Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sezon na... zakup pontonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3205 odpowiedzi w tym temacie

#3201 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów

Napisano 19 kwiecień 2025 - 15:47

drChlubicz, on 19 Apr 2025 - 14:11, said:

Ostatnie zdanie znamienne :ph34r:

Zamiast na dodatkach i pierdołach mogliby się producenci skupić na jakości wykonania, no ale to się pewnie nie stanie <_<

Michał generalnie nie jest źle na naszym rynku pontonów z jakością. Tylko faktycznie trzeba unikać jakiś nowych wynalazków lub taniej chińszczyzny i stawiać na sprawdzone marki: Kolibri, Honda, Bush, Gala czy Maweric. Jest niezły wybór ;) Ja jedynie mogę ponarzekać na ten brak możliwości budowy gumiaka typowo pod siebie. No i że mam dość konkretne wymagania bo sprzętu od zeszłego roku sie narobiło :D  

#3202 ONLINE   darek63

darek63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 19 kwiecień 2025 - 22:42

@Kozi81

Możesz sobie KRAKENA 2 konfigurować. Gdzieś tam na YT nawet film szmaciarze nakręcili jak konfigurują. Zadzwoń pogadaj zrobią jak chcesz. Za resztę zapłacisz kartą mastercard :). Czy to warte takiej dopłaty to już jest indywidualna sprawa kupującego. Dla mnie nie warto więc jest co jest :). Ale jak chcesz dziobówkę to masz tam w pakiecie uchwyt. I to jest akurat na plus jak ktoś zamierza takie coś zamontować. Mnie to akurat nie interesuje. Czym mniej elektroniki, sterowania, pilotów,  monitorów etc. a więcej śpiewu ptaków tym lepiej.

• Przemek_M i Kozi81 lubią to

#3203 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów

Napisano 19 kwiecień 2025 - 23:47

darek63, on 19 Apr 2025 - 21:42, said:

@Kozi81

Możesz sobie KRAKENA 2 konfigurować. Gdzieś tam na YT nawet film szmaciarze nakręcili jak konfigurują. Zadzwoń pogadaj zrobią jak chcesz. Za resztę zapłacisz kartą mastercard :). Czy to warte takiej dopłaty to już jest indywidualna sprawa kupującego. Dla mnie nie warto więc jest co jest :). Ale jak chcesz dziobówkę to masz tam w pakiecie uchwyt. I to jest akurat na plus jak ktoś zamierza takie coś zamontować. Mnie to akurat nie interesuje. Czym mniej elektroniki, sterowania, pilotów,  monitorów etc. a więcej śpiewu ptaków tym lepiej.

Znam i dzięki. Ale ten model ma równo 4m i jest za długi, musiał bym też zmieniać przyczepkę. Do 3,9m szukam bo wejdzie i zarazem trochę przepisów się obchodzi :D  Poza tym go nie brałem pod uwagę gdyż ma same ciemne kolory, ja potrzebuję jasny lub jasnoszary. Po zielonym kolibrze wiem co piszę ;) A elektronika, cóż będzie jej coraz więcej. W dupie mam pływać po moich słabych wodach na ciemno,  chcę coś łowić lepszego w miarę regularnie. Jestem z tych co jadą na ryby a nie tylko ptaszki oglądać i moczyć wabie.

• Pumba lubi to

#3204 ONLINE   darek63

darek63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • Lokalizacjawlkp.

Napisano 20 kwiecień 2025 - 00:50

Ale popatrz dobrze. Masz wersję 370 w kolorach siwy, czarny, niebieski i ten bazowy brązowy maskujący podstawowy. Nie zmienia się kolor pontonu ale kwadraciki z kolorem można zaznaczyć przy zamawianiu. 

#3205 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów

Napisano 20 kwiecień 2025 - 09:53

A czy jest Kraken 370 w szerokości 210cm? Bo ja nie widzę

#3206 ONLINE   darek63

darek63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • Lokalizacjawlkp.

Napisano 20 kwiecień 2025 - 10:01

Kozi81, on 20 Apr 2025 - 08:53, said:

A czy jest Kraken 370 w szerokości 210cm? Bo ja nie widzę

Nie wiedziałem / nie doczytałem, że Ty chcesz takiego z parkietem na imprezy :). To inna para kaloszy jest.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych