<...>
Ostatnio w 2013 a były czasy że wylewał co roku.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 marzec 2020 - 23:04
<...>
Ostatnio w 2013 a były czasy że wylewał co roku.
Napisano 15 marzec 2020 - 21:12
Proszę o powrót do tematu wątku
Napisano 15 marzec 2020 - 21:21
Napisano 22 marzec 2020 - 23:26
Kolego ja bym poczekał do Kwietnia z tym pływaniem . A też nie mogę się doczekać.
Napisano 23 marzec 2020 - 00:10
Kolego ja bym poczekał do Kwietnia z tym pływaniem . A też nie mogę się doczekać.
Dlaczego byś poczekał do kwietnia ?
Napisano 23 marzec 2020 - 04:11
Napisano 23 marzec 2020 - 07:12
Maly1224 o co chodzi z tym pływaniem po Bugu to jakaś tajemnica .
Rozwiń temat . Czyżby był zakaz pływania rekreacyjnego łódką lub pontonem po Bugu
Mam zamiar niedługo łódką popływać jak woda jeszcze jest .
Napisano 23 marzec 2020 - 07:50
Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim.
Użytkownik Potamolog edytował ten post 23 marzec 2020 - 07:55
Napisano 23 marzec 2020 - 08:25
Dokładnie tak. Jestem członkiem koła w Białej Podlaskiej, u nas nie ma żadnych ograniczeń jeżeli chodzi o łowienie z łodzi, nie ma również żadnych stref ciszy. Zdarzyło mi się w poprzednich latach, że inni wędkarze zwracali mi uwagę na to, że pływam po naszych zbiornikach na spalinie i grozi mi mandat. Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości zadzwoniłem nawet do dyrektora okręgu Biała Podlaska i dyrektor rozwiał moje obawy słowami "może Pan pływać nawet Titanickiem, oby tylko było na tyle głęboko"Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim.
Napisano 23 marzec 2020 - 08:29
Spokojnie Panowie. Na Bugu w zarządzie Okręgu w Białej Podlaskiej oraz Siedlce nie ma żadnych ograniczeń co do łowienia ze środków pływających w okresie do 30 kwietnia. A wydaje mi się że kolega właśnie tam sobie pływał (i łowił). Ograniczenia są na Bugu (i nie tylko) w Okręgu Mazowieckim.
Witam, orientuje się ktoś czy w Okręgu Lublin takie obostrzenie obowiązuje ? W regulaminie nic takiego nie widzę.
Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 23 marzec 2020 - 08:29
Napisano 23 marzec 2020 - 08:34
§ 2 .2 Technika połowu w OM PZW
Od 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia „na żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm (nie dotyczy wód górskich).
Dla mnie to tyle w przepisach PZW tz. ograniczeniach .
Może będą ograniczenia na ZZ w czasie MŚ w spiningu ale nie teraz na wiosnę .
Przepisy PZW nie dotyczą pływania rekreacyjnego .
Użytkownik Tabor edytował ten post 23 marzec 2020 - 09:01
Napisano 23 marzec 2020 - 08:52
Witam, orientuje się ktoś czy w Okręgu Lublin takie obostrzenie obowiązuje ? W regulaminie nic takiego nie widzę.
W zezwoleniu wydawanym przez Okręg w Lublinie nie ma takich ograniczeń. Są tylko całoroczne zakazy połowu ze środków pływających w przypadku niektórych zbiorników jak np. Wola Rudzka czy też zbiorniki w Chodlu.
Napisano 23 marzec 2020 - 09:11
witam
może ktoś z Was ma dostęp do książeczek okręgu Biała Podlaska?
nie dostałem jak opłacałem składkę na ciechanowski i teraz muszę jechać do jakiegoś koła żeby ją pobrać a po prostu nie mam jak tego zrobić, na okręg siedlecki też potrzebuję, jak coś proszę o info
pozdrawiam
Napisano 23 marzec 2020 - 10:05
Dokładnie. Można pływać bez wędkowania o ile przepisy ogólne i miejscowe nie mówią inaczej. Sam planuje mapować sobie łowiska bez wędek w okresie do maja.§ 2 .2 Technika połowu w OM PZW
Od 1 stycznia do 30 kwietnia obowiązuje zakaz połowu ryb ze środków pływających, zakaz łowienia „na żywca” i „na martwą rybkę” oraz zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm (nie dotyczy wód górskich).
Dla mnie to tyle w przepisach PZW tz. ograniczeniach .
Może będą ograniczenia na ZZ w czasie MŚ w spiningu ale nie teraz na wiosnę .
Przepisy PZW nie dotyczą pływania rekreacyjnego .
Użytkownik K-Pon edytował ten post 23 marzec 2020 - 10:05
Napisano 23 marzec 2020 - 10:08
Nie ma opcji "ktoś ma dostęp do książeczek"
Skarbnicy są rozliczani z ilości wydanych zezwoleń, w zezwoleniu masz datę wydania i swoje nazwisko, w niektórych hologram.
Musisz udać się do skarbnika, u którego opłacałeś składki i on ma obowiązek wydać ci zezwolenie. Nie rozumiem, co znaczy "nie dostałem". Skarbnik nie ma obowiązku "dawania" każdemu opłacającemu składki zezwoleń na wody wszystkich okręgów, z którymi są porozumienia. Jeśli życzysz sobie jakieś zezwolenie, to trzeba to powiedzieć skarbnikowi, a on ma obowiązek wydać je.
Napisano 23 marzec 2020 - 10:24
Ja w Łochowie dostałem 6 książeczek bez problemu i mam spokój .
Napisano 23 marzec 2020 - 10:31
Nie ma opcji "ktoś ma dostęp do książeczek"
Skarbnicy są rozliczani z ilości wydanych zezwoleń, w zezwoleniu masz datę wydania i swoje nazwisko, w niektórych hologram.
Musisz udać się do skarbnika, u którego opłacałeś składki i on ma obowiązek wydać ci zezwolenie. Nie rozumiem, co znaczy "nie dostałem". Skarbnik nie ma obowiązku "dawania" każdemu opłacającemu składki zezwoleń na wody wszystkich okręgów, z którymi są porozumienia. Jeśli życzysz sobie jakieś zezwolenie, to trzeba to powiedzieć skarbnikowi, a on ma obowiązek wydać je.
jestem z Warszawy, opłaciłem na ciechanowski w Nasielsku, nic nie dostałem więc teraz szukam jakiejś opcji żeby zdobyć, więc zapytuję czy ktoś ma taką możliwość np. wysłać mi to pocztą.
Napisano 23 marzec 2020 - 16:36
Użytkownik Kosu33 edytował ten post 23 marzec 2020 - 16:37
Napisano 23 marzec 2020 - 17:41
Ja kiedyś zadzwoniłem do Białegostoku i za darmo wysłali mi pocztą do domu kilka książeczek z rożnych okręgów, które obejmowało porozumienie.
Napisano 23 marzec 2020 - 17:44
Wędkarz ma prawo pobrać niezbędne do wędkowania zezwolenie - dostępne w
ramach zawartych porozumień w siedzibie kół lub Okręgu na wodach którego
zamierza wędkować. Jest też możliwość, po uprzednim umówieniu odebrać
potrzebne zezwolenie w siedzibie naszego Okręgu albo w siedzibie jednego
z naszych kół.
tak mi z okręgu ciechanowskiego odpisali.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych