Co do Z-axisa to zgodze sie ze #6 jest nieco przyciezki do mikro suchej.
U偶ytkownik ictus edytowa艂 ten post 10 listopad 2015 - 19:20
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 10 listopad 2015 - 19:17
U偶ytkownik ictus edytowa艂 ten post 10 listopad 2015 - 19:20
Napisano 22 listopad 2015 - 19:29
Na stronie yellowstone angler pojawi艂 si臋 nowy test w臋dek klasy #5
"2016 5-weight-shootout"
http://www.yellowsto...loop-optistream
Napisano 22 listopad 2015 - 20:48
Do mnie dotar艂 wreszcie g Loomis IMX #3. Okaza艂o si臋 偶e to SIGNATURE SERIES i zamist loga G Loomis ma podpis. Nie mia艂em jeszcze okazji porzuca膰 ale tylko maj膮c j膮 w r臋ku powiem, 偶e mo偶e to byc 艣wietny kij. Wie ktos mo偶e czym SIGNATURE SERIES r贸偶ni sie od zwyk艂ego IMX?
Kolejny raz yellowstoneangler.com wygra艂a w臋dka G Loomis, tym razem to NRX LP (mia艂 kto艣 w r臋ku?). To co prawda teraz Shimano, ale wierz臋 偶e Gary Loomis zna si臋 na rzeczy i IMX nad wod膮 te偶 poka偶e pazur
U偶ytkownik ictus edytowa艂 ten post 22 listopad 2015 - 21:01
Napisano 22 listopad 2015 - 21:01
Ooooo.... fajny. Mnie cieszy wysoka pozycja Orvisa Heliosa 2, mimo, 偶e w臋dka ju偶 ponad 3 lata na rynku. My艣l臋 o kupnie w艂a艣nie tego co jest w te艣cie lub #6. Nowy Orvis Recon te偶 bardzo wysoko. Ciekawostki od Hardy'ego, kt贸rych nie zna艂em.Na stronie yellowstone angler pojawi艂 si臋 nowy test w臋dek klasy #5
"2016 5-weight-shootout"
http://www.yellowsto...loop-optistream
Napisano 22 listopad 2015 - 21:11
Orvisa Helios 2 dalej mnie strasznie ciekawi - taka lekka w臋dka to musi byc pere艂ka. Scott Radian wpad艂 mi tez w oko. Dziwne 偶e Winston dopiero na 7 w "performance only".
U偶ytkownik ictus edytowa艂 ten post 22 listopad 2015 - 21:15
Napisano 22 listopad 2015 - 21:56
Winstony nie za bardzo wypadaj膮 w ich testach...,mo偶e po za 8'6#4, natomiast interesuj膮ce jest to, 偶e Opti Stream trzyma si臋 wci膮偶 wysoko przy takiej konkurencji ,,,je艣li kogo艣 interesuj膮 #pi膮tki
Napisano 22 listopad 2015 - 23:23
Winstony nie za bardzo wypadaj膮 w ich testach...,mo偶e po za 8'6#4, natomiast interesuj膮ce jest to, 偶e Opti Stream trzyma si臋 wci膮偶 wysoko przy takiej konkurencji ,,,je艣li kogo艣 interesuj膮 #pi膮tki
To nie jest kwestia wypadania w testach. G Anderson chyba nie bardzo lubi si臋 z Winstonami :-) Wyb贸r BIII Plus w te艣cie "prawdziwej" pi膮tki mo偶na uzna膰 za co najmniej ma艂o fortunny.
Oczywi艣cie jest to najnowsza propozycja Winstona, co nie znaczy 偶e ta seria to kije uniwersalne i dobre do wszystkiego.
Sam chcia艂bym mie膰 mo偶liwo艣膰 por贸wnania Plusa do LS na przyk艂ad, pewnie chcia艂bym aby oba zosta艂y ale nie mo偶na mie膰 wszystkiego
tomaszek11
Napisano 23 listopad 2015 - 08:36
Podobnie jest w przypadku Orvisa Heliosa 2 - wyb贸r do test贸w #5 akurat w臋dziska o akcji tip flex zamiast mid flex wydaje si臋 bardzo mocno kontrowersyjny. No c贸偶, podobnie jak nasz ranking, testy Yellowstone,a te偶 s膮 zapewne dotkni臋te doz膮 subiektywizmu. Pozycja Winstona BIII te偶 co najmniej zadziwiaj膮ca.
Napisano 24 listopad 2015 - 17:33
Podobnie jest w przypadku Orvisa Heliosa 2 - wyb贸r do test贸w #5 akurat w臋dziska o akcji tip flex zamiast mid flex wydaje si臋 bardzo mocno kontrowersyjny. No c贸偶, podobnie jak nasz ranking, testy Yellowstone,a te偶 s膮 zapewne dotkni臋te doz膮 subiektywizmu. Pozycja Winstona BIII te偶 co najmniej zadziwiaj膮ca.
Amerykanie kochaj膮 si臋 w bardzo szybkich w臋dkach i pewnie dlatego wybrali do test贸w model TIP FLEX.
Swego czasu spece z Yellowston skomentowali Crossa S1 mniej wi臋cej w ten spos贸b; "my wiemy 偶e ca艂a Europa zachwyca si臋 t膮 w臋dk膮, ale my wolimy w臋dki sztywniejsze". Wi臋c tak jak Robert pisze jest w tych raportach bardzo du偶o subiektywizmu.
Napisano 24 listopad 2015 - 17:58
Napisano 28 listopad 2015 - 18:33
Napisano 28 listopad 2015 - 18:39
GRATULUJ臉.!!!
Marian.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:04
Winszuj臋 wspania艂ego zakupu...a tymi nier贸wno艣ciami lakieru na pewno bym si臋 nie przejmowa艂.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:22
Masz racj臋, te偶 tak do tego podchodz臋, to bardzo subtelne. Dzi臋ki Marianie i Ryszrdzie - jestem bardzo zadowolony. Wiele wskazuje na to, 偶e wreszcie trafi艂em.Winszuj臋 wspania艂ego zakupu...a tymi nier贸wno艣ciami lakieru na pewno bym si臋 nie przejmowa艂.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:32
Szczerze m贸wi膮c to chyba jeden z najlepszych zestaw贸w kt贸re mo偶na aktualnie skonfigurowa膰.
艁owi艂em przez chwilk臋 Twoim podobnym, o 2 klasy l偶ejszym zestawem i nadal cierpi臋...z zazdrosci.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:53
Bo TY Pawe艂 ju偶 tak masz, pilnuj zielonych patyk贸w, widz臋, 偶e gubisz azymut...
Napisano 28 listopad 2015 - 20:02
Gratuluj臋 zakupu Robercie ! - kolekcja Helios贸w ro艣nie w si艂臋
Niebawem i u mnie Rybomania (Katowice) ...r贸wnie偶 ostrz臋 sobie apatyt na jakie艣 zakupy
U偶ytkownik K.Kalisz edytowa艂 ten post 28 listopad 2015 - 20:04
Napisano 28 listopad 2015 - 20:15
Fajna impreza Krzysiu, bardzo fajna, pogada膰 mo偶na z kolegami, pogapi膰 si臋 na sprz臋t, potestowa膰,.....i wreszcie kupi膰. To takie nasze 艣wi臋to. 艁adnie to by艂o zorganizowane na hali - by艂y miejsca do rzut贸w z d艂ugimi, p艂ytkimi brodzikami z wod膮, kt贸re jako艣 fachowo si臋 nazywaj膮, ale za choler臋 nie pami臋tam jak. Fajnie si臋 tam macha艂o much贸wkami.Gratuluj臋 zakupu Robercie ! - kolekcja Helios贸w ro艣nie w si艂臋
Niebawem i u mnie Rybomania (Katowice) ...r贸wnie偶 ostrz臋 sobie apatyt na jakie艣 zakupy
Napisano 28 listopad 2015 - 21:02
W艂asnie Robercie rozmach Rybomanii - tej chyba obecnie najwi臋kszej w臋dkarskiej imprezy w Polsce, to co艣 co dla mnie jest szczeg贸lnym magnesem. Ju偶 w ubieg艂ym roku chcia艂em zaliczy膰 wyjazd do Lublina ale jako艣 inne obowi膮zki zmieni艂y plany.
Fajnie, 偶e jak piszesz jest sporo wystawc贸w muchowych, bo tego chyba brakuje mi w tym moim zabrza艅skim za艣cianku najbardziej. Mamy co prawda te swoje coroczne "艁owy i Po艂owy", ale patrz膮c jak ostatnio si臋 prezentuj膮, to powinny si臋 raczej nazywa膰 Carp Festival. Mucha popada tu w marazm ...w tym roku by艂o najgorzej od kilku lat.
Niecierpliwie wiec czekam na to, jak napisa艂e艣, 艣wi臋to ! .....11-13 marca 2016
Napisano 28 listopad 2015 - 21:07
A napisz co艣 Robercie o tych pi膮tkach Heliosa 2, bo nie ukrywam, 偶e stoj臋 przed dylematem zakupienia takiego uniwersa艂a co to i strimerkiem niewielkim polata i mokr膮, nimfk膮, a i such膮 da rad臋. To kijek na 艣rednie pomorskie.... Na pewno 9 i #5 Ale co...? Po 艂bie mi chodzi w艂a艣nie Helios, Zenith i ostatnio Loop Opti Stream. I by艂oby dobrze gdyby nie nowe wypusty z Alnwick czyli nowe Hardy i Greys GR 70. Kijki z Alnwick kocham najbardziej chocia偶 ten Heiios jako艣 mocno mnie ci膮gnie..
0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych