.... inny znany specjalista od głowatek (jest na forum), łowiacy ich sporo od nie pamiętam ilu lat ale więcej niż 20 cale lata łowił kijem Zebco do 50g, który na 100% nie miał więcej niż 20lb za to doskonale podawał przynęty głowacicowe tam gdzie trzeba i gamaki 1/0 przebijały każdą głowatkę, te ponad metrowe także....
#101 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 19:41
#102 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 08:50
Cieszę się że dyskusja się toczy.
Ten kijek CD Taiha 2,6 do 60g, 25lbs mnie zaciekawił. Ile to to gotowe waży?
Co prawda myślę o długości 2,75 i pytanie czy był taki blank Taiha do 60g, 25lbs ale o długości 2,75?
No i czy można jeszcze te blanki gdzie dostać?
Ewentualnie inne alternatywy z dostępnych blanków.
Podpytuje bo nie mam żadnych doświadczeń z głowacicami ani tej wielkości rzecznymi rybami, jak również z blankami i wędkami robionymi na zamówienie. Do tej pory od bodajże 10 lat łowię wszystko jednym avidem.
#103 ONLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 10:08
dostaniesz tylko od kolegow i raczej gotową wedke... już ich niestety nie robią...
#104 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 14:00
.... inny znany specjalista od głowatek (jest na forum), łowiacy ich sporo od nie pamiętam ilu lat ale więcej niż 20 cale lata łowił kijem Zebco do 50g, który na 100% nie miał więcej niż 20lb za to doskonale podawał przynęty głowacicowe tam gdzie trzeba i gamaki 1/0 przebijały każdą głowatkę, te ponad metrowe także....
Pewnie Zebco Rhino.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, głowacica, tajmień
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Blanki karpiowe TAC z takle24.de.Napisany przez MarcinZ , 05 paź 2019 blank, karp, tac |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank TR845-3-MHXNapisany przez Waldi , 12 wrz 2019 blank, mhx, travel |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych