Rzeka Bug
#281 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2008 - 08:29
Będę dziś w tej okolicy, czas do dyspozycji 2 h
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=drohiczyn&Submi t=Szukaj&long=22.7082536&lat=52.3920136&type=3&a mp;scale=3
Chciałbym spróbować zlowić klenia (na muchę, raczej mokra lub strimer - a może zbierają tam juz suchą ?, ewentualnie spining i wobki)
Jest tam jakieś miejsce godne polecenia ?
Proszę o inf tutaj lub prv
#282 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2008 - 09:44
Pozdr.
Salmo
#283 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2008 - 21:13
Fajne miejscóweczki, ponieżej miejsca z mego linku jest fajny przelewik/głowka - nei wiem dokładnie bo woda o jakieś 60 cm wyższa.
Niestety do strimera nic nie wyszło, to samo do nimf, a zbiorów nie było więc długo nei machałem suszem.
Do obrotowki też nic nie wyszło.
ładnie bolenie ganiały, ach kusiło kusiło już
Spotkany grunciaż troche poopowiadał, min o brzanie 7,5 kg z w/w główki. ...
#284 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2008 - 21:45
#285 OFFLINE
Napisano 02 maj 2008 - 05:16
Po drugie woda b wysoka mimo prognoz imgw stanu sredniego. Na szczescie przejrzysta. Po trzecie pomino b wysokiej wody szczuple braly niezle. Trzy kontaky, jedno widoczne wyjscie. I po czwarte i najgorsze wszystkie trzy szczupaki spiely mi sie podczas holu. w dwoch przypadkach juz po wyholowaniu na powierzchnie. W pierwszym rzucie wyjazdu zapinam cos kolo 60cm i mimo sztywnej pro schodzi po wystawieniu lba nad wode. Bylem zaskpczony pobiciem w pierwszym rzucie i nie docialem go. Dwa innej juz docinalem ale tez zeszly
do tego wyszedl mi szczupak do karlonki taki okolo 55-60 ale widzialem tylko jego bok w skrecie
kolega tez spial jednego wiec wyjazd naprawde pechowy.
Bolenie za to kompletnie ignorowaly nasze przynety ale klepaly ukleje na przykosie pomiedzy dwoma wedkarzami ktorzy stali od sibie o 20 metrow I pod bialoruskim brzegiem.
#286 OFFLINE
Napisano 02 maj 2008 - 16:26
#287 OFFLINE
Napisano 03 maj 2008 - 20:55
#288 OFFLINE
Napisano 03 maj 2008 - 21:35
Nietypowy wyjazd. Po pierwsze nie dojechalismy na miejscowke bo nawet 4AWD nie ryzykowalem pokonywania ostatniego kilometra. Mega bloto. Do konca dojechal jeden lokales Reno Clio. Na moje pytanie jak mu sie udalo stwierdzil ze dojechal od strony innej wsi ale trzy tygodnie wozil gruz .
Po drugie woda b wysoka mimo prognoz imgw stanu sredniego. Na szczescie przejrzysta. Po trzecie pomino b wysokiej wody szczuple braly niezle. Trzy kontaky, jedno widoczne wyjscie. I po czwarte i najgorsze wszystkie trzy szczupaki spiely mi sie podczas holu. w dwoch przypadkach juz po wyholowaniu na powierzchnie. W pierwszym rzucie wyjazdu zapinam cos kolo 60cm i mimo sztywnej pro schodzi po wystawieniu lba nad wode. Bylem zaskpczony pobiciem w pierwszym rzucie i nie docialem go. Dwa innej juz docinalem ale tez zeszly
do tego wyszedl mi szczupak do karlonki taki okolo 55-60 ale widzialem tylko jego bok w skrecie
kolega tez spial jednego wiec wyjazd naprawde pechowy.
Bolenie za to kompletnie ignorowaly nasze przynety ale klepaly ukleje na przykosie pomiedzy dwoma wedkarzami ktorzy stali od sibie o 20 metrow I pod bialoruskim brzegiem.
@andrew,
A gdzie byłeś?? Ja jak zawsze na starorzeczach i nie zawiodły mnie.
Pozdr.
Salmo
#289 OFFLINE
Napisano 04 maj 2008 - 20:55
Drugiego w Pratulinie. Drugiego bylo juz lepiej, ja dwa szczuple(jeden skrot) i bolo 53cm, brat tez oszukal skrota na buzysku.Generalnie szczupak jest juz bardzo aktywny ale z tymi spadami to naprawde zdziwko.Rzadko mi sie zdarzalo do tej pory zeby na Bugu spadaly mi szczuple.
Probowalem troche na buzysku na powierzchniowce ale bez efektow. Musisz mi kiedys pokazac jak Ty to robisz.
#290 OFFLINE
Napisano 05 maj 2008 - 07:47
Super sprzęcix @Biosteron .... jaki masz motorek przy łodzi??? Pozdrawiam
Co do sprzęcika, to na moje warunki w których spinninguje w zupełności mi wystarczy,a silnik to MERCURY 4-stroke 5KM
#291 OFFLINE
Napisano 05 maj 2008 - 08:36
#292 OFFLINE
Napisano 05 maj 2008 - 17:58
Początkowo pogoda była fajna ale potem zerwała się burza... która nie odpędziła mnie i kolegę z łowiska Piękne rozlane starorzecze i szczupaki. Jeden mi spadł sporawy na sliderka 12 a drugi wyjęty na slidera 10.
Pozdr.
Salmo
#293 OFFLINE
Napisano 05 maj 2008 - 21:09
#294 OFFLINE
#295 OFFLINE
Napisano 06 maj 2008 - 10:24
@Lukexio Twój kij wydaje mi się znajomy, czy to nie jest przypadkiem Ugly Stick?
Wrzuce od siebie fotke z Bugu w czasie naszej ucieczki przed burzą, fajne światło było przez chwile.
Na zdjęciach łąka nad rzeką Brok - sama woda niestety zasłonięta roślinnością.
#296 OFFLINE
Napisano 19 maj 2008 - 14:45
#297 OFFLINE
Napisano 19 maj 2008 - 16:03
#298 OFFLINE
Napisano 19 maj 2008 - 16:38
woda wysoka jak mniemam na Bugu ciagle?
Witam
Woda na Bugu nie jest już tak wysoka jak była dwa tygodnie temu,ale w niektórych miejscach wodery mogą być pomocne.
#299 OFFLINE
Napisano 19 maj 2008 - 17:29
pozdrawiam
#300 OFFLINE
Napisano 19 maj 2008 - 18:31
biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo.
pozdrawiam
@Thymallus.Miło że zdjęcia się podobają,Pawła aparatem były robione.A co do miłego towarzystwa. to masz racje,Paweł i Łukasz to fajni kompani do spinningowania,wytrwali łowcy, szczególnie Łukasz który zapomniał zabrać z domu kaloszy i przez pól dnia chodził w przemokniętych butach ( później pożyczyłem mu swoje kalosze ).Może już wkrótce koledzy ponownie mnie odwiedzą,teraz zaplanowane jest łowienie z pychówki, wiec będzie większa możliwość przeczesania dobrych miejscówek.A co do fascynacji castingiem przez Pawła i Łukasza to niech Oni sami się wypowiedzą jak to jest.Ja myślę że spinning z castingiem na pewno się nie pogryzie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych