Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Dobór kołowrotków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4767 odpowiedzi w tym temacie

#4761 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2004 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 16 listopad 2024 - 18:10

Weź TP hybrydę.

#4762 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 16 listopad 2024 - 20:22

Cześć Kochani, szybkie pytanko. Do ES70MF2 i smukłych gum na główkach 12-18g i czasami jakiegoś drop shota z ciężarkiem do 20g wziąć lepiej Vanquisha 3000 czy Twin Powera 3000?

Do podbijania 18g ołowiu to już raczej twinek 3000. Tegoroczny wypust wydaje się dość mocną konstrukcją.

Użytkownik lyha edytował ten post 16 listopad 2024 - 20:23

• granvorka lubi to

#4763 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 23:22

Do podbijania 18g ołowiu to już raczej twinek 3000. Tegoroczny wypust wydaje się dość mocną konstrukcją.

Jedno „ ale”, w modelu twin power, nie ma modelu 3000.

Są c3000, z mechanizmem od 2500  i szpulą od 3000 lub właśnie hybryda 3000mhg, z napędem od 4000 i szpulą od 2500.

#4764 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano wczoraj, 12:36

Wziąłem Twin Powera C3000, zobaczymy ile czasu wytrzyma. Kijek jest leciutki i zależy mi żeby młynek do niego pasował, a niestety zakochany jestem w shimaniakach, do daiwy nie mogę się przekonać. Swoją drogą uważam, że brakuje na rynku mniejszych lżejszych mocniejszych kołowrotków. Podobny dylemat miałem z doborem kołowrotka do ES70MHF2. Wędka jest krótka i lekka, ale łowię nią przynętami do 40g i tu wybór padł na twin powera 4000 PG. Kołowrotek działa i sprawuje się pięknie, ale jakoś tak czasami wydaje mi się duży. Swoją drogą zastanawiam się czy wiekszość ludzi nie przesadza z opiniami, że 15g przynęta do za dużo na kołowrotek rozmiaru 2500. Znam wielu szczecińskich łowców, którzy do króciaków Legend Xtreme mają podpięte stelle, vanquishe itp. w rozmiarze 2500 i łowią tym na 40g główki. Nie spotkałem opinii żeby komuś coś się zepsuło. 

#4765 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • LokalizacjaBuenas Noches
  • Imię:Mrevansh

Napisano wczoraj, 13:09

To chyba tylko legendy. W Mefisto masz promke na certate 2500 '19. Kup i bądź zadowolony. Kultura pracy lepsza niż w Stelli a wytrzymałość wg rankingów a nie wg podań lepsza niż w TP. Jesteś ze Szczecina to zapraszam. Pokręcisz sobie czteroletnią ceratką po jednym serwisie i ocenisz sam czy warto. 

Naprawdę szczerze polecam 

Użytkownik Pescador de caña edytował ten post wczoraj, 13:12

• popper, Kozi81 i Darek_W lubią to

#4766 ONLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 555 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano wczoraj, 14:27

Do tej mojej Certate 5000 miesiąc temu dokupiłem 3000 i to jest jeszcze bardziej zajebisty młynek. Chodzi mi że waga 225g a przekładnia jak w sporej wielkości kołowrotku. Ciekawy tylko jestem ile mi te Certate wytrzymają na Wiśle.

#4767 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów

Napisano wczoraj, 16:23

To chyba tylko legendy. W Mefisto masz promke na certate 2500 '19. Kup i bądź zadowolony. Kultura pracy lepsza niż w Stelli a wytrzymałość wg rankingów a nie wg podań lepsza niż w TP. Jesteś ze Szczecina to zapraszam. Pokręcisz sobie czteroletnią ceratką po jednym serwisie i ocenisz sam czy warto.
Naprawdę szczerze polecam

Certate 19 lub najnowsze jest bardzo dobrym kierunkiem.
  • Darek_W lubi to

#4768 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 16:59

Do tej mojej Certate 5000 miesiąc temu dokupiłem 3000 i to jest jeszcze bardziej zajebisty młynek. Chodzi mi że waga 225g a przekładnia jak w sporej wielkości kołowrotku. Ciekawy tylko jestem ile mi te Certate wytrzymają na Wiśle.

Mam taki sam zestaw i chyba zabiorę go ze sobą ⚰️🪦😎
  • Darek_W lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych