Rzeka Bug
#881 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 12:02
Widok ze skarpy
Jak widać na fotce. droga przy wale przeciwpowodziowym jest zalana.
Widok na zalane łąki,po drugiej stronie wału.
#882 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 18:31
#883 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 18:38
Ogólnie miałem plan polatać troszkę za okoniami po starorzeczach, ale na tak wielkiej wodzie to totalnie nie wiem gdzie ich szukać
#884 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 20:20
Ale kiedy ta woda opadnie?
Myślę że jak będzie taka pogoda jak teraz to koniec maja czerwiec
#885 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 20:43
#886 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2010 - 22:41
Szkoda tylko, że kosztem etycznych wędkarzy i z groźbą podtopień... wszak to Pani co nie pyta i nie prosi. Trzeba mieć pokorę w sobie lub ją wypracować.
Pozdrawiam
Grzesiek
Dodam, że poznańska Warta też niespecjalnie chce wrócić do koryta, ale dramatu nie ma. Tylko łowić się nie da.
#887 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2010 - 09:58
Nie obraziłbym się jakby taki stan był przez cały czas, takie piękne rozlewiska
Pozdr.
Salmo
#888 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2010 - 19:45
#889 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2010 - 19:59
#890 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2010 - 19:59
Właśnie majówkę chciałem tam rozpocząć licząc na pierwszego bolenia na muszkę
Uwierz ,że na Bugu było to możliwe ,dwa lata temu kolega @Traq przyjechał nad Bug ze znajomym muszkarzem (kuzyn) ,łowiliśmy na mojej miejscówce,w tym samy czasie obok siebie ja i @Traq polowaliśmy na bolenie,tyle że na spinning,lecz tylko na muchę pobił boleń -54cm.Podoba mi się ta finezyjna metoda,lubię patrzeć jak muszkarz operuje kijem z linką...to takie rzadkie zjawisko nad Bugiem.
Jestem pełen obaw, czy boleń w ogóle jest...
#891 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2010 - 07:45
Remek na jaki odcinek wybierasz sie hasac z mucha?
Dokładnie jeszcze nie wiem. Mam jeszcze kilka dni do wyboru. Jakieś sugestie?
Biosteron, jest aż tak źle?
Pozdrawiam
Remek
#892 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2010 - 12:19
Remek na jaki odcinek wybierasz sie hasac z mucha?
[/quote]
Dokładnie jeszcze nie wiem. Mam jeszcze kilka dni do wyboru. Jakieś sugestie?
[/quote]
Pod muche mozesz probowac w okolicach Mierzwic. Masz rafe, masz bardzo ostre zakrety z odsypanymi przykosami na wewnetrznych lukach, most kolejowy i drogowy niedaleko gdzie jest/bylo duzo boleni no i masz starorzecza gdzie mozesz szczupaki na muche probowac polowic.
No i do tego okolica przepiekna nad woda na skarpach deby, piekne sosnowe lasy, niedaleko Mielnik, Drohiczyn, Janow Podlaski, Grabarka i pare innych atrakcji.
Tutaj masz fajna stronke dotyczaca okolic Mierzwic
http://www.fronolow.pl/news.php
#893 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2010 - 20:28
W Wyszkowie woda stopniowo się cofa do koryta...proces ten przebiega jednak po woli.
#894 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2010 - 10:27
Marcin jak sytuacja w górze rzeki?
W Wyszkowie woda stopniowo się cofa do koryta...proces ten przebiega jednak po woli.
U mnie podobnie, woda powoli opada,od kilku dni pięknie trąbią żurawie,a bociany naprawiają swoje gniazda .
#895 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2010 - 23:46
Uwierz ,że na Bugu było to możliwe ,dwa lata temu kolega @Traq przyjechał nad Bug ze znajomym muszkarzem (kuzyn) ,łowiliśmy na mojej miejscówce,w tym samy czasie obok siebie ja i @Traq polowaliśmy na bolenie,tyle że na spinning,lecz tylko na muchę pobił boleń -54cm.Podoba mi się ta finezyjna metoda,lubię patrzeć jak muszkarz operuje kijem z linką...to takie rzadkie zjawisko nad Bugiem.
Ano jak najbardziej możliwe A pamiętasz jaki popełniliśmy wtedy wszyscy we trzech lapsus gatunkowy? Przecież na muchę miał wziąć kleń Wypuścliliśmy klenia, a na zdjęciu jakoś dziwnym trafem został boleń
Już się rozpędzałem, żeby wkleić zdjęcia z tego dnia, ale regulamin to regulamin (54cm), poza tym nie wiem co na to łowca.
Pozdro,
Traq
PS
A ja obiecuję, że Ci jeszcze w tym roku bolenia z Bugu pokażę!
#897 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2010 - 18:28
Do tego pychówka, niestety już emerytka , i ogólnie na większości zdjęć - tam gdzie woda, to normalnie są pachnące i kolorowe łaki . Na jednym ze zdjęć także widać że Bobry wtargnęły na dobre...
W ogóle jakość nie powala, ale żeby wstawić na forum foty to z tego co widzę trzeba je nieźle 'skroić'
.
Załączone pliki
#898 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2010 - 18:30
Załączone pliki
#899 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2010 - 18:32
Nad Liwcem byłeś?
#900 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2010 - 18:33
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5