Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rzeka Narew

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1683 odpowiedzi w tym temacie

#1201 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 11 wrzesień 2020 - 15:06

To nie są bolki z Narwi tylko bolki z brudniejszej Wisły.

Myślałem że nic mnie w tym wątku już nie zdziwi.. A tu proszę...

#1202 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6348 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 11 wrzesień 2020 - 16:19

Ojezusmaryja Olek, przyszli bolenie do Narwi, bo się za dużo napili. Ciąg czajkowy, czego nie rozumiesz :P?
Sam jeden je przerzucałem przez zaporę żeby miały czyściej.

#1203 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 11 wrzesień 2020 - 17:54

Iiiii....pracując w sklepie wędkarskim słyszałem, od kilku klientów, że leszcze nie biorą w Ostrołęce bo syf puścili w Warszawie. Teraz leszcze się ruszyły to ci sami goście tłumaczą, że je przygnało z Wisły. Jak pójdę na emeryturę to napiszę książkę o wędkarskich teoriach.

#1204 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów
  • Lokalizacjatam gdzie są ryby

Napisano 11 wrzesień 2020 - 21:33

Napiszcie że poniżej zapory nie wchodzi ryba z Wisły.....do samej zapory na ZZ.

#1205 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów

Napisano 11 wrzesień 2020 - 23:44

Mój wcześniejszy post był odpowiedzią poniekąd na post #1181 gdzie kolega sam opisał że był poniżej zapory.Gdzie wody zasilane są regularnie rybostanem z Wisły.

#1206 OFFLINE   dd300

dd300

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
  • LokalizacjaNDM

Napisano 12 wrzesień 2020 - 00:38

Wody poniżej zapory to pustynia😔. Tu nawet o Leszcza niełatwo. Pomimo, że ludzi sporo to mało kto coś łowi. Drapieżcy w tym roku jeszcze tu nie uświadczyłem, a macham wędką minimum raz w tyg.
Pozdrawiam cierpliwych.

#1207 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5859 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 12 wrzesień 2020 - 06:10

Nigdzie nie jest łatwo. W tym roku wymyśliłem nazwę dla mojego woblera boleniowego. Łuskacz bo wyłuskuje pojedyncze ryby. Nawet w Wiśle jest tragedia, jak coś bije to przedszkole.
W ubiegły weekend pojechałem z rodzinka pod zapore i przy okazji zobaczyc czy cos tam bije, bo przeciez jest strefa ochronna to powinna sie woda gotowac. Cos tam podganiało ale baletem boleni Putramenta to bym tego nie nazwał, a pogoda była dobra no i mamy teraz u nas najlepszy boleniowy miesiąc.

Użytkownik wujek edytował ten post 12 wrzesień 2020 - 06:16

• Piotrek Milupa i Byniek lubią to

#1208 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów

Napisano 12 wrzesień 2020 - 09:27

Dokładnie Panowie cały odcinek mazowieckiej Narwi to tragedia.Ale zawsze się znajdzie znawca co napisze że łowić nie umieta bo tam zawsze bierze.Poniżej zapory i tak jest odrobinę lepiej niż przed.Woda z Wisły odrobinę zasili rybką zwłaszcza jak idzie duża i brudna zawsze coś w tej czyściejszej Narwiańskiej zostanie.Ale mimo wszystko i tak lipa..... :(  

Użytkownik JG39 edytował ten post 12 wrzesień 2020 - 09:28

#1209 OFFLINE   Rexxx

Rexxx

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 729 postów

Napisano 12 wrzesień 2020 - 12:15

Jeśli chodzi o mnie to nie narzekam, raz szczupak innym razem boleń, czasami sandacz też się trafi, bywało lepiej, ale rzeka co roku jest inna. Boleni w zeszłym sezonie dużo więcej łapałem, ale odkąd kormorany się pojawiły w dużych stadach to ryby zmieniły swoją metę i jakoś specjalnie się nie nastawiam, nie wiem czy tegoroczne są z Wisły, w zeszłym roku było ich dużo więcej.

#1210 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 12 wrzesień 2020 - 14:57

Skoro jest mało, to muszą być z Wisły, a ubiegłoroczne na pewno były z Narwi... [Sorry, nie pije personalnie do Kolegi @Rexxx, ani nikogo innego, tylko taki ironicznie bezsensowny wniosek wpadł mi do głowy po lekturze tego wątku 😏]

Na Narwi mało lowię, ale zdarzało mi się w tym roku widzieć kanonadę boleniową, jakiej na Wiśle nie widziałem. Inna sprawa, że bolenie z Narwi to trudny przeciwnik. Co do szczupaków i sandaczy się nie wypowiadam, bo nigdy celowo nie próbowałem ich łowić na tej rzece.
  • Byniek i olo86 lubią to

#1211 OFFLINE   Bolec9980

Bolec9980

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki
  • Imię:Arek

Napisano 12 wrzesień 2020 - 16:55

Dziś na Narwi okolice Drozdowa , miał być test młynka i Pogoń na szczupłym ale pokazały się okonki , jutro na UL z nimi powalczę

Załączone pliki

#1212 OFFLINE   tost

tost

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaMińsk Mazowiecki

Napisano 12 wrzesień 2020 - 19:01

Nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać...
  • mariusz79 lubi to

#1213 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 12 wrzesień 2020 - 19:30

Niedługo będziemy wstawiać 10 cm okonie

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

#1214 OFFLINE   zybi

zybi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 316 postów
  • LokalizacjaJedwabne
  • Imię:Zbigniew

Napisano 12 wrzesień 2020 - 20:18

Dziś na Narwi okolice Drozdowa , miał być test młynka i Pogoń na szczupłym ale pokazały się okonki , jutro na UL z nimi powalczę

Faktycznie " okonki" , ale przynajmniej zabawa może być

#1215 OFFLINE   Ciastek

Ciastek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 wrzesień 2020 - 21:06

Podobnie jak Rexxx nie narzekam na wyniki, naprawdę rzadko zdarza się zejść o kiju. Według mnie boleni jest dużo, przynajmniej kilka razy w tym roku widziałem prawdziwe boleniowe balety, waliły po prostu wszędzie. Są szczupaki, klenie, sumy, brzany...W tym roku z kolegą z forum zaliczyliśmy 5 boleni w sześciu rzutkach. Tam jest inny problem, jednego dnia są balety a drugiego jest pół metra więcej wody i po baletach ;)

#1216 OFFLINE   przyczajony_lowca

przyczajony_lowca

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 12 wrzesień 2020 - 21:24

Podobnie jak Rexxx nie narzekam na wyniki, naprawdę rzadko zdarza się zejść o kiju. Według mnie boleni jest dużo, przynajmniej kilka razy w tym roku widziałem prawdziwe boleniowe balety, waliły po prostu wszędzie. Są szczupaki, klenie, sumy, brzany...W tym roku z kolegą z forum zaliczyliśmy 5 boleni w sześciu rzutkach. Tam jest inny problem, jednego dnia są balety a drugiego jest pół metra więcej wody i po baletach ;)

na jakim odcinku ??  hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan 

#1217 OFFLINE   Bolec9980

Bolec9980

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki
  • Imię:Arek

Napisano 12 wrzesień 2020 - 21:53

Młynek 4000 , nie na okonki . Sprawdził się fajnie. Ryby to dodatek , czas spędzony nad wodą się liczy . Wodery muszę kupić i ten odcinek jest mój

#1218 OFFLINE   Ciastek

Ciastek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 wrzesień 2020 - 22:09

na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan

Poniżej zapory, nie miałem na myśli dziennych wahań ;) bywam nad wodą bardzo nieregularnie, byłem dwa tygodnie temu i było na wodowskazie 46cm i fajnie połowiłem, poszedłem dziś a na wodowskazie 90cm ;) już nie było tak łatwo, trafił się tylko szczupaczek 50 parę centymetrów. Dodam że łowię brodząc, czym więcej wody tym dla mnie gorzej ;) W zaszłym roku była długo nirzówka i to był dla mnie bardzo dobry rok ;)

#1219 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 13 wrzesień 2020 - 08:43

na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan

W tym roku kilkanaście razy była taka sytuacja- stan na g. 22 w niedziele różnił się od stanu na 7 rano w poniedziałek nawet o 60 cm.

#1220 OFFLINE   JG39

JG39

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 142 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 11:38

na jakim odcinku ??  hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan 

Kiedyś to były wahania :D 15-20 lat temu jak o 20godz.puszczali wodę na zaporze to w ciągu kilku minut przybierała o 2metry.O 22godz.zamykali i wtedy były najlepsze brania.Przybór wody był taki że będąc tam pierwszy raz nie zdążyłem wyjąć jednej wędki z podpórki i poszła.... ale cieszyłem się że nie zabrało mi samochodu :D  :D  :D .Można było zegarki ustawiać tak były regularne upusty.Poniżej zapory Narew miała doły woda była głęboka i było masa ryby której nikt nie był w stanie przełowić.Teraz płytko masa kormoranów i przybór 50cm w ciągu kilku godzin jest problemem.Nie mówiąc już o braku ryb.

Użytkownik JG39 edytował ten post 13 wrzesień 2020 - 11:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych