Zakladales jej nadajnik?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dobre haaahaaa
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 czerwiec 2014 - 16:50
Zakladales jej nadajnik?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dobre haaahaaa
Napisano 25 czerwiec 2014 - 17:31
Panowie po prostu Remek 107 nie chce wycieczek i tyle i tak już tam orają dno za sandałem, piękna ryba pływa dalej i tyle.
Napisano 25 czerwiec 2014 - 19:58
tak, poprosze...ludzie, popadacie w jakąś paranoję. Myślałem, że forum wędkarskie służy to wymiany informacji i czytając jerkbaita ileś tam lat miałem taką złudną świadomość.
Ja naprawdę rozumiem obawę o to by nie zdradzać miejsc etc i nawet o to nie pytam bo mnie to zwyczajnie nie interesuje. Chciałem poznać jakieś przybliżone warunki połowu i okoliczności w jakich złowienie miało miejsce. Jednak widocznie mam "zbyt mało postów", by tak stary wyjadaczom zadawać takie "oczywiste pytania"
Pozdrawiam mimo wszystko.
Panowie a czemu ma służyć forum jak nie wymianie informacji??? Nikt tu nie wymaga i nie prosi o namiary GPS czy nawet miejscowości lub odcinka rzeki...ot, poprostu @drolac jak pewnie wielu innych wędkarzy ciekawią okoliczności złowienia ładnej ryby. I w dobrym tonie by było napisać garść podstawowych informacji z połowu jak chociażby jaka przynęta, prowadzenie, pora dnia, pogoda itp.itd. bo to są Nasze wspólne tematy. I każdy z pewnością wolałby przeczytać krótką relację z połowu niż oglądać marnej jakości zdjęcie ryby której rozmiary na wielu odwiedzających to forum nie robią większego wrażenia...Nie bójcie się nikt wam tych ryb nie zje przecież to forum no kill-owe pozdrawiam
Napisano 25 czerwiec 2014 - 20:21
wiele razy byłem świadkiem złowienia przynajmniej ładnej ryby, a później osoby wiedząc że ryba została wypuszczona często spinningowały uparcie w tym miejscu, wiadomo że każda większa ryba ma swój rewir i kiedyś znowu zostanie złowiona, ale ja wolę nie ułatwiać innym, niech takie osoby poznają pierw swoje łowisko i złowią ładną rybę, myślę że satysfakcja będzie większa jak ze złowienia namierzonej ryby i miejscówki,
ja szanuje prywatność innych osób i nie pytam się -GDZIE ZŁOWIŁEŚ???, jak ktoś będzie chciał to przecież sam powie...
a kilka informacji udzieliłem wcześniej o tym jak i czym złowiłem sandacza, wystarczy poszukać
dziś odwiedziłem bug w okolicach gnojna i złowiłem dwa wymiarowe szczupaki i spiołem prawdopodobnie bolenia
pozdrawiam
Napisano 25 czerwiec 2014 - 22:33
Dzisiaj krótki wypadzik nad rzekę zaowocował 67cm rapą.
Ryba skusiła się na Raptora 8BS HAND MADE TOMY, prowadzonego powoli wzdłuż brzegu przy wysokiej burcie.
Wcześniej miałem jeszcze jedno branie na uklejke Sieka, lecz ryba po krótkim holu się wypieła.
Napisano 26 czerwiec 2014 - 07:08
Panowie a czemu ma służyć forum jak nie wymianie informacji??? Nikt tu nie wymaga i nie prosi o namiary GPS czy nawet miejscowości lub odcinka rzeki...ot, poprostu @drolac jak pewnie wielu innych wędkarzy ciekawią okoliczności złowienia ładnej ryby. I w dobrym tonie by było napisać garść podstawowych informacji z połowu jak chociażby jaka przynęta, prowadzenie, pora dnia, pogoda itp.itd. bo to są Nasze wspólne tematy. I każdy z pewnością wolałby przeczytać krótką relację z połowu niż oglądać marnej jakości zdjęcie ryby której rozmiary na wielu odwiedzających to forum nie robią większego wrażenia...Nie bójcie się nikt wam tych ryb nie zje przecież to forum no kill-owe pozdrawiam
Spinnerman - dokładnie o takie informację chodziło ;-) Ryba jak ryba, ladna, ale okoliczności bardziej interesujące od kawałka mięsa którego nie jadam ;-)
pozdrawiam
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:28
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:35
Panowie i Panie czy znacie taki kwartalnik? http://krainabugu.pl
p.s. ogarnia to moj szwagier
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jasne z tego co kojarzę to powstal w moim rodzinnym mieście:)
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:36
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:39
Hmmmm możliwe jak z tej samej mieściny:) tam wszyscy się znają.
A jak tam stan wody nad Bugiem bo ostatnio jak byłem to opadał powoli...pewnie teraz już jest ok hmmm??
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:45
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:49
Bardzo klimatyczny magazynPanowie i Panie czy znacie taki kwartalnik? http://krainabugu.pl
p.s. ogarnia to moj szwagier
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 czerwiec 2014 - 21:53
Użytkownik palibrzuch edytował ten post 26 czerwiec 2014 - 21:53
Napisano 29 czerwiec 2014 - 14:03
Witam,
Chiałbym Wam pokazać rybkę Kolegi.
Co prawda złowiona na grunt ale kolega się wykazał i rybkę wypuścił
Rybka była/jest prześliczna..
Napisano 29 czerwiec 2014 - 14:25
Gratulacje dla kolegi
Muszę przyznać, że takiego chyba jeszcze nie widziałem .
Napisz ile miał cm lub ile ważył.
Ogon jak u bobra
Pozdrawiam
FH
Napisano 30 czerwiec 2014 - 08:50
Widać że Mateusz zadowolony na pewno linek pojeździł nieźle na kiju. Patrząc na jego "napęd" jestem tego prawie pewien
Napisano 30 czerwiec 2014 - 20:54
Gratulacje dla kolegi
Muszę przyznać, że takiego chyba jeszcze nie widziałem .
Napisz ile miał cm lub ile ważył.
Ogon jak u bobra
Pozdrawiam
FH
to co na zdjęciach to słabo..
w realu, to byk niesamowity. Takiego grubasa w życiu nie widziałem a troszkę się widziało.. Może długość nie powala, bo miał 50 cm ale ważył 2,30 kg, ostatecznie okazało się, że rybka mogła mieć wiecej..
Użytkownik tibhar edytował ten post 01 lipiec 2014 - 18:15
Napisano 02 lipiec 2014 - 11:12
Witam,
Zawsze narzekamy na "mięsiarzy" na Bugu a tu wczoraj jaka miła niespodzianka:
W okolicy Wyszkowa przy dwukrotnym spotkaniu z wędkarzami ze spinningiem:
1. Pan (przedstawiał się jako prezes miejscowego klubu piłkarskiego) łapiący klenio - jazie - ewidentnie nie mięsiarz:), a wręcz przeciwnie bardzo uprzejmy człowiek dzielący się wiedzą (na marginesie pokazywał zdjęcia - masakra jakie ryby - wszystko wypuszcza:)
2. Drugie spotkanie - dwóch młodych chłopaków, akurat gdy poszedłem to mierzyli przyłowionego (na gumkę) sumka, wydaje mi się że niepotrzebnie zwróciłem uwagę, że nie wymiarowy - gdyż chłopaki z uśmiechem: miarka, fotka i do wody.
Dla spotkanych - pozdrowienia:)
Może idzie lepsze? - dla wszystkich malkontentów info: tak widziałem znacznie częściej jak wszystko "w łeb" ale kiedyś nikogo nie widziałem wypuszczającego rybki - a teraz to widzę i to coraz częściej - NAWET NA BUGU:)
PS. dla informacji efekt mojego łowienia: bolek 54, i duży bolek spadł podczas holu (mój błąd przy zacięciu) - oczywiście c&r.
Napisano 02 lipiec 2014 - 12:57
Napisano 03 lipiec 2014 - 09:39
Witam,
Zawsze narzekamy na "mięsiarzy" na Bugu a tu wczoraj jaka miła niespodzianka:
W okolicy Wyszkowa przy dwukrotnym spotkaniu z wędkarzami ze spinningiem:
1. Pan (przedstawiał się jako prezes miejscowego klubu piłkarskiego) łapiący klenio - jazie - ewidentnie nie mięsiarz:), a wręcz przeciwnie bardzo uprzejmy człowiek dzielący się wiedzą (na marginesie pokazywał zdjęcia - masakra jakie ryby - wszystko wypuszcza:)
2. Drugie spotkanie - dwóch młodych chłopaków, akurat gdy poszedłem to mierzyli przyłowionego (na gumkę) sumka, wydaje mi się że niepotrzebnie zwróciłem uwagę, że nie wymiarowy - gdyż chłopaki z uśmiechem: miarka, fotka i do wody.
Dla spotkanych - pozdrowienia:)
Może idzie lepsze? - dla wszystkich malkontentów info: tak widziałem znacznie częściej jak wszystko "w łeb" ale kiedyś nikogo nie widziałem wypuszczającego rybki - a teraz to widzę i to coraz częściej - NAWET NA BUGU:)
PS. dla informacji efekt mojego łowienia: bolek 54, i duży bolek spadł podczas holu (mój błąd przy zacięciu) - oczywiście c&r.
Fajnie się takie rzeczy czyta ,ale to nadal góra 1% wędkarzy ... Łowię sporo z wody i widzę w sezonie 1-3 (na 20-50 zabranych) wypuszczone ryby (oczywiście poza moja załogą i współtowarzyszami).
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych