Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Bug

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7487 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   Victorinox

Victorinox

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 33 postów

Napisano 19 maj 2008 - 22:42

biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo.

pozdrawiam :D

To niedopuszczalne! Jak Oni mogli łowić na ten spinning skoro byli tak zafascynowani castingiem!? I jeszcze te długie kije... Tego już za wiele :lol:

A tak na poważnie to gratuluje Wam Panowie fajnej wyprawy w miłym towarzystwie. Bo głównie chyba o to właśnie chodzi w tym wszystkim, a nie o to kto jakim zestawem operuje nad wodą.

Pozdrawiam :D

#302 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 19 maj 2008 - 22:50

biosteron@ Bardzo ładne zdjęcia, fajne klimaty. ładna rzeka i miłe towarzstwo. Pamiętam jeszcze 3 miesiące temu kol. pirania 74 i Lukexio byli zafascynowani castingiem. Ale czas zmienia ludzi. Nawet długości kiji im się zmieniły widzę. Łukasz złapał widzę fajnego bolka. Brawo.

:lol: @Thymallus u mnie jak i u @Lukexio fascynacja castingiem nie minęła Uwierz mi na słowo :mellow: Pierwszy raz na casting połowiłem na Kwisie - fakt Teraz łowię zwykłą korbą bo nie mam odpowiedniego kija na Wiślane rapki i nie tylko - kwestia finansów... Castingu jednak nie przekreślam...

#303 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 19 maj 2008 - 22:54

[quote]

[/quote]

@Thymallus.Miło że zdjęcia się podobają,Pawła aparatem były robione.A co do miłego towarzystwa. to masz racje,Paweł i Łukasz to fajni kompani do spinningowania,wytrwali łowcy, szczególnie Łukasz który zapomniał zabrać z domu kaloszy i przez pól dnia chodził w przemokniętych butach ( później pożyczyłem mu swoje kalosze ).Może już wkrótce koledzy ponownie mnie odwiedzą,teraz zaplanowane jest łowienie z pychówki, wiec będzie większa możliwość przeczesania dobrych miejscówek.A co do fascynacji castingiem przez Pawła i Łukasza to niech Oni sami się wypowiedzą jak to jest.Ja myślę że spinning z castingiem na pewno się nie pogryzie :D
[/quote]

Spin z castingiem się nie pogryzą :D Raczej się pogodzą :D Marcin, gratki za bolesława juniora :D Czas na większe sztuki :D

#304 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNadbużańskie tereny.
  • Imię:Marcin

Napisano 19 maj 2008 - 23:02

Przecie to takie maleństwo :D.Paweł ,nie ma czego gratulować :D

#305 OFFLINE   Salmo_Salar

Salmo_Salar

FlyFisher

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1227 postów
  • LokalizacjaBp

Napisano 21 maj 2008 - 17:23

No Panowie, we wtorek zerwałem na starorzeczu metróweczke. Jednak są wielkie szczupaki...

Pozdr.

Salmo

#306 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 21 maj 2008 - 20:42

No Panowie, we wtorek zerwałem na starorzeczu metróweczke. Jednak są wielkie szczupaki...

Pozdr.

Salmo

Witam

Na co się skusił ten olbrzym bużański :D i dlaczego się spiął??

#307 OFFLINE   Salmo_Salar

Salmo_Salar

FlyFisher

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1227 postów
  • LokalizacjaBp

Napisano 23 maj 2008 - 12:19

Szczupak wziął na jedyną słuszną przynęte - jerkbaita Salmo o nazwie Slider 10 S. Poświęcam czas wyłącznie jerkingowi, narazie na rzece jako tako nie łowiłem.

Ryba poszła bo okazała się sprytniejsza od wędkarza. Wyskoczył z konarów i tam też powrócił a że był silny to dał radę z moim zestawem z linką 0,20mm.

Pozdr.

Salmo

#308 OFFLINE   Salmo_Salar

Salmo_Salar

FlyFisher

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1227 postów
  • LokalizacjaBp

Napisano 23 maj 2008 - 12:21

Jeszcze co...

Odbiłem sobie to i w czwartek rano pojechałem na zbiornik niedaleko BP. Woda dała mi szczupaczka trójkę na pocieszenie na... Slidera 12 S :mellow:

Pozdr.

Salmo

#309 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 26 maj 2008 - 09:41

@ Salmo 20mm plecionke Ci porwal szczuply? Na Przerywancu?

My w piatek zaatakowalismy Czarcia i Pratulin. Deszcz, mega blotnisty dojazd i zimno sprawilo ze przez trzy kilometry brzegu Bugu nie spotkalismy zadnego wedkarza :mellow:. Woda bardzo wysoka, na szczescie przejrzysta. Dostep do wielu miejscowek powaznie ograniczony lub wrecz niemozliwy. Szczupak pomimo tych warunkow aktywny: zlapalem 53cm i 45cm a trzeci zaczepiony jerkiem za warge zszedl po krotkim holu. Kolega tez mial szczupaka na wedce ale spial sie. Za to bolenia ani widu ani slychu. Chyba jeszcze za zinmno.

.

Załączone pliki

#310 OFFLINE   Salmo_Salar

Salmo_Salar

FlyFisher

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1227 postów
  • LokalizacjaBp

Napisano 27 maj 2008 - 15:16

Nie porwał ino się spiął bo wyskoczył z drzewa, zaczepił kotwiczką o konar i po zabawie.

Pozdr.

Salmo

#311 OFFLINE   andrew

andrew

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • LokalizacjaWies w miescie

Napisano 28 maj 2008 - 00:46

Jak dla mnie wspaniale info ;) :mellow: :lol:

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 21 kwietnia 2008 r. w sprawie warunków uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej. Dz. U. 2008, Nr 80, poz. 481
Rozporządzenie określa warunki uprawiania turystyki, sportu, polowań i połowu ryb w strefie nadgranicznej.
Na granicy państwowej z Republiką Federalną Niemiec, Republiką Czeską, Republiką Słowacką i Republiką Litewską przepisów niniejszego rozporządzenia nie stosuje się.
Uprawianie turystyki, sportu i połowu ryb w strefie nadgranicznej na wodach granicznych, może odbywać się do granicy państwowej przez całą dobę, o ile umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej.
Uprawianie turystyki, sportu i połowu ryb z wykorzystaniem sprzętu pływającego w strefie nadgranicznej na wodach granicznych może odbywać się do granicy państwowej tylko w porze dziennej, zaczynającej się pół godziny po wschodzie słońca, a kończącej się pół godziny przed zachodem słońca, o ile umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej.
O zamiarze wykonywania czynności, o których mowa, osoba fizyczna, a w przypadku imprez zorganizowanych - jej organizator, powiadamia właściwego miejscowo komendanta placówki Straży Granicznej nie później niż na 2 godziny przed rozpoczęciem planowanych czynności lub imprezy.

#312 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 28 maj 2008 - 10:19

Wczorajszy wypad nad Bugiem nie należał do udanych wędkarsko :D ,po 4h czesaniu wody,tylko jeden szczupak ok 60cm,spiął się dwa metry od brzegu (skusił się na twistera, jasna zieleń).Wykonał piękny piruet nad woda i tyle go widziałem :D.Woda dosyć wysoka,utrudnione łowienie z brzegu ,ponieważ daleko trawa zatopiona na wodzie nie daje możliwości manewrowania kijkiem.Ryba jakby ożywiona, bo co raz widziałem jej żerowanie.Natleniony pięknym zapachem skoszonej trawy bużańskiej, wróciłem do domu.Dzisiaj powtórka z rozrywki ,ale tym razem z pychówki

#313 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 29 maj 2008 - 13:03

Dzisiaj w samo południe wyskoczyłem nad rz.Bug,postanowiłem że odwiedzę nieodwiedzana przeze mnie najdłuższa główkę w mojej okolicy,nastawiony na bolenia zaczepiłem bezsterowca łomżyńskiego (od jakiegoś czasu zwątpiłem w jego skuteczność :D )a tu dzisiaj przy trzecim rzucie mocne tarpniecie,plecionka odjechała może z dwa metry i czuje ze jest :D mój wytęskniony od dawna oczekiwany boluś,szybka fotka rybki,odczepiłem nie wyjmując go z w wody,tak na oko miał z 60cm.Widziałem że to nie był tylko ten jeden w tym rejonie,po uderzeniach na uklejki stwierdziłem że ten musi być jeszcze większy.Natomiast wczoraj, tylko szczupaczek wymiarowy.

Zdjęcie robione tel.:/
.

Załączone pliki

#314 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 29 maj 2008 - 15:19

Marcin, GRATULUJĘ :D

#315 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 29 maj 2008 - 15:35

Marcin, GRATULUJĘ :D

Przyjeżdżaj na bolenie i pogratulujesz osobiście :D.Mam zamiar jeszcze dziś wyskoczyć pod sam wieczór w to samo miejsce,może bolki będą intensywniej żerowały.

#316 OFFLINE   Janusz Wałaszewski

Janusz Wałaszewski

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 4473 postów
  • LokalizacjaGrzybowo - Kołobrzeg

Napisano 29 maj 2008 - 17:53

@biosteron gratki, fajna fotka i co z tego, że z telefonu i tak jest fajna. B) B) :D

#317 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 29 maj 2008 - 20:50

Wybrałem się jeszcze wieczorem na miejscówkę z której dziś wyjąłem bolenia.Gdy dojeżdżałem na miejsce, z dala widziałem stojący tam samochód.Nie wróżyło to dobrze,oznaczało to że miejscówka jest zajęta.Wyjąłem torbę z przynętami, kijek w rękę i myślę sobie idę zrobić rozeznanie środowiskowe :D .Doszedłem na miejsce, faktycznie starszy pan łowił na spławik i na żywca,grzecznie zapytałem czy mógłbym w tym miejscu porzucać spinningiem,pan nie miał nic przeciwko,wiec uzbroiłem kijek w przynętę, łomżyński bezsterowiec.Po godzinnym rzucaniu nic :/ .Zmieniam przynętę na slidera ,którego podarował mi @Lukexio przy ostatniej wizycie. Rzucam za zalaną główkę,kręcę wolniutko przy samym dnie i nagle czuje mocny opór oooooooooooooooohoo myślę sobie szczupak i to dość spory,czuje to na kiju,po chwili oczom nie wieże boleń :D ,szybkie mierzenie 68cm,szybka fotka i rybka wraca do wody tam gdzie jej miejsce.

@Janusz dzięki :D

http://img194.imageshack.us/img194/8333/photo0007g.jpg

http://img117.imageshack.us/img117/2598/photo0008ny5.jpg

#318 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 29 maj 2008 - 21:32

Marcin, znowu składam szczere GRATULACJE :D

#319 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 29 maj 2008 - 21:35

Gratulki i pełne uznanie. Świetne bolki @biosteron
:D

#320 OFFLINE   biosteron

biosteron

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów

Napisano 29 maj 2008 - 22:08

Dziękuje koledzy,@popper może ziomek @pirania74 kiedyś ściągnie Ciebie do mnie nad Bug :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych