szykuję się do wędzenia ............ szynek i baleronów.
Tylko niech nikt nie pomyśli że stałem się nagle zwolennikiem "jedynie słusznej" linii . Nie te gatunki, przed tarłem, lenistwo, i jakoś tak im dziwnie z oczu patrzyło .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 kwiecień 2017 - 13:51
szykuję się do wędzenia ............ szynek i baleronów.
Tylko niech nikt nie pomyśli że stałem się nagle zwolennikiem "jedynie słusznej" linii . Nie te gatunki, przed tarłem, lenistwo, i jakoś tak im dziwnie z oczu patrzyło .
Napisano 09 kwiecień 2017 - 19:05
No super Darku w końcu połowiłeś Gratki Powiedz mi proszę jak woda dzisiaj ?
Napisano 09 kwiecień 2017 - 19:52
No super Darku w końcu połowiłeś Gratki Powiedz mi proszę jak woda dzisiaj ?
Czysta, nic nie niesie. W ciągu tygodnia w/g miejscowych opadała ok. 0,5m. Między Sutnem a Wajkowem przy trawach coś tłukło i w ok. ujścia starorzecza w Niemirowie. Nie będę się udawał że wiem co podejrzewam okonie lub klenie.
Napisano 09 kwiecień 2017 - 20:30
Jak dla mnie jeszcze z 50cm za wysoka Ujdzie 50 cm i będzie cacy
Napisano 15 kwiecień 2017 - 08:20
Jak dla mnie jeszcze z 50cm za wysoka Ujdzie 50 cm i będzie cacy
Napisano 18 kwiecień 2017 - 07:34
Byłem w sobotę nad Bugiem w Szuminie, w śpiochach da się przejść, pogoda nie rozpieszczała, zero brań.
Napisano 18 kwiecień 2017 - 11:21
Wczoraj zacząłem sezon spinningowy na Bugu. Pojechałem na klenie, pomimo nie kleniowej pogody. 1 wyjąłem i 1 mi spadł. Jakieś życie widać na wodzie, także już śmiało można startować :-)
Napisano 23 kwiecień 2017 - 05:22
Wczoraj na godzinę wpadłem do Sutna
.
Woda wysoka i od tego wiatru wyglądała jak sztorm nad morzem.
Jest szansa na połowienie na starorzeczu w Niemirowie przy takim poziomie wody.
Tylko zobaczymy jak z pogodą będzie na majówkę bo trochę strach
Napisano 23 kwiecień 2017 - 09:03
Tylko zobaczymy jak z pogodą będzie na majówkę bo trochę strach
Zachęcająco nie wygląda, zimno, mżawka i wiatr. Ale ja chyba się przejadę w sobotę do poniedziałku bo nie mam długiego weekendu. Rury z wodą wytrzymały ?
Napisano 23 kwiecień 2017 - 09:08
No weź Darek nie strasz, aż tak nisko spadła temperatura? Miałem jechać na weekend, ale znów bym musiał z dzieciakami (żony w taką pogodę nie zaciągnę żadną siłą...) i mi się odechciało ale, żeby się o rury bać to...
Młody mnie męczy żeby znów na majówkę na biwak jechać. W ubiegłym roku w nocy było +3, ale w dzień jakieś +18st, więc dało się funkcjonować. Chyba mnie w tym roku jednak nie namówi...
Użytkownik Fossegrim edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 09:10
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:07
No weź Darek nie strasz, aż tak nisko spadła temperatura?
W Sutnie którejś nocy było -6C a dwie noce po -3-4C.
http://www.yr.no/pla...elnik/long.html wygląda lepiej niż na Pogodynce.
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:10
Sprawdzam tu dość regularnie i z raz widziałem, że miało spaść poniżej zera, więc się jakoś bardzo nie przestraszyłem, bo na zewnątrz mam zakręconą wodę. Ale -6...?
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:13
Zachęcająco nie wygląda, zimno, mżawka i wiatr. Ale ja chyba się przejadę w sobotę do poniedziałku bo nie mam długiego weekendu. Rury z wodą wytrzymały ?
rury spoko bo na zimę zawsze woda spuszczona + syfony zalane borygo hehe
i bociany już się chyba "klekotały" bo u nas na działce to jeden cały czas siedzi w gnieździe a drugi tylko znosi jedzenie
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:18
rury spoko bo na zimę zawsze woda spuszczona + syfony zalane borygo hehe
Tylko ja przed Wielkanocą wędzenie robiłem i woda odkręcona . A, i ryb nałowiłem i pierwszą kontrolę miałem .
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:19
No weź Błażej, jaką zimę? Na zimę to też miałem zalane i spuszczone, ale jest koniec kwietnia...
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:25
z rurami nie ma problemu bo najważniejsze aby grunt puścił po zimie, aby znowu się zmroził trzeba by kilku(chyba) dni z temp -15-20
my majówkę zaczynamy już w czwartek
Napisano 23 kwiecień 2017 - 10:49
Napisano 28 kwiecień 2017 - 11:08
Napisano 28 kwiecień 2017 - 11:20
na majówkę było przyjechać
Napisano 28 kwiecień 2017 - 12:53
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych