Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Bug

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7484 odpowiedzi w tym temacie

#7481 OFFLINE   roberto_s

roberto_s

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Biała Podlaska
  • Imię:Robert

Napisano 06 listopad 2024 - 00:30

Dziś dotarły do mnie trochę lepsze informacje dotyczące prac prowadzonych wzdłuż koryta Bugu. Prasa i nacisk lokalnych mieszkańców/rolników chyba przyniosły lekką poprawę. Widać symptomy koordynacji gdyż wojsko zostało skierowane do usuwania concentriny i ogrodzenia w dół rzeki celem przygotowania frontu robót bez dodatkowych przeszkód firmie odpowiedzialnej za montaż słupów. Na placu składowym widać zdemontowane druty i auta kursujące z ładunkiem po okolicznych drogach.

#7482 OFFLINE   Aspius Rapax

Aspius Rapax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaSkrajnie dziki wschód
  • Imię:Mateusz

Napisano 07 listopad 2024 - 10:12

Jaka miejscowość ? Okolice Włodawy ?

Gołębie. Zaraz po wpływie do PL. Sprawa została zgłoszona służbom. Na miejscu pojawili się w poniedziałek 4.11 (zgłoszenie 2.11) był m.in. nadzór wodny z Hrubieszowa, WIOŚ i nie wiem kto jeszcze. Dostałem info od pana z nadzoru wodnego, że ci z WIOS nic nie stwierdzili, tzn. stwierdzili, że woda jest czysta. I woda, która dopływa też jest czysta. Na pytanie na jakiej podstawie tak stwierdzili odpowiedź była taka: "naocznie". Nawet człowiek z nadzoru był zażenowany WIOS-iem. Przyjechali, nawet próbek wody nie pobrali, kazali tym z nadzoru i komuś tam jeszcze (może z PZW ktoś bo Zamość też się odezwał do mnie) pozbierać większe ryby. Dramat. Bez mediów nawet nie chce się im ustalić co było przyczyną. Nie ma mowy o naturalnej przydusze. A już takie gadanie słyszałem że woda opadła itd... Szkoda że mnie nie było przy tym, bo jak ta woda taka czysta i są pewni to może by się herbaty napili z tej wody.
  • Tabor i papierzakilures lubią to

#7483 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6309 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 07 listopad 2024 - 10:56

Nie herbaty, tylko po szklaneczce surowej, na miejscu

• S.N. lubi to

#7484 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 07 listopad 2024 - 13:42

Ojciec mojego kolegi z Łęg, który ma 70 lat mówił że jak miał 20 lat to po naszej stronie jak też po Białoruskiej nie było drzew były same łąki drzewa krzaki były systematycznie wycinane z uwagi na bezpieczeństwo i dobrą obserwację. Dlatego nie ma co narzekać na wycinkę krzaków i drzew. Kable do latarni ju z kładą na pewno będzie bezpieczniej niż teraz.

#7485 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 07 listopad 2024 - 13:45

Białoruś systematycznie puszcza z Muchawca syf po tej ich ,,operacji" zawsze trochę ryb padnie tak też było w tym roku. Nikt z ochrony środowiska niczego nie zrobi tamtej stronie bo ( oni maja to w du..ie).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych