Taka mnie naszła fly-rodowa refleksja.
Karbon może udawać szklaka (mieliscie Hardy Deluxe ?), jesli projektant tak zamierza.
Szklak nie może udawać karbona, nawet gdy projektant bardzo by tego chciał (mieliscie H2?).
Rozumiem zauroczenie dawną technologią w nowym wydaniu, ale pozostaje przy węglu w rożnych odmianach.
Witam serdecznie . Chcialbym opisac moja niezwykla wedke ATC TF 609-4 . To polaczenie szkla z weglem . Tworcy blanku stworzyli perfekcyjne narzedzie do polowu Ryby . . Rdzen jest wykonany z wlokna szklanego i opleciony matami weglowymi . Jest to bardzo zadka technologia w dzisiejszch czasach .
Dlaczego uwazam ze jest to akrcydzielo ? Poniewaz pomimo moich slabych umiejetnosci rzutowych wedka sama rzuca ! Sama zacina i Holuje !
Nie jestem fizykiem aby dokladnie opisac mozliwosci tej mieszkanki szkla z weglem . Jednak biorac w reke blank szklany i weglowy wyczuwamy znacznie roznice . Mam na mysli ze wegfiel jest ,,twardszy"
PODOBNO w chwili brania Ryby nie wyczuwaja az ,,tak mocnego napiecia jak na weglowych blankach .
Lecz to tylko moja opinie z ktora nie kazda osoba musi sie zgodzic .
Lowilem w roznych warunkach na wodach gorskich i nizinnych .Mokra mucha jest to moja ulubiona metoda . Nigdy nie zacinam Po braniu . Po prostu ryba siedzi . Lowie rowniez czesto nimfa pod prad , rowniez nie zacinam . Moje wyniki na niemieckich wodach sa dla tutejszych szokujace . Czesto porownywalem sie z niemeickimi kolegami . Przez caly dzien potralilem zlowic okolo 50 pstragow ( 20-45cm ) . Raz udalo sie wycholowac okolo 50 lipieni (25-46 cm ) .
Koledzy lowili glommis nrx 4 #5 i hardym zenithem # 5 .
Nie wierza do Dzis ! Podobno w pudelkach ich goscily najlepsze muchy .
Moje zlote rybki to Brzany . Hol tego getunku na ATC to kosmos . Ryby do 70 cm wyjezdzaja do 2 min na. 0,20 zylce Varivas Mebaru .
Chce podkreslic ze u mnie wedka musi pracowac podczas holu na 99% . TZW hol na klate .
Prawdziwy test sadze ze wedka przejdzie na morskich trociach . Pochwale sie i opisze szczegolowo .
W przyszlosci opisze nastepna szklano-weglowa ärmate . Krotkiego brata 7.6 #4/5
Pozdrawiam Zbigniew