Strach coś dobrze o Mikado na forum napisać
Po kilku wypadach. Ciekawe. Miarodajna opinia.
U mnie linki mają po kilka lat i łowią zębate 80+, 90+ i większe. Markowe linki - podkreślam.
A jak Tobie się spisuje Octa Braid ?
Ciekawe, że kilka wypadów to za mało żeby dobrze ocenić sprzęt jednak wystarczy jeden wypad żeby ocenić źle i taka opinia już się liczy I gdy ktoś dobrze ocenia (w tym przypadku plecionkę) to od razu -a pewnie łapie w akwarium a nie w Wiśle albo warunki akurat były dobre. A może jak ktoś źle ocenia to popełnił błędy? Używa kołowrotka z niską jakością nawoju? Kiepskie krętliki przy obrotówkach?
Trzeba zwrócić uwagę na jedno. Octa Braid to budżetówka i mega popularna plecionkę przez markę, która ją rozprowadza. Często nawinięta na kiepskie młynki i używana wszędzie od lekkich zestawów po ciężkie bo wędkarza nie było stać na osobne młynki i wędki do innych łowisk czy metod. Czy Duela, Varivasa, Daiwę Tournament, Strena czy Powerpro nawija się na Catany, Blackbulle czy inne tańsze np Mistralle, Jaxony, Kongery? A może się nagle okażę, że to nie robi różnicy?
Nie jest to najlepsze plecionka i nigdy nie będzie. Oprócz marketingowców Mikado raczej przez nikogo nie była uważana za najlepsza.
Mi akurat wygodnie jest nawinąć Mikado. Jest na stanie, taniej, mogę sobie pomagać. Póki co nie narzekam. Używałem wcześniej Xplode 0.08 na okonia i szczupaka do lekkich przynęt. Może nie było wielu metrówek, ale 80tki wchodziły lekko i przyjemnie. Czy pękała niespodziewanie? Nigdy! Czy brodziła.. tak.. na Pennie. Na Spro przestała Wśród znajomych w zasadzie głównie Octa jest używana, w tym przez jednego zawodnika. Nikomu nic nie pękło
Użytkownik Marcyś edytował ten post 07 listopad 2016 - 08:22