Warto spróbować kto wie..
Użytkownik tibhar edytował ten post 29 lipiec 2013 - 22:27
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 lipiec 2013 - 22:23
Warto spróbować kto wie..
Użytkownik tibhar edytował ten post 29 lipiec 2013 - 22:27
Napisano 30 lipiec 2013 - 09:43
Z jętek to najlepszy jest omlet, turkucia jeszcze nie jadłem więc nie wiem
Napisano 30 lipiec 2013 - 10:05
Dzisiaj cztery maluchy, wszystkie bez wymiaru, w największy upał. Droga w dół rzeki super praktycznie cały czas nad wodą w cieniu drzew, niestety złym pomysłem było wracać prawie 4 km przez łąki, jak doszedłem do samochodu to myślałem, że zejdę z tego świata. Jutro popołudnie i wieczór na odcinku Siedliszcze- Wola Uhruska, w tym rejonie dopiero od jakichś 2 tygodni można wejść i to w niektórych miejscach do tej pory trzeba mieć wodery, wieść niesie ( Źródło sprawdzone ) o niespotykanej od kilku lat w tamtych rejonach liczbie szczupaka, niestety o niczym dużym nie słyszałem jakieś tam sześćdzesiątaki siedemdziesiątaki, choć może miedzy nimi pływa jakaś mamuśka chętna do współpracy.
A ja myślę gdzie moje zębate. Wczoraj złowiłem szczupaczka 25cm pogryzionego na całej szerokości i długości, ślady po dolnej i górnej szczęce. To musiał być piękny szczupak...
Napisano 30 lipiec 2013 - 22:53
Jeśli ktoś łowi białoryb, to na sezon potrzebuje sporo atraktora z jętki, nawet kilkanaście kilo. Szczególnie chętnie jętkę pozyskują zawodnicy z dyscyplin spławikowych. Znam takich, którzy zatrudniają pozyskiwaczy jętki, wyczynowo zużywają masę tego towaru.
Napisano 30 lipiec 2013 - 23:56
jętki było tego roku mnóstwo , sam mam zamrożone pare kg tego specyfiku
Napisano 31 lipiec 2013 - 07:26
Wczoraj Szczupak w pierwszym rzucie 63 cm. Dwa spięte i jedno niezacięte branie. To wszystkow 2,5 godziny . Po 17 zrobiło się gęsto od ludzi nad rzeką więc trzeba buło się ewakuować.
Napisano 31 lipiec 2013 - 12:10
Witam. Panowie możecie polecić jakiś dobry odcinek na Bugu gdzie można by było połowić bolenie . Z góry dzięki za info.
Napisano 31 lipiec 2013 - 14:52
Bolki to chyba akurat wszędzie można trafić,tylko okres moim zdaniem na nie nie najlepszy (żerują krótko i chimerycznie)
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:08
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:15
Pod żelaźniakiem złowiono sumka 190cm, około 40kg ale to było w niedziele lub poniedziałek.
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:16
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:20
Jak sytuacja nad kochanym Bugiem?
Odpoczywam chwilowo nad morzem w Jastrzębiej Górze
Forum śledzę non stop
Szkoda że się nie zgraliśmy,ja tydzień temu byłem w Jastrzębiej.
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:31
Nie znam szczegółów z tego co słyszałem wiem tylko że branie nastąpiło po 15min łowienia z łódki kolesie mieli jazdę od mostu dziewięć główek w dół rzeki.
Ile w tym prawdy, nie wiem
To nie ja go złowiłem.
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:31
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:33
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:35
Nie znam szczegółów z tego co słyszałem wiem tylko że branie nastąpiło po 15min łowienia z łódki kolesie mieli jazdę od mostu dziewięć główek w dół rzeki.
Ile w tym prawdy, nie wiem
To nie ja go złowiłem.
Ja tez go nie złowiłem ani nie widziałem dodać moge tylko ze złowiony na spining i ze to synowie jakiegoś emigranta czy coś takiego
czy pływa dalej nie wiem
Napisano 02 sierpień 2013 - 16:54
Info pewne taki sum został złapany około północy i to w okolicy Nura.. jak spotkam kumpla będę wiedział..
Napisano 02 sierpień 2013 - 17:09
Sumy z Buga rzadko wracaja do wody, także szanse,że akurat ten miał szczęscie są bardzo niewielkie
Napisano 02 sierpień 2013 - 17:35
Sumy z Buga rzadko wracaja do wody, także szanse,że akurat ten miał szczęscie są bardzo niewielkie
Dokładnie, idioci nie potrafią zrozumieć że w rzece po przydusze zabicie takiej ryby to kretyństwo...
Napisano 02 sierpień 2013 - 17:55
Chłopaki nie bądźcie takimi pesymistami. Rzadko się słyszy żeby ktoś złowił piękną (dużą) rybę i ją wypuścił ale trzeba wierzyć w ludzi i ich humanizm.
Ja okazów nie łowie ale wierze
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych