Pytam z ciekawości. Jak z kanistrami na paliwo do łódek?
Zlot na 10-lecie jerkbaita 7-14 czerwca 2015 roku
#321 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 18:07
#322 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 18:24
Pytam z ciekawości. Jak z kanistrami na paliwo do łódek?
czy zabieramy ?
#323 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 19:00
Ta karnister z benzyna i karta plywacka obowiazkowo do okazania przy przekraczaniu pokladu promowego !
A i spiochy na wypadek zakazu wyplywania lodkami jak w zeszlym roku.
Nie popadajcie w paranoje .
Wersja skrocona :
Wedki z dodatkami,wabiki,aparat foto i karta platnicza
- Marcel lubi to
#324 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 19:07
Ja kanistra nie biorę, co do ilości klamotów to też nie przesadzam będziemy blisko cywilizacji
#325 ONLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 20:00
Słusznie Krzysztof. Jakoś zapomniałem o tym, wydało mi się oczywiste. W bagażu głównym/dużym należy przewozić broń.
Piotrek, na łodziach zwykle jest duży zbiornik, a kanistry w garażyku z paliwem, nie ma sensu tachać bańki z domu.
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 09 kwiecień 2015 - 20:01
#326 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 20:26
......... ,ja tylko tak dla przestrogi .......powiedzialem jak Szwedzi traktuja posiadanie noza .
A spirytus podobnie jak narkotyki ........tez tylko takie info jakby ktos chcial zabrac
#327 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 20:49
Słusznie Krzysztof. Jakoś zapomniałem o tym, wydało mi się oczywiste. W bagażu głównym/dużym należy przewozić broń.
Piotrek, na łodziach zwykle jest duży zbiornik, a kanistry w garażyku z paliwem, nie ma sensu tachać bańki z domu.
To wiem, nawet przez myśl mi nie przyszło tachać baniak
#328 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 21:09
No bo już się przestraszyłem , że bańka musi zająć miejsce skrzynki z woblerami.
#329 ONLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 22:07
Albo, co gorsza, skrzynki z butelkami
- Piotrek Milupa lubi to
#330 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 22:40
......... ,ja tylko tak dla przestrogi .......powiedzialem jak Szwedzi traktuja posiadanie noza .
A spirytus podobnie jak narkotyki ........tez tylko takie info jakby ktos chcial zabrac
Czyli spirytusik odpada? A miałem zamiar zabrać. Zawsze lżej... . Po co wodę nosić.
Użytkownik godski edytował ten post 09 kwiecień 2015 - 22:40
#331 ONLINE
Napisano 09 kwiecień 2015 - 22:50
W całej skandynawii alkohol o mocy powyżej 60% jest traktowany jak narkotyk. Kary za próbę przywozu są drakońskie. Jeśli jednak chcesz wziąć ze sobą, to przelej w buteleczkę po wodzie i rzuć pod nogi pasażera w aucie, nikt nie zwróci uwagi.
- Hubertus i platynowłosy lubią to
#332 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2015 - 08:32
Wracając na ziemie, może ktoś chce jeszcze dołączyć do naszej wesołej ekipy ?
- platynowłosy lubi to
#333 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2015 - 12:25
A tak z ciekawości zapytam, jaki jest szacowany koszt wyprawy ogółem? Z promami, transportem, paliwem do łodzi itd.
#334 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2015 - 13:22
A tak z ciekawości zapytam, jaki jest szacowany koszt wyprawy ogółem? Z promami, transportem, paliwem do łodzi itd.
Około 2k zł
#335 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 08:44
Ci których zabrakło na zlocie powinni mocno żałować (i nie mówię tego tylko dla tego żeby miło było organizatorom ). Doświadczenie i wiedza o którą można się wzbogacić podczas takiego zlotu to coś bezcennego. O ludziach, których można spotkać i naprawdę polubić nie wspomnę bo to są wartości nie mierzalne i nie policzalne.
Z rybami było różnie (jak w piosence "pojawiam się i znikam, i znikam...") ale każdy z nas odłożył by już dawno swój kij gdyby każdy wypad nad wodę kończył się zacięciem kilku metrówek. Właśnie te przeplatające się sukcesy i porażki nakręcają nas jeszcze bardziej, i mobilizują do dalszych poszukiwań swojego personal best. Uczą nas pokory i pokazują, że na pewnym etapie liczą się najdrobniejsze szczegóły.
Gdybym dziś został zapytany czy jadę na szkiery na zlot w przyszłym roku bez zawahania odpowiedział bym że jadę! bo to czego się nauczyłem i to co przeżyłem było jednym z lepszych doświadczeń, które umacnia mnie w przekonaniu że kroczę odpowiednią drogą!
Szczerze zachęcam wszystkich do poważnego rozpatrzenia wypadu na przyszłoroczny zlot bo to czego doświadczycie będzie czymś mega zaje......m!
Pozdrawiam
Borys
- remek, SzymusS, Piotrek Milupa i 6 innych osób lubią to
#336 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 17:00
Nie żałuję ani grosza mimo, że nie miałem metrówki (ona tam jest i czeka na mnie).Ale to zależy, jakie kto ma oczekiwania.
Wiem natomiast jedno, chciałbym tam znowu wrócić...
- remek, Piotrek Milupa, Sebo i 2 innych osób lubią to
#337 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 17:05
według mojej wiedzy nie trzeba dymać XXX kilometrów by się pouczyć
dobrze, że się wam podobało i dobrze się bawiliście to najważniejsze
#338 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 17:19
według mojej wiedzy nie trzeba dymać XXX kilometrów by się pouczyć
dobrze, że się wam podobało i dobrze się bawiliście to najważniejsze
Witam,
A jaka masz wiedze ze Szwecji ze tak sie podpytam?
- @slider@ lubi to
#339 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 18:43
Myślę , że kolegom chodziło raczej o naukę pokory w stosunku do tej pięknej wody.
#340 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2015 - 18:57
Panowie kiedy relacja ? ;] Żałuję szczerze... Ale specyfika mojej pracy nie pozwala na wyjazdy w tych miesiącach ;] Pozdrawiam
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: OGŁOSZENIE
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
[K] Lowrance HDS 12 LiveNapisany przez Sławek.Sobolewski , 31 paź 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych