oooo z 6'6" #3 to stary dobry żółty Lamiglas, był tym co tygrysy lubią najbardziej ;-)
Samo masło w masle że tak porównam do najbardziej do d..y kołowrotków ;-)
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 02 listopad 2016 - 19:48
oooo z 6'6" #3 to stary dobry żółty Lamiglas, był tym co tygrysy lubią najbardziej ;-)
Samo masło w masle że tak porównam do najbardziej do d..y kołowrotków ;-)
Napisano 03 listopad 2016 - 13:37
Faktycznie zaje..., chyba sobie na imieniny sprezentuję
Napisano 09 listopad 2016 - 17:48
Przed kilkoma dniami trafił do mnie niesamowity kijek. Może mieć ponad 20 lat, jest moim zdaniem kwintesencją klasyczności. To Hardy Graphite De Luxe 229 cm w klasie 4-5 i dwóch częściach. Wędzisko w doskonałym stanie, stało się natychmiast integralnym z otrzymanym od Pawła kołowrotkiem Hardy Marquis #6 z bardzo bogatą historią. Razem tworzą niepowtarzalny i niebanalny zestaw pstrągowo-lipieniowy.
Zwróćcie proszę uwagę na kilka szczegółów, które już wiele lat temu Hardy upowszechnił:
1. Zatyczka na górna część wędki, chroniąca złącze (jego wewnętrzną część);
2. Złącze typu spigot, precyzyjne, krótkie i doskonale spasowane;
3. Piękne, ozdobne napisy na wędce, wypukłe i w układzie praktycznie niespotykanym (dookoła blanku pod katem, nie wzdłuż);
4. Dolna część uchwytu kołowrotka osadzona na samym końcu rękojeści, przez co kijek bez zarzutu wyważają mniejsze kołowrotki.
5. Piękny, głęboki kolor blanku, moim zdaniem "burgund".
Oto piękność Hardego:
Hardy Graphite DeLuxe 01 - 1.jpg 46,41 KB 10 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 02 - 1.jpg 51,33 KB 9 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 03 - 1.jpg 43,68 KB 10 Ilość pobrań
Hardy Graphite DeLuxe 04 - 1.jpg 50,64 KB 11 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 05 - 1.jpg 52,57 KB 9 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 06 - 1.jpg 35,46 KB 9 Ilość pobrań
Hardy Graphite DeLuxe 07 - 1.jpg 52,24 KB 10 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 08 - 1.jpg 49,56 KB 8 Ilość pobrań Hardy Graphite DeLuxe 09 - 1.jpg 50,64 KB 8 Ilość pobrań
Czy jest to tytułowe najlepsze wędzisko muchowe? Z pewnością jest bardzo dobre, jest mocno specyficzne i napewno jest dla wielu jednym z najcenniejszych wędek jeśli chodzi o wspomnienia. Może znajdzie się Ktoś, dla kogo ten kijek lub inna jego wersja jest właśnie najlepszy. Dla mnie jest dowodem na klasę i wysoką kulturę techniczną stajni Hardy. Wędzisko mające tyle lat w wielu aspektach bije wiele współczesnych.
Po prostu wielka klasa w wędkarstwie muchowym.
Napisano 09 listopad 2016 - 18:10
Faktycznie klasycznie piękny i nie ma się co dziwić, w końcu Hardy to taki muchowy Rolls Royce
https://pl.tripadvis...&detail=7083813
Napisano 09 listopad 2016 - 18:11
Powiem tak!
To świetne wędzisko, miałem 3 sztuki z serii deluxe i im lżej tym było lepiej.
Moje 8,6 wt 4-5 służy komuś od roku, ale wspominam je doskonale.Wielu z Was pisze o szklakach, o ich powolnej akcji i miękkosci, feelingowi i trzymaniu ryb.
Otóż deluxe ma te własnie cechy połączone z lekkoscią, ślicznym wyglądem i wspaniałym designem.Choć to karbon w pelnej krasie z najlepszych angielskich czasów Hardy!
Gratuluję, przy okazji porzucam.
