milupa, on 15 Nov 2015 - 21:14, said:
Nawet 3 tematy bo ja też w tym maczałem palce.
Przy okazji podpiąłem temat może ograniczy to tematy typu jaki kołowrotek do wędki x, a jaki do y
No połączyłeś, połączyłeś
, tylko zrobiłeś mi trochę niedźwiedzią przysługę, bo zależało mi na opiniach ludzi posiadających tego konkretnego Fenwicka, którzy mogliby podzielić się opiniami z jakimi młynkami sparowali swój kijek, a tak raczej tego posta nie znajdą...
Jeśli nie jest możliwe, aby mój post pozostał na forum jako samodzielny temat, to może lepiej przerzucić go do tematu o wędkach Fenwick?
Co do Mitchella Mag-Pro Extreme, to zainteresowałem się nim, gdyż słyszałem kilka pozytywnych opinii i jest to ich flagowy młynek, więc może się przyłożyli?
Biorę pod uwagę też Shimano Rarenium ci4+ fb tylko, że w necie widzę oferty jedynie rozmiarów 1000 i 2500. Ten drugi jest za duży a pierwszy, hmmm, jak myślicie? Jasne, że najlepiej z wędziskiem w ręku dopasowywać kręciołek i przed samym zakupem oczywiście taka przymiarka nastąpi, ale wcześniej chcę mieć już zawężone pole poszukiwań i ukierunkowane na 1-2 konkretne modele.
Jaka właściwie jest przewaga tego Reranium nad Mag-Pro Extreme poza marką? Chodzi mi o ich faktyczne zalety i wady, zastosowane rozwiązania i przewagę jednych nad drugimi. Co właściwie jest takiego w Reranium, że są nad nim same ochy i achy, a Mitchell jest be, ale tak obiektywnie?