Technium ogólnie wydaje się być fajnym kręciołkiem...tylko, że najłatwiej dostać wersje "FC" i "FD"
Ciągle myślę nad tą Ultegrą 2500...bo jedynie cena mnie tak zniechęca trochę :/
Do najcięższego łowienia planuję Sustaina 4000 FG (niskie przełożenie, duża szpulka...sporo łożysk i słuszna waga 280g) - może tego młynka nie zajadę na gumach 8-10cm + główki do 20g
Sustain wygrał pojedynek w mojej głowie z Rarenium 4000 FA
Ta Ultegra miała być kandydatem pod Inazumę Flash Perch, plećkę 0.10mm, gumy 7-8.5cm i główki do 12g - to mój sandacz na lekko
Pod cięższe łowienie okoni - gumisie 5-7 cm i główki do 8g - Biomaster C 3000 S (2008 JDM którego muszę jeszcze popieścić)
Lżejsze pasiaste zbóje Complex BB 2500 HGS (po nasmarowaniu znowu będzie elegancko kręcił)
Myślałem, żeby kupić sobie drugiego Complex'a BB 2500 S - już nie "HGS" tylko "S" - mniejsze przełożenie, może będzie miał więcej pary
Tylko też nie wiem czy ten model to słuszny wybór...fajne parametry, fajna cena, wygląd dla mnie bomba...tylko czy on nadaje się na europejskie łowienie...
Mam straszne dylematy z wymianą floty kołowrotków...małe doświadczenie mam, mało sprzętu przewaliłem jeszcze. Chciałem mieć jakiegoś japońca w szeregu dlatego rozważałem Sephię BB C 3000 S (nie wiem jaki rocznik ale na stopce Japan)