Napisano 09 listopad 2016 - 20:08
Mariusz, piękny komplecik. Z markizem doskonale się komponuje.
Jednak te dwudziestoletnie wyroby... no klasa sama w sobie.
Napisano 09 listopad 2016 - 20:43
Hardy piękny ! Burgundowy kolor, full wells, korkowy insert i pierścienie...
Do mnie też już coś leci, Długość 8'9'', klasa #3, 3 kawałki. Można zgadywać, choć parametry bardzo specyficzne...
Napisano 09 listopad 2016 - 20:49
Do mnie też już coś leci, Długość 8'9'', klasa #3, 3 kawałki. Można zgadywać, choć parametry bardzo specyficzne...
Winston WT ?
Napisano 09 listopad 2016 - 20:55
Winston WT ?
Jeszcze nie, choć poluję na niego. Mam nadzieję nie za szybko go "ustrzelę", trzeba się nacieszyć najpierw polowaniem . WT chyba nie występował w długości 8'9'', LT występował (lecz był w 5 kawałkach) i nie wiem czy był w #3 klasie.
Napisano 09 listopad 2016 - 20:59
A ja nabyłem zwijak do linki z tego zestawu . Super klasyk .
Napisano 09 listopad 2016 - 22:17
Wędzisko mające tyle lat w wielu aspektach bije wiele współczesnych.
Po prostu wielka klasa w wędkarstwie muchowym.
Gratulacje. Super klasyk.
Tradycja nie umarła, wielu ludzi buduje do dzisiaj szklaki stosując dokładnie te same rozwiązania,
a w dodatku lżejsze, szybsze blanki i przelotki robią swoje...
Napisano 09 listopad 2016 - 23:56
Napisano 10 listopad 2016 - 01:50
Napisano 10 listopad 2016 - 08:44
Scott???
Pudło, jak doleci (w przyszłym tygodniu) to zaprezentuję w wątku i porównam do Scotta .
Napisano 10 listopad 2016 - 18:33
Pudło, jak doleci (w przyszłym tygodniu) to zaprezentuję w wątku i porównam do Scotta .
Może SAGE? aaaaaaaalbo nie, miało być 3 częściowy.... mój błąd
Użytkownik marckus edytował ten post 10 listopad 2016 - 18:43
Napisano 10 listopad 2016 - 20:35
Hardy piękny ! Burgundowy kolor, full wells, korkowy insert i pierścienie...
Napisano 10 listopad 2016 - 20:44
Sage vsp light albo ll. Dobry wybór, mój ideał do suchej, napisz jak Ci się widzi. ..
Bingo!
VPS Light, chciałem LL ale ceny jakie osiąga na ebayu są zabójcze ~800$.
Napisano 12 listopad 2016 - 23:33
i nareszcie w domu...
nie dość, że mi Kolegi Marszalowe linki umknęły - to jeszcze Hardego De Luxe posiadł przez mą niespieszność ;-)
dobra karma... i z żalu nieutulonego pozwoliłem sobie przytulić inne, niż w Mariana zachwycie 6'6'' w #3 ... mam nadzieję - wynagrodzi :-)
a i Duchess kusi, choć 3" już ktoś zaopiekował był :-)
Napisano 13 listopad 2016 - 09:14
Bingo!
VPS Light, chciałem LL ale ceny jakie osiąga na ebayu są zabójcze ~800$.
A ja powiem przewrotnie Bardzo dobry i wlasciwy kierunek cenowy. Dobra zmiana mozna powiedziec..Chociaz kieszen boli..
No bo jake tu prawo i sprawiedliwowsc zeby rodzynek upieczony na najlepszej macie grafitowej i jedna z najlepszych konstrukcji w historii z najlepszych lat ( lepszy sort) kosztował tyle samo co np. 20 lat młodszy grafit ze slomy ryżowej IM81,5( przed aktualizacją. ) no nie moze tak byc! biale ma byc biale a czarne to czarne! :lol:To tak jakby Chateau d'Yquem było w cenie jabola..no to jak to tak..
Użytkownik border river edytował ten post 13 listopad 2016 - 09:48
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych