożeniem właśnie jakiegoś pełnego tipa.
Szczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3
I tym właśnie wpisem trafiłeś w sedno moich poszukiwań
Kto by to ogarnął
jaki blank-myślę ,że przy tych długościach niekoniecznie muchowy,ale koniecznie "elektryczny parabolik"-może coś z Fishing Art,Matagi
jaki tip-tu kompletnie nie mam rozeznania(jakiś wysokomodułowy?-są jakieś opisane?
Pewnie niejeden przeszedł tą drogę-poproszę sugestie?
Napisano 15 grudzień 2016 - 15:36
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